Hudiksvalls HC eller Real Hudiksvall som de kallats i diverse sociala medier de senaste åren spänner som vanligt bågen hårt. Lagbygget vimlar av idel duktiga spelare och längst bak har de en matchvinnare av rang i form av målvakten Magnus Åkerlund. Laget leds för tredje säsongen i rad av Lars ”Lillis” Lövblom men trots den erfarenheten han besitter och trots de fina lag som Hudik haft på pappret de två senaste säsongerna har säsongen tagit slut för tidigt för dem i playoff spelen. Vi får se om detta blir tredje gången gillt vilket slutligen kanske kan ta laget till en Allsvensk kvalserie. Förutsättningar finns minst sagt för detta.

 

Jag har tagit pulsen på Hudiksvall genom att prata med tränare ”Lillis” och hans tankar inför säsongen ser ut enligt följande.

 

Hej Lars Lövblom! Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och har barmarksträningen under våren och försommaren gått som förväntat?

Hej Krister! Läget är bra, har semester och laddar för nya utmaningar! Vi har kört hårt och vi försöker snäppa upp träningen för varje år. Tyvärr är inte alla på plats, men vi har kört riktigt bra.

 

Om du ska försöka blicka tillbaka till den gångna säsongen och göra en grov sammanfattning. Hur lyder omdömet då och vad gjorde ni bra som ni kan ta med er och vad behöver förbättras?

Vi är nöjda med två tredjedelar av säsongen. Vi har aldrig tagit så många poäng i Hockeyettan Östra och Allettan. Play off var dåligt, en svag insats helt enkelt.

 

Trots en väldigt bra trupp och en fint avspelad Alletta åkte ni ändå ut direkt i playoff mot Kalix Hockey. Varför blev det ett alldeles för tidigt respass för er i playoffet?

Det vi kan ta med oss är att det tar tid att etablera sig som topplag och vi närmar oss Huddinge med flera. Sedan gäller det att orka hela vägen i playoff, det gjorde inte vi. Jag har inget bra svar att vi inte lyckades bra i playoff, en del kan vara vår fysiska status men det har vi jobbat hårt med under sommaren.

 

Vad har ni lärt er från era två säsongers i rad playoff spel och vad kan ni göra kommande säsong för att förbättra det facit?

Vi vill ta steg varje år, jag tycker att vi tar steg i organisation och som lag.

 

Hur lyder annars förväntningarna inför den kommande säsongen och hur högt har ni lyft ribban?

Vi vill vara ett topplag i Hockeyetttan och det innebär att vi siktar mot Allettan.

 

Är du nöjd med truppen såsom den är eller ska någon eller par pjäser till innan ni är redo för seriestarten?

Vi är nöjda med vår trupp. Det är den bästa sedan jag kom till Hudik.

 

Väsby Hockey stöter ni på i sedvanlig ordning.ö Du har mött oss nio gånger inklusive träningsmatch de två senaste säsongerna. Vad tycker du att vi står för?

Väsby hockey har tradition och jag har stor respekt för klubben och jobbet som Tom Tärnström med fler gör.

 

Vad är viktigast att fokusera på när man möter oss anser du?

När man möter Väsby får man se upp för deras PP och deras spelvändningar.

 

Hur tror du annars om toppen av serien, vågar du på dig att tippa vilka fem lag som tar sig vidare till Allettan Norra?

Jag tror att samma fem lag som förra året går till Allettan från den norra serien. Men se upp för Vännäs. Från vår serie tror jag Hudik, Visby, Väsby, Huddinge är klara topplag. Outsider Vallentuna och Segeltorp.

 

Hur ser du annars på Hockeyettan och framförallt spel i Allettor efter jul? Tycker du att det är ett bra upplägg eller skulle du önska dig något annorlunda?

Upplägget i Hockeyettan är väldigt komplicerat tack vare att vi är ett avlångt land. Bra att man gjort en geografisk indelning efter jul. Men vem kan förklara på ett bra sätt att Hudik spelade i Södra Allettan förra året och Skövde i norra. Det kan i alla fall inte jag.

 

// Lars Lövblom – tränare i Hudiksvalls HC