Väsby Hockey vann borta mot seriekollegan Tyresö-Hanviken efter en 1-3 seger på bortaisen i Tyresö Ishall.  Det i en match som var tämligen jämn men där Väsby ju längre matchen led kändes aningen starkare än hemmalaget. Annars var det Tyresö-Hanviken som startade matchen bäst där Väsby inte riktigt var på tårna inledningsvis. Följdaktligen tog hemmalaget ledningen med 1-0 efter den första perioden och det var väl sätt till spelbilden inte helt orättvist.

 

Väsby kom dock tillbaka in i matchen under mittakten och satte kvitteringspucken efter att Johannes Nilsson hittat rätt i ett numerärt överläge. Det i en aningen svajig andra period där hemmalaget avslutande perioden bäst och satte Väsby aningen under press men där målvakt Robin Wallin agerade ytterst säkert i Väsbykassen.

 

I sista perioden kom ledningspucken till 1-2 efter att Nick Hedemyr hittat rätt i ett återigen numerärt överläge. Ledningen kontrollerade därefter Väsby tämligen säkert och i mitten av perioden satte Ludvig Wiita-Adamsson det avslutande målet när han avslutade kliniskt.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl beskriva kvällens insats som en okej dag på jobbet. Man gjorde vad som krävdes för att vinna men inte så mycket mer än så. Att vinna borta mot en kommande seriekollega med drygt en och en halv vecka kvar inför seriestarten måste ändå kännas rätt skönt inför vad som komma skall.

 

Nu väntar en sista kvarvarande träningsmatch som spelas borta mot popplaget Segeltorp kommande onsdag. Då behöver de sista återstående detaljerna vara på sin plats inför premiären borta mot Hammarby söndagen den 16 september.

 

Foto: Christer Ahlm