Äntligen får man väl utbrista! Äntligen får vi se Väsby Hockey i matchspel igen och som vi längtat efter det. En lång barmarkssäsong är över och nu väntar en dryg månad av finslipning innan seriepremiären sparkar igång den 16 september.

 

Först ut är träningsturneringen i Järfälla Ishall där hemmalaget Järfälla HC samt våra grannar Sollentuna HC och Vallentuna Hockey tillsammans med oss är deltagande lag. Semifinaler spelas på lördag där Väsby möter Sollentuna HC klockan 12.00 och där Järfälla HC några timmar senare i sin semifinal ställs mot Vallentuna Hockey.

 

Vinnarna möts i en final under söndagen klockan 16.00 medan förlorande lag från lördagen möts i en match om en tredjeplats och den spelas redan klockan 12.00. Fri entré gäller under hela helgen.

 

Väsby ställs alltså i sin första match mot Sollentuna HC och det är väl härligt att sparka igång säsongen med ett hett derby. Det spelar ingen roll att det handlar om en träningsmatch för jag tror att båda lagen är sugna på att sätta sig i respekt direkt inför vad som komma skall senare i serien. Sollentuna kommer med i princip bibehållen trupp från fjolåret och rykten gör även gällande att en ytterst meriterad spelare med SHL meriter tränar med laget. Vi får väl se om den spelaren dyker upp redan till helgen.

 

Väsby Hockey kommer att mönstra en stor trupp under helgen och där målvakterna kommer att stå varsin match. De enda som inte kommer till spel är kvartetten Manfred Ehlers, Razmus Waxin Engback, Elliot Lorraine samt Christian Holmblad som alla av försiktighetsskäl vilar från matchspel.

 

Nu kör vi igen – Vilda Väsby!!