Hej Oliver och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej och tack så mycket. Mitt val föll på Väsby eftersom de är ett lag som vill satsa uppåt och det känns som att det finns nånting spännande på gång inom föreningen. En bra plats och miljö för mig att utvecklas.

 

Vad kände du till om Väsby Hocke.y innan du skrev på för oss?

Vet att Väsby har under tidigare år plockat en del spelare från AIK och att laget gick bra förra året.
 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Oliver Horrsell utanför isen?

Skulle vilja beskriva mig som en tvåvägsback som gillar att följa med i anfallen och vara delaktig i spelet både med och utan puck. Utanför isen så är jag en glad och positiv kille som gillar att vara med vänner och umgås med familjen.

 

Vad är dina styrkor som hockeyspelare och vad behöver du arbeta hårdare på för att kunna ta ytterligare kliv?

Mina styrkor som hockeyspelare skulle jag säga är min skridskoåkning och att vara rörlig över hela isen. Jag har inte storleken till min fördel gentemot andra spelare. Så nu när jag tar steget in i senior hockeyn så kommer jag behöva jobba hårt med de fysiska spelet samt tekniker i att få stopp i spelet.

 

Du har ju en väldigt fin meritlista med mängder av pojk- och juniorlandskamper samt även spel i SHL med Linköping. Vad tar du med dig från alla dessa matcher?

Jag skulle säga att jag främst tar med mig de professionella beteendet runt förberedelser inför match och träningar.

 

Är målsättningen att återigen få spela SHL hockey och vad krävs av dig då?

Självklart så är det en målsättning att kunna livnära sig på ishockeyn och ta en plats i shl i framtiden. Det som krävs är hårt jobb och disciplin.

 

Men om det var en av topparna i din hockeykarriär så var det en tyngre gången säsong med AIK. Ni var målskillnad från spel i Topp10 men fick istället kvalsegra mot Nacka för att hålla AIK kvar i Superelit. Vad hände efter ju egentligen?

Ja det var en lite tyngre säsong förra året. Första delen av säsongen så tyckter jag att vi spelade helt okej. Men som sagt vi missade topp 10 med 1 mål så det var riktigt surt. Efter jul så drog vi på oss en del skador och fick inte riktigt spelet att stämma.

 

Vad kan du ta med dig av dessa erfarenheter till oss tror du?

Tar med mig erfarenheten av att de handlar om att komma till träningoch match varje dag och ge 100 %, utan undantag.

 

Efter några säsongers spel i Superelit väntar nu nästa steg i din hockeykarriär där spel i Hockeyettan väntar. Vad känner du till om Hockeyettan och hur tror du spelet kommer att skilja sig från juniorhockeyn?

Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte jätte mycket om hockeyettan men det verkar vara en bra serie med jämna matcher. Tror att spelet kommer bli lite mer fysiskt och lite mer uppstyrt än juniorhockeyn.

 

Hur tror du att du ska hantera det och hur kommer du förbereda dig inför det?

Jag tror att träningsmatcherna innan serien startar kommer bli viktiga för min del. Känna in lite tempo och de fysiska spelet och sen ta det därifrån. Blir viktigt att träna bra nu närmsta månaden innan säsongen så man har en bra känsla när vi startar igång säsongen.

 

Slutligen Oliver, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2018/2019?

Det som kommer känneteckna mig i Väsbydressen är en kille som vill tävla, vågar ta för sig och göra allt för att vinna.

 

// Oliver Horrsell