Fem dagar efter cupsegern i Järfälla Ishall väntar nästa utmaning för Väsby Hockey i form av uppländska Enköpings SK. Ett ESK som laddat hemvävt inför säsongen och som hoppas kunna nå Allettan för första gången på fem år.

 

Laget tränas av Bålstabon och forna Allsvenska spelaren Robert Kimby och det innebär att laget är väldrillat, vältränat och spelar med stor aggressivitet. Robert gör sin andra säsong i föreningen och under hans debut i ESK blev laget bättre och bättre ju längre säsongen led och i slutändan var laget inte alls långt borta från att kunna nå en Allsvenska playoff plats framåt vårkanten.

 

Laget har förstärkts en hel del inför denna säsong och laget känns än vassare än under fjolåret. Många forna ESK-spelare har vänt tillbaka till fadershuset efter turer i andra klubbar och vidare har föreningen lyckats suga åt sig några västerortskillar som säkerligen kan samåka till Bahcohallen via E18.

 

Väsby Hockey åker de sex milen till Enköping via samma E18 med i princip samma trupp som vann finalen mot Vallentuna i söndags. En back ställs över vilket innebär att sju backar matchas och när nu Razmus Waxin-Engback gör säsongsdebut får Väsby ihop tolv forwards så ingen back behöver fylla ut som forward denna gång.

 

Enköping har spelat en match hitintills och då förlorade laget på bortais mot starka Huddinge Hockey med 3-1. Men den matchen var jämn och enligt rapporter hade ESK mycket väl kunnat såväl reducera som kvittera om de bara hade utnyttjat sina chanser i matchen.

 

Det här blir en bra värdemätare över var Väsby står och det ska bli mycket intressant att följa matchen som kommer att rapporteras från via Väsbys Hockeys Facebooksida i pauserna.