Vallentuna Hockey fick revansch för cupförlusten i Järfälla för ett par veckor sedan när laget vände underläge 0-1 till seger med 2-1 efter att laget på några snabba minuter i början av sista perioden vispat in de två målen.

 

Matchen i sig var ingen riktig höjdare med ganska lite struktur men där ändå Väsby startade upp matchen bäst. Laget skapade flest och bäst chanser i den första perioden och borde ha klivit av den med åtminstone ett mål mer inslaget. Men en duktigt spelandes hemmamålvakt i form av Niclas Tysell-Larsson i kombination med för veka avslut gav mållöst läge.

 

Ett läge som höll i sig i drygt halva matchen men då kunde Väsby till slut bryta dödläget i matchen. Ett snyggt utfört numerärt överläge gav Nick Hedemyr läget som han till slut utnyttjade. Men detta skulle sedermera visa sig vara det sista av ordentligt Väsbyvärde i matchen.

 

För i den sista perioden tog hemmalaget över kommandot på isen. Vallentuna kändes betydligt hungrigare och vann helt enkelt kamperna över hela isen och till slut kom även målen. Första målet gavs man i princip efter att en Väsbyback slarvat i ett uppspel där pucken hamnade rakt i gapet på en hemmaspelare som därefter ensam med Robin Wallin kunde sätta kvitteringen.

 

Ett par minuter senare åkte Väsby på en utvisning och en hemmaback utnyttjade läget med ett inlägg som i trafiken framför mål trillade in mellan benen på en helt skymd Wallin.

 

Väsby förmådde därefter aldrig att förändra matchbilden. Tempot var för lågt och passningsspelet inte tillräckligt noggrant och utan de två huvudingredienserna är det svårt att vinna en ishockeymatch.

 

Väsby får helt enkelt lära sig av kvällens match att det hårda arbetet måste till i matchens samtliga minuter. Men träningsmatcher är till för att lära sig och förhoppningsvis blir det annat Väsby som på lördag tar sig till Västmanland för att ta sig an Köpings Hockey.

 

Foto: Arne Rundlöf