Lördag eftermiddag befinner sig Väsby Hockey i Bergslagen och ska i Västmanland och Köping ta sig an stadens hockeystolthet, Köping Hockey Club. Det är ett gäng som haft en fin tid alltsedan de kravlade sig tillbaka till Hockeyettan för några år sedan. Senast i våras nådde laget sin kanske främsta säsong sedan i början av nittiotalet, då förvisso under annat namn, när laget spelade Allsvenskt kval mot KRIF. Där åkte man ut direkt men gjorde ändå två helt godkända matcher och visade att laget är något att räkna med.

 

Till i år har laget tappat några duktiga spelare men stommen är kvar och nog borde siktet vara inställt på Allettan efter jul i föreningen. Träningsmatcherna har precis som många andra laget blandats med goda och sämre stunder. Dock har laget visat kraft i mötena med Väsbys seriekollegor Nyköping Gripen Hockey samt Sollentuna HC som båda på sina hemmaisar förlorat med 5-7 respektive 3-5. Dessa siffror ger en fingervisning över att Köping HC är bra och det blir återigen en bra värdemätare över var Väsby står med drygt två veckor kvar till seriestarten.

 

Med på bussen till Västmanland från Upplands Väsby sitter två målvakter, sex backar samt tolv forwards. På grund av sjukdom och ringa skador lämnas några hemma och det är att vissa spelare får känna på andra omgivningar än vad de gjort under de hitintills fyra spelade träningsmatcherna. Säsongsdebut gör Elliot Lorraine och det är härligt att samtliga i truppen nu kommer att bli bekanta över matchspel.

 

Lycka till på lördag!!