Vallentuna Hockey eller VBK som man brukar säga i Vallentuna, nysatsar en aningen till i år och har fått ihop ett spännande lag på pappret. Oldtimern Andreas ”Pålle” Paulsson kommer i vanlig ordning att leda laget och kommer att göra det på ett sedvanligt kraftfullt och föredömligt sätt, men bakom honom finns även en del andra spännande namn som gör att laget säkerligen kommer att kunna vara med och slåss om en plats till Allettan. Laget leds av Charlie Thermaenius och till i år assisteras han av forna storbacken Fredrik Svensson och det blir spännande att se hur långt denna duo kan ta laget säsongen 2018/2019. Jag har via huvudtränare Charlie tagit pulsen på laget och hans tankar inför säsongen kan ni läsa när nedan.

 

Hej Charlie Thermaenius, tränare i Vallentuna Hockey. Är du spänd av förväntan inför säsongen som det inte dröjer allt för länge innan den sparkar igång?

Hej Krister. Det har varit en bra semester för mig, där jag har kunnat koppla bort hockeyn ganska mycket. Men det är alltid lika roligt i augusti när allt börjar om igen. Det känns mer på riktigt när man väl är på is.

 

Berätta lite om era förberedelser så här långt?

Klubben gjorde tidigt klart med Fredrik Svensson på ledarsidan och sedan har vi fyllt på truppen efter de behov som vi tycker att vi behöver. Träningarna för säsongen 2018/19 började redan i april och har pågått fram till midsommar, sedan tog vi en behövlig semester. Vi återsamlas första veckan i augusti för tester och vårt årliga Triathlon, där vi hoppas på nya vinnare i år.

 

Ni har jobbat på duktigt med truppen under våren och sommaren och framförallt är forwardssidan allt annat än tunn. Berätta lite hur ni tänkt där och hur många forwards ska bort innan ni är klara?

Vi började bygga truppen tidigt och vi hela tiden haft en ganska bred trupp. I år har vi haft förmånen att många spelare vill komma till Vallentuna och spela, vilket har gjort att vi känner att vi vill starta med en stor trupp för att sedan banta ner den lite. Så några spelare ska bort såklart, men sedan måste det finnas utrymme för våra egna juniorer att ta plats i laget under säsongen.

 

Vad återstår annars i er trupp innan ni är redo för seriestarten?

Både jag och Fredrik känner oss nöjda med den trupp som vi har på pappret i dag. Sen gäller det att få ihop detaljerna kring hur det ska bli när serien väl drar igång.

 

Du gjorde ju comeback som tränare i höstas och var med på stor del av resan som sånär tog er till kvalet framåt vårkanten. Hur skulle du vilja summera fjolårssäsongen?

Fjolårssäsongen har jag lagt till historieböckerna. Nu är det ett helt nytt lag och vi blickar bara framåt, och ser fram emot säsongens utmaningar.

 

Vad tycker du att ni gjorde bra där som ni kan spinna vidare på och vad behöver ni framförallt förbättra för att kunna ta er några hack uppåt i tabellen?

Drivet som fanns i omklädningsrummet och viljan att bli bättre är något som vi måste vara rädda om. Sedan tror vi mycket på den filosofi som klubben vill att vi ska spela på, samt att vi vill bli en lärande organisation där utbildningen av spelarna är nummer ett. Lyckas vi utbilda spelarna på ett bra sätt och slussa dessa vidare i seriesystemet så kommer vi att vinna matcher tror vi.

 

Vad har ni annars för målsättning med säsongen? Är det bara Allettan som gäller eller hur jobbar ni ute i Vallentuna?

Det är klart att vi vill vinna matcher och att vi har ett lag på pappret som vi känner kan ta oss till Allettan, men det får inte bli på bekostnad av individens spelarutveckling. Där har jag och Fredrik ett stort jobb och en härlig utmaning framför oss.

 

Hur mycket koll har du på övriga lagen i serien och vilka tycker du får bära favoritskapet?

Jag tycker att jag har ganska bra koll, som vanligt så kommer Huddinge, Visby samt Hudiksvall vara uppe i toppen tror jag. Men sedan är det nog tillfälligheter och lite tur som avgör vilka som kommer efter denna trio.

 

Skulle du även vilja tippa topp fem och vilka lag kommer att vara med och slåss ända in på sluttampen?

Huddinge, Visby, samt Hudiksvall där har du som sagt topp tre, sedan tror jag att alla lag kommer att vara med och slåss om de övriga platserna och jag hoppas att vi i Vallentuna är med hela vägen.

 

Vilda Väsby är ett av gängen som ni kommer att möta i höst/vinter. Vad framkallar Väsby för känslor för dig och vad tycker du att vi står för?

Väsby är en klubb som betyder mycket för mig. Jag började som ledare i Väsby och har fantastiskt fina minnen från de sex år som jag var verksam där. Sedan är det alltid kul med Norrortsderby mot Väsby, med alla känslor på läktaren, i båset och på isen.

 

Hur är annars intresset ute i Vallentuna för A-laget anser du? Är du nöjd över det och vad kan ni göra för att locka ännu mer publik?

Det finns så mycket man kan göra för att locka mer publik, men jag upplever att vi har en fin och lång tradition av ishockey i Vallentuna. Det handlar bara om hur man marknadsför produkten och Hockeyettan tycker jag har en bra produkt, men som man inte säljer tillräckligt bra.

 

Slutligen Charlie, vad kommer att känneteckna VBK säsongen 2018/2019 och vad kommer framförallt att göra er för svåra att tas med?

Vi kommer att vara ett vältränat lag. Där vi i laget drar åt samma håll och följer den plan som vi tillsammans inom föreningen, laget och ledarstaben har satt upp. Detta kommer att göra att man kommer att får jobba oerhört hårt om man vill ta poäng mot oss.

 

// Charlie Thermaenius – tränare i Vallentuna Hockey