Nu är det nära och det känns verkligen i hela kroppen. En härlig seriepremiär står för dörren och nu börjar allvaret. Ett allvar som håller på till dess att snön ligger kvar på backen vilket innebär ett drygt halvår av sorg, glädje, ilska, eufori och spänning om vartannat. Det är ingenting annat än helt underbart!

 

Hammarby Hockey är Väsbys premiärmotståndare och visst är mötena oss emellan speciella. Ett tvättäkta klassikermöte och det enda tråkiga med mötet är att skådeplatsen har flyttats från Hovet ut till Sätra. Inget ont sagt nu om SDC-Hallen men nog hade det varit mer kittlande om bataljen hade spelats i Sveriges mest klassiska hockeymecka. Men det tillhör svunna tider och det här blir nog så kul.

 

Hammarby har alltsedan tränare Tommy Latva hoppade på bajentåget i höstas rullat fint på rälsen. Vårsäsongen gick så klockrent att laget i slutet av februari spelade Allsvenskt playoff mot Tranås AIF. Då imponerade ”Bamsingarna” med en frän offensiv med vild forechecking och det är nog så vi får se laget även på söndag. Det är nämligen framförallt i offensiven som laget har sina största förtjänster. Där är laget välbalanserade med några ungtuppar i kombination med en och annan från det äldre gardet. Lagkapten Marcus Carlsson tillhör den sistnämnda kategorin. Han är lagets kapten och även den spelaren som nog bär det största Hammarbyhjärtat i laget. Jag har tagit några ord med just Marcus och hans tankar inför klassikermötet är enligt följande.

 

Hej Marcus! Äntligen seriepremiär och där väntar ett riktigt klassikermöte när Vilda Väsby kommer till er ishall. Vad är dina förväntningar inför matchen?

Tjena Krilleh! Förväntningarna är väll att vi går vinnande ur matchen på ett eller annat sätt. Väsby tycker jag har blivit ett etablerat topplag så det gäller att vi är noggranna om vi ska ta poäng. Annars hoppas jag på bra stöd ifrån vår publik.

 

Vad säger du annars om er försäsong i Hammarby? Har ni lyckats bygga vidare på det fina sätt ni avslutade fjolåret på?

Jag tycker att vi har haft bara tendenser i många av matcherna och perioderna vi spelat. Dock så har vi slarvat lite och inte vart noggranna med vissa detaljer men det förväntas vara borta nu när serien drar igång.

 

Om du skulle vilja gradera årets Hammarby mot just fjolåret. Skiljer sig något i ert spelsätt gentemot då?

Svårt att säga, jag tror att vi kommer vara ett starkare kollektiv iår. Vi tävlar mycket på träningar och har en bra träningsvilja i laget.

 

Hur känns det annars själv i kroppen? Är du så pass förberedd som du kan bli och hur försöker du leda ditt lag som lagkapten?

Kroppen känns bra och ser fram emot seriestarten. Jag tillsammans med de andra kaptenerna försöker driva på laget på varje träning och fyspass till att bli noggrannare och bättre i alla våra beslut vi tar på isen.

 

Väsby Hockey väntar som sagt er på söndag. Vad känner du till om oss i år?

Just i år är svårt att svara på men det känns som att Väsby är duktiga på att utbilda spelare och få de att dra åt samma håll.

 

Utifrån det, vad tror du att det blir för typ av matchbild på söndag?

Jag tror att det kommer bli en klassisk seriepremiär där resultatet blir jämnt oavsett om något lag har större övertag.

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig under er försäsong. Vilka skulle det vara?

Jag tycker nog att vi har ett jämnt lag överlag och de flesta är viktiga i olika roller. Men om jag måste välja tre skulle jag ta Simon Pousette, August Lindberg och Lillebrorsan (Linus Carlsson).

 

Är det någon i vårt lag eller något i vårt spel som du tror att ni behöver vara lite vaksamma på?

Jag tror att Väsby kommer sätta full gas från start och det gäller att vi är med från början så vi slipper jobba i uppförsbacke från start.

 

Slutligen Marcus, vad är ditt tips inför söndag och varför tror du det?

Jag tror som sagt att det kommer bli tight resultatmässigt så om vi inte tar tre poäng blir det vinst på straffar eller övertid.

