Väsby Hockey satte sig nog i respekt hos åtminstone kvällens motståndare Segeltorps IF när laget ikväll slog tillbaka densamma med  hela 1-6 efter en virvlande insats som faktiskt rakt över linjen var imponerande bra.

 

Det var verkligen fullt sprutt direkt från start. Lekfullt intensivt i förening med mycket fina spelkombinationer. Hemmalaget kördes faktiskt över totalt inledningsvis och laget tog en timeout redan i matchens tionde minut. Då hade Väsby redan satt sig i förarsätet via mål av Ludvig Wiita-Adamsson (via kanon i taket) samt av Johannes Nilsson som höll sig framme och petade in en retur strax efter Wiitas ledningspuck.

 

Efter hemmalagets halva minut av ihopsamlande kom de ut mer aggressivt och matchen blev aningen mer fysisk därefter. Väsbys tryck bedarrade också mot slutet av perioden vilket dock främst berodde på att laget då fick sitta fyra minuter i utvisningsbåset.

 

Andra perioden blev inledningsvis något förstörd av utvisningar som drabbade båda lagen. Väsby fortsatte dock att i spelet vara noggranna, påkopplade och från strax efter mitten av perioden så tog man återigen över taktpinnen i spelet.

 

Nybakade lagkaptenen Christoffer Gozzi satte 0-3 i den sjuttonde minuten efter att han såväl vräkt in som prickat krysset bakom Rasmus Hedström i hemmakassen.

 

I sista perioden fortsatte Väsby att spela ut och redan i den tredje minuten hastade sig Manfred Ehlers fram längs kanten och sprätte in 0-4.

 

Matchen var därefter hemspelad för Väsbys del. Inte ens en reducering av hemmalaget några minuter efter Ehlers mål störde matchbilden.

 

Matchens snyggaste mål bjöd Väsby på när laget efter drygt halva sista perioden snickrade in 1-5. Pucken gick som på ett snöre och Johannes Nilsson spelade sedan på en touch fram pucken till Ludvig Wiita-Adamsson som genom en enkel vinkling gjorde sig själv till tvåmålsskytt i matchen.

 

Innan matchen var slut fick även Felix Lööv äran att bli målskytt när han distinkt och utan pardon i ett friläge i numerärt underläge spikade slutresultatet till 1-6.

 

Sammanfattningsvis så gav matchen väldigt positiva besked inför premiären på söndag. Samtliga spelare gjorde imponerande insatser och laget verkar ha toppat formen alldeles lagom till seriestarten. Nu är det bara att fortsätta på samma spår genom att jobba hårt, visa ödmjukhet inför uppgiften samt framförallt ha noggrannheten i allt som görs över minst sextio spelade minuter.

 

Foto: Arne Rundlöf