Tårtgeneralen är det som Köping – av den stora delen av Sveriges befolkning mest är känt för (Förutom för Köpingsborna själva förstås). Denna sköna sensommarlördag var Köping spelplatsen för 2018 års upplaga av Vilda Väsby, att för femte gången den här säsongen spela samman det nykomponerade laget. Spela borta kommer att bli vår melodi under en stor del av halva säsongen pga den enormt försenade renoveringen av isplattan i Vilundahallen.

 

Det som gäller nästan alla lag i de tre svenska elitdivisionerna i hockey är enorm omsättning av spelare- och det gäller självklart även Väsby Hockey. De förutsättningarna gör det också väldigt mycket värt av oss inbitna supporters att åka land och rike kring och titta på hockey fast sommaren fortfarande ger oss skön värme. Nya namn och nummer, förra säsongens kvarvarande spelare med nya nummer och nya frisyrer, ger oss hockeynördar en rejäl utmaning att från handskrivna laguppställningar få koll på spelarna, men som vi spelade, wow!! Inledningsvis snurrade Vilda Väsby friskt, frejdigt och lekfullt runt i Köpings zon. Ryttar för dagen i mål, stod mest och hängde och njöt säkert av det han såg – Poff!  Två misstag i egen zon och 2-0 till Köping. Vad f-n kände vi på läktaren, det här var väl inte rättvist. Pang sen var det 3-0.  Vilda Väsby enligt fortsatte enträget med sitt eget spel ,och i slutet av perioden var det reducerat till 3-1 och grattis till Tobias Hilmerstams första mål i A-lagets färger (om jag är korrekt påläst), och match igen.

 

Efter att ha kollat in ismaskinen i en kvart och smakat på kafeterians ovanligt goda kaffe med chokladboll (Tack för det Köping) så fortsatte det böljande försäsongsspelet. Köping stod väl upp med ett mer disciplinerat spel än Väsby, som öste på mer lekfullt än välplanerat, kul att se på men effektiviteten saknades. Det var chanser åt bägge hållen, och de bägge målvakterna fick ordentlig träning när det bjöds lägen åt bägge hål. Väsby reducerade ytterligare en gång, men tyvärr så replikerade Köping relativt omgående och skillnaden var åter två mål. I sista perioden så dök han då upp, Väsbys för dagens store härförare Fredrik Falk upp. Vi börjar känna igen Fredriks initiativförmåga från två säsonger sedan, ett prickskjutande under ordinarie speltid och ett riktigt klassavslut som satte punkt för lördagen i straffläggningen som avslutade matchen. Jäkligt snyggt jobbat av Väsby som vänder ett 3-0 underläge till seger efter straffar. Härligt också att se alla nya begåvade hockeyspelare som tillsammans med den lilla stommen som är kvar från de senaste säsongerna. Trots riktigt usla förutsättningar under starten på is säsongen med träningar i Spånga och Rittorp så är jag full av beundran för truppen som nu äntligen får förbereda sig tillsammans under träningar på hemmais. Visserligen i den kalla B-hallen men ändå tillsammans i sitt eget bo mellan trängningarna. Hoppas nu att kommunen kan spänna bågen och sätta press på entreprenaden så att vi snart får njuta av Vilda Väsby hemma i den egna borgen. Så en uppmaning till alla supporters. Hjälp nu grabbarna att segra på bortais genom att mangrant åka till bortamatcherna både resterande träningsmatcher som de första 8 bortamatcherna. Gör det för grabbarna som spelar, och för alla runt omkring som sliter så hårt för att få maskineriet att snurra, ni är hjältar varje dag!

 

Nu kör vi Vilda Väsby!

 

//  Bosse Hagman

 

Foto: Maria Ahlm