 

// # 61 – Marcus Carlsson – Hammarby Hockey

 

Väsby kommer till premiären säkerligen bra pumpade med självförtroende efter den fina avslutningen som laget haft på försäsongen. Tre raka segrar har gjort gott och framförallt den fina insatsen i genrepet mot Segeltorp i onsdags. Då spelade Väsby precis som laget vill och ska försöka göra med en snabb och fantasifull ishockey i kombination med hårt arbete över hela isen. Det är den melodi som gör Väsby till Vilda Väsby och ska laget bli framgångsrika i seriespelet måste den melodin gå på repeat.

 

Nybakad lagkapten i Väsby Hockey är den smarta centern Christoffer Gozzi. Ett väldigt bra val och han kommer att leda styrkorna förtjänstfullt under hösten och vintern. Självklart har jag tagit några ord med honom och hans tankar inför premiären låter så här.

 

Hej Christoffer! På söndag smäller det och äntligen spelas matcherna om poäng. Vad är din känsla inför seriepremiären?

Hej! Känslan är bra inför söndag , känns som att laget börjar sätta sig och att alla grabbar är sugna på att köra igång.

 

Vi har haft sju försäsongsmatcher på oss att komma i form inför premiären. Hur skulle du vilja beskriva vår försäsong och vad behöver vi nu framförallt snäppa upp när vi ska börja spela om poäng?

Tycker försäsongen har varit bra , vi har blivit bättre och bättre på detaljer men vi behöver bli lite tuffare när poängen är med i bilden.

 

Att vi fått en försäsong något störd av träningar på annat ställe än i Väsby och med lite hattande fram och tillbaka. Känner du att detta har stärkt gruppen något?

Jag tycker alla accepterade läget och körde på, samt att alla tyckte det var väldigt skönt att komma hem till Väsby så det kan absolut ha stärkt lagkänslan.

 

Du är en av tio spelare som är kvar från fjolåret. Med det förväntas att du ska vara med och berätta om den grund som vårt spel vilar på. Hur tycker du att årets trupp kommit ihop under försäsongen om du ska jämföra mot fjolårets spel?

Jag anser att vi har fått i rätt karaktärer i laget där alla är viktiga och där jag tycker att de anpassat sig bra till vårt spel. Självklart så får vi ”gamla” spelare visa och hjälpa dom nya att känna sig hemma i Väsby.

 

Vad känner du kring din egen form och hur har din försäsong varit?

Tycker att formen blir bättre och bättre , skönt nu när vi har kommit hem till Väsby för det underlättar med fysträning och med allt runt omkring.

 

Du är nybakad lagkapten i Väsby. Vad känner du om det förtroendet?

Jag känner mig hedrad att ha fått det uppdraget av truppen och tränarna.

 

Hur tror du att lagkaptensrollen kommer att påverka ditt sätt att agera i båset, omklädningsrummet samt på isen jämfört mot fjolåret?

Förhoppningsvis så kan jag ta ännu ett större ansvar i att visa vad som vi behöver göra för att vinna matcher, samt att pressen ökar på mig att vara där varje dag och visa rätt attityd.

 

Klassiska klubben Hammarby väntar nu i premiären på bortais. Vad känner du till om dem i år?

Kan inte deras lag något ingående men tror att dom kör på med samma stil som dom har gjort de senaste åren och då vet vi att dom är jobbiga att möta.

 

Vad tror du blir viktigast för oss att fokusera på i den matchen?

Att vara noggrann med detaljer , få långa anfall och vara rejäla i försvarsspelet!

 

Slutligen Christoffer, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det blir vinst till vilda med 4-2!

 

// # 19 – Christoffer Gozzi ©

 

Väsby åker till Sätra och SDC-Hallen (http://hittatillhallen.nu/ishall/sdc-hallen) med i princip samma styrka som spelade genrepet i onsdags. Den troligen enda skillnaden är att Tobias Hilmerstam nu är på benen igen efter sin sjukdom tidigare i veckan.

 

En supporterbuss fullpackad med Väsbysupportrar kommer inrullande strax innan matchstart. Ni som inte är med på den utan tar bilen, bussen eller tåget dit får gärna ställa er tillsammans med övriga och så försöker vi göra vårt bästa för att heja fram laget till en bra start på seriespelet.

 

Nu kör vi Vilda Väsby!!