Väsby Hockey har fått en flygande start på träningsmatchandet eftersom laget i helgen i försäsongscupen i Järfälla slagit tillbaka såväl Sollentuna HC som Vallentuna Hockey.

 

I lördags mot Sollentuna startade Väsby aningen stapplande vilket med tanke på att laget inför matchen endast hade fyra ispass in benen, inte var speciellt konstigt. Sollentuna tog ledningen i den åttonde minuten efter att Elias Lindskog slagit in en retur men det skulle visa sig bli det enda insläppta målet under hela turningen för Väsbys del.

 

I den andra perioden vände Väsby på matchen efter att Pontus Karlsson först i numerärt underläge slagit in kvitteringen. När laget sedan fick spela i numerärt överläge tog Väsby även ledningen efter att Johannes Nilsson prickat krysset från en position till höger om målvakten i Sollentuna.

 

Sista perioden kontrollerade Väsby matchen tämligen väl och laget gick även ifrån till 3-1 efter att Nick Hedemyr förvaltat en fin diagonalpassning från backen Mikael Lengmo. Slutresultatet spikade sedan Felix Dahlgren med att sätta 4-1 i tom kasse sedan Sollentuna mot slutet plockat ut sin målvakt för att försöka komma ikapp.

 

Segern innebar att Väsby under söndagen spelade final mot ännu en derbykonkurrent, nu i form av Vallentuna Hockey. Det skulle dock visa sig bli mot ett Vallentuna som ställde upp med en aningen B-betonad laguppställning. Det ungdomliga Vallentuna stod emot i ungefär en period innan Väsby drog iväg ordentlig i den andra perioden.

 

Via ett högre pucktempo och smartare spel dyrkades Vallentuna upp och till slut kunde inte ens en storspelandes målvakt i form av Alexander Jirhage stå emot längre. Ledningspucken slog Lubomir Fetkovic in när han tog tillvara på en ribbträff från Johannes Nilsson som hamnade rakt i gapet på ”Lubo”.

 

Utökningen till 2-0 satte backen Martin Liljekvist som utnyttjade ett misstag från Vallentuna och överlistade målvakten med ett lågt välriktat skott strax invid den vänstra stolpen.

 

Väsby som snurrade friskt med Vallentuna under i princip hela perioden igenom hann även med att göra 3-0 när Ludvig Wiita-Adamsson som från nära håll satte pucken i en princip tom kasse sedan Christoffer Gozzi styrt fram pucken till honom.

 

Vallentunas förhoppningar om att göra match av matchen i den sista perioden grusades tämligen omgående. Det närmare bestämt efter femtiotre sekunder när Pontus Karlsson i numerärt underläge för andra matchen i följd gjorde mål i den spelformen. Han utnyttjade ännu ett misstag från Vallentuna sida och kunde i ensam majestät åka sig fri och väl framme vid mål finta bort målvakt Jirhage med ackuratess och slå in 4-0.

 

Det blev även slutresultatet vilket fick till följd att Väsby kunde stå som slutsegrare av cupen och därmed lyfta pokalen ackompanjerad till applåder från en tämligen stor tillrest Väsbypublik.

 

Sammanfattningsvis så får man väl främst lyfta fram Väsbys förvarsspel från turneringen där endast ett insläppt mål imponerar. Båda målvakterna i form av Robin Wallin som stod mot Sollentuna och Linus Ryttar som höll nollan mot Vallentuna, var två säkra utposter och framför dem spelade samtliga försvarare riktigt förtroendeingivande.

 

Offensivt sett hackade det väl lite mer men med tanke på att vi är väldigt tidigt inne i försäsongen så känns det inte mer än naturligt. Stundtals snurrades det dock friskt med motståndarlagen och vi fick se några fina mål från helgen som absolut ger mersmak inför vad som komma skall.

 

Kommande vecka väntar nya isträningar och sedan åker laget på fredag till Bahcohallen för att ta sig an Enköpings SK. Ett inför säsongen ordentligt förstärkt uppländskt lag så det blir nog en fin värdemätare för de nybakade cupvinnarna att se fram emot.

 

Foto: Arne Rundlöf