Väsby Hockey förlorade ikväll en jämn match på bortaisen i Bahcohallen mot Enköpings SK. Hemmalaget var lite vassare i sina avslut och vann matchen med 4-2 och där skottstatistiken från matchen slutade med 30-28 i hemmafördel.

 

Men Väsby startade upp matchen väldigt piggt och hade ett stort övertag under den första halvan av perioden. ESK naglades fast i egen zon och stressades till misstag och där Väsby skapade tre otroligt bra lägen som nog borde ha resulterat i åtminstone ett par mål. Närmast var Pontus Karlsson som bara skulle dra in returen efter en stolpträff av Nick Hedemyr men på något sätt studsade gummitrissan över Pontus framsträckta klubba som bara väntade på att få sopa in pucken.

 

Istället vände matchen helt efter att hemmalaget på i princip sitt första läge i matchen satte ledningspucken till 1-0. Väsby slarvade i ett uppspel och tappade sedan markeringen där en framglidande hemmaback fick pucken mitt i offensiv zon och sedan kunde avancera framåt innan han tryckte upp pucken i krysset utan chans för Linus Ryttar.

 

Det gav vind i seglen för hemmalaget som utnyttjade sin fysiska styrka och det samtidigt som Väsby tappade i tempo gjorde att Linus Ryttar fick stå för ett par-tre fina räddningar fram till periodvilan.

 

Mittakten fortsatte sedan i samma spår som den första avslutades med och Enköping kunde redan i den andra minuten göra sitt andra mål i matchen. Återigen var Väsbys arbete i den egna zonen inte tillräckligt rejält och Väsby tappade bort markeringen på ESK:s tredjegubbe som helt ensam framför mål kunde placera in pucken vid sidan om än en gång chanslös Ryttar.

 

Väsby lyfte dock sakta men säkert upp spelet och fick till några längre anfall i Enköpings zon. Efter ett just sådant anfall hamnade pucken till slut framför Vladimir Lukacik som visade vilket vasst skott han besitter. Efter en fin passning från Tobias Hilmerstam drog han till direkt och när dessutom Fredrik Falk i en position framför mål fick till en styrning på pucken så var reduceringen ett faktum.

 

Dryga två minuter senare var dock hemmalagets ledning återigen med två mål efter att Väsby fallit alldeles för djupt ner i egen zon och där forwards inte hann fram till en ESK back som kunde måtta in ett skott som i röran framför mål singlade in över Ryttars hjälm.

 

Resterande del av perioden rycktes sönder av en del utvisningar där Väsby hade fördelen först och där hemmalaget mot slutet av perioden fick sin beskärda del av numerära överlägen. Inga av dessa resulterade dock i mer än halvchanser och känslan var att perioden i stort var i ESK:s favör.

 

Sista perioden tog Väsby återigen tag i spelet. Man höll i mest puck och försökte få till långa anfall. Enköping kämpade dock på duktigt och bjöd Väsbyspelarna på en del tunga och tuffa tacklingar. ESK av modell 18/19 känns tunga och har ett spel som påminner en hel del om det som Visby-Roma brukar vara duktiga på. Laget är en klar Allettanaspirant och det blev en bra värdemätare för Väsby som inte riktigt lyckades komma närmare i målprotokollet. Inte ens när Johannes Nilsson blev helt ensam framför den från Almtuna inlånade målvakten Isak Johansson (Måns Johanssons lillebror för övrigt), lyckades han överlista honom.

 

Istället kunde ESK öka på sin ledning till 4-1 i numerärt överläge efter att Väsby slarvat i en tänkt utläggning av pucken bakom eget mål men som istället hamnade rakt i gapet på en hemmaspelare som enkelt kunde trycka in pucken.

 

En fin Väsbyavslutning gav till slut en sista reducering när Oliver Horrsell med ett distinkt skott spikade slutresultatet till 4-2.

 

Sammanfattningsvis så gav matchen en del svar på vad Väsby behöver arbeta vidare på inför seriestarten som är drygt tre veckor bort. Noggrannheten i passningsspelet behöver upp en nivå och vidare behöver samspelet och positioneringsspelet i den egna zonen förbättras. Men med många nya spelare i truppen är det inte så konstigt att detta efter inte ens två veckor på is, sitter som det ska.

 

Stundtals gjorde Väsby en del fina saker på isen och när man låter pucken och benen jobba som man gjorde under matchens första tio minuter så finns det stora kvaliteter i laget.

 

Bäst i Väsby ikväll var kvartetten Fredrik Falk, Christoffer Gozzi, Oliver Horrsell samt Linus Ryttar som utmärkte sig lite mer än övriga.

 

Nästa träningsmatch för Väsbys del blir på onsdag när laget i Vallentunas B-hall tar emot grannarna Vallentuna Hockey.

 

Foto: Arne Rundlöf