Gripen Nyköping Hockey går in på sin andra raka Hockeyettan säsong och gör det med goda förhoppningar. Förra året snuddade laget ett tag på topp fem placering innan jul och tanken är att i år kunna gå hela vägen fram dit. En av många som är engagerade i Gripen är Magnus Eriksson. Han berättar följande om lagets trupp, förhoppningar och tankar inför säsongen.

 

Hej Magnus Eriksson i Gripen Nyköping Hockey. Är det namnet som gäller för er eller vad är egentligen den riktiga benämningen för ert duktiga hockeylag i Nyköping?

Hej, inför den gångna säsongen gick Gripen HC in i Nyköpings Hockey Ungdom för att vi skulle bli EN förening med ungdomar, juniorer & a-lag i samma organisation. Så på pappret är det Nyköpings Hockey Ungdom som föreningen heter men vi har valt att benämna A-laget Gripen. Vi får se vad som händer med föreningsnamnet på kommande årsmöte…

 

Hur är annars allt i hockeystaden Nyköping? Är ni nöjda med försäsongen 2018?

Det är bra! Intresset är stort och det snackas en hel del hockey på stan trots den tropiska värmen och landslagets fotbollsframgångar. Den gemensamma försäsongen avslutades vid midsommar och rapporterna från fystränaren har varit bra. Truppen samlas med nyförvärven till första veckan i augusti.

 

NH90 eller Nyköpings Hockey var ju en maktfaktor en gång i tiden med spel i Hockeyallsvenskan och kval till SHL. Hur mycket tänker ni på detta, ni som nu jobbar inom föreningen? Strävar ni efter att någon gång komma tillbaka dit igen?

Det är klart att det lever kvar, NHL-proffsen under lockouten, fullsatta matcher mot Leksand & Brynäs är fina minnen hos mig och väldigt många här i Nyköping. Självklart vill föreningen och supportrarna tillbaka till de verkliga finrummen i framtiden men det är stor skillnad på Hockeyallsvenskan nu och då. Sen var det ju så att den tidigare föreningen Nyköpings Hockey missköttes med först degradering till Hockeyettan och sedan konkurs, så de flesta är nya idag och var inte involverade i föreningen på den tiden.

 

Om, hur pass långsiktigt är de tankarna och vad krävs för att ni ska kunna ta er ett pinnhål till i seriesammanhangen tror du?

Oj, svår fråga. Föreningen har inte det uttalade målet just nu. Vi är ju trots allt “bara” inne på vårt andra år som EN förening och med representationslaget i Hockeyettan. Så målsättningen nu är att etablera oss i toppen av serien och där kan sedan allt hända!

 

Men hur ser ni annars på den kommande säsongen. Är målsättningen att ta er till Allettan eller hur ser målen i stort ut för er?

Det ska bli väldigt kul, den Östra serien känns mer spännande en på länge. Målsättningen är Allettan, det är spelartruppen och tränarduon fast beslutna om. Vi var väldigt nära förra säsongen och nu vill vi höja oss ett steg till.

 

Är ni nöjda med hur truppen vuxit fram och vad återstår i spelarväg innan ni är helt nöjda?

Väldigt nöjda! De spelarna vi velat behålla har förlängt, några rutinerade hemvändare och spännande nyförvärv. Vi har ett par platser kvar, någon back & forward ska in och det kommer finnas med några try-oyt spelare från de egna leden när issäsongen drar igång.

 

Ni gjorde ju under fjolåret en stark höst men en svagare vårserie. Vilka lärdomar drar ni med er från premiärsäsongen i Hockeyettan och vad kan ni göra ännu bättre?

Som du skriver hade vi den sportsliga toppen innan nyår, personligen tror jag att en inte helt bra försäsong visade sig ju längre säsongen gick. Kan ha varit lite väl höga huvuden på spelarna när vi sedan gick in i vårserien med max antal bonuspoäng, sen var det en ung och orutinerad trupp också. Nu kommer vi vara bättre förberedda, de unga spelarna har fått växa in i Hockeyettan och en jämnare trupp mot förra säsongen, så att vi ska hålla hela säsongen och vara med i toppen hoppas jag!

 

Hur är annars intresset för hockeyn i Nyköping? Börjar de ”gamla” supportrarna från er storhetsperiod på allvar hitta ner till hallen igen?

Intresset med Hockeyettan-mått är stort. Det lever kvar från storhetstiden som vi skrev om tidigare och det är en mixad publik på läktaren men visst finns det flera rutinerade damer & herrar på läktaren som kanske tycker att det var bättre förr, haha. Vi jobbar hela tiden för att vi ny publik ska hitta till hallen och att se Gripen spela ska vara ett evenemang för hela familjen!

 

Vad tror du annars om Hockeyettan Östra säsongen 2018/2019? Vilka topplag tror du sticker ut och vilka fem lag tror du tar sig till Allettan Norra?

Det ska bli väldigt intressant! Känns som att de tidigare topplagen inte kommer att vara lika stora favoriter på pappret nu och jag hoppas på en jämn, tuff och välspelad grundserie. Även fast deras trupper inte kanske sticker ut lika mycket som tidigare så tror jag det blir Hudiksvall, Huddinge & Visby i topp. Därefter kommer Väsby och Gripen!

 

Tror du att det finns något lag som smyger under radarn och som kan blanda sig i diskussionerna kring spel i Allettan?

Segeltorp måste man ju nämna, kan man få till det så kommer de vara farliga! Sollentuna och Vallentuna kan också vara där om de får allt att stämma.

 

Vilda Väsby är ett lag lagen ni ska möta. Vad känner du till om oss och vad tycker du kännetecknar oss?

Som tidigare säsonger ett spännande lag på pappret, vissa väldigt farliga offensiva spelare. Det har varit jämna matcher mellan Väsby och Gripen. Fartfylld och offensiv ishockey tycker jag är något man förknippar med er.

 

Slutligen, vad kommer att prägla Gripen Nyköping säsongen 2018/2019 och vad kommer att prägla er?

Med vår nya tränarduo som kommer sätta sin prägel på laget så kommer vi att få se en finurlig anfallshockey och en stabil defensiv. Vi kommer vara lite bättre på allt jämfört med förgående säsong. Med Östra Hockeyettans bästa publiksnitt så kommer vi ha en extra spelare hemma i Rosvalla!

 

// Magnus Eriksson – Gripen Nyköping Hockey