Onsdag kväll är det genrep inför den stora ”galapremiären” som går av stapeln till helgen. Nu är sista chansen att sätta spelet och att hitta de goda vanorna som krävs när poängen ska börja spelas om.

 

För Väsby väntar en riktigt spännande motståndare eftersom det är den omskrivna nykomlingen Segeltorps IF som väntar på andra sidan stan. Ett Huddingegäng som verkligen blivit ”Huddinge Hockey light”, som ju gode Lasse Kinch myntade på upptaktsträffen i måndags. Det med tanke på att nästan hela laget någon gång spelat hos ”storebror” och det fullkomligen vimlar av toppspelare i laget och till i år har hela sju spelare anlänt från den mer meriterade grannen som håller till i Björkängshallen.

 

Nykomlingen Segeltorp har stundtals imponerat i träningsmatchandet när de höll nollan i två raka matcher. Därefter har det blivit lite tuffare för laget när de föll mot såväl Dalen som Köping. Men träningsmatcher är ju till för att testa saker och att man vinner eller förlorar spelar ibland ingen större roll. Men matchen i Segeltorps Ishall tror jag ändå att båda lagen vill vinna för att sätta sig i respekt inför serien. För det är ju faktiskt så att dessa två lag möts i samma ishall redan nästa onsdag, men då i seriespelet.

 

Väsby Hockeys iskrigare åker till Huddinge kommun med näst intill starkaste lag. Äntligen kan nästan en hel trupp formeras och det känns ju skönt att man kan sätta femmorna så tätt intill premiären. Sju backar och tolv forwards mönstras och de enda som inte kan följa med är långtidsskadade Razmuz Waxin-Engback (borta i två-tre veckor till), förhoppningsvis endast lätt skadade Felix Dahlgren samt sjuke Tobias Hilmerstam.