Det är dags för den näst sista träningsmatchen då Väsby på onsdag spelar bortamot Tyresö-Hanviken. En seriekollega med andra ord och det är första gången som Väsby spelar i Tyresö Ishall sedan laget för drygt ett år sedan åkte på en riktig överkörning i grundseriens andra omgång. Då var hockeykillarna från Tyresö nykomlingar i serien och spelade med ett härligt självförtroende och ”go” i sitt spel.

 

Nu väntar det svåra andra året och laget har till i år föryngrats och in i båset har en ungdomlig norrman från Djurgårdens organisation anlänt. Träningsmatcherna har gått rätt bra för Tyresö-Hanviken där division 2 laget Linden Hockey besegrats såväl hemma som borta och där mötena med Kumla Hockey inneburit en seger och en förlust. Hur laget nu står sig mot Väsby återstår att se men intressant blir det, speciellt när det nu endast återstår drygt en och en halv vecka innan seriestarten.

 

Väsby bjöd ju på en rätt bra insats borta mot Köping HC där laget vände 3-0 och 4-2 underläge till seger efter straffar efter fyrtio fina avslutande minuter. Skönt att laget kunde komma ihop och vända underläget och det är om inte annat väldigt bra för moralen. Till på onsdag är några spelare tillbaka i laget igen efter sjukdom och lättare skador men i gengäld missar kvartetten Gozzi, Fetkovic, Waxin samt Lukacik matchen. Robin Wallin vaktar kassen.