Tyresö-Hanviken Hockey gjorde en formidabel vårsäsong och gick från nästjumbo till att galant klara kontraktet som nykomling i Hockeyettan. En av de tongivande spelarna då var Felix Liljegren som varit med på hela föreningens resa från division 3 till Hockeyettan. Nu har han lagt skridskorna på hyllan och är en i gänget som håller på att forma årets lag ute i Tyresö. Jag har känt laget på pulsen genom att just prata med Felix och hans tankar inför säsongen kan ni läsa här nedan.

 

Hej Felix Liljegren, nybakad sportansvarig i THH! Är det korrekt beskrivning på din roll i klubben eller hur ser dina uppgifter ut?

Hej Krister! Ja, eller jag är med i en grupp av sex där min uppgift kommer bli lite att vara den som har kontakten med spelarna och ledarna i truppen.

 

Du har ju varit en stor spelarprofil men nu har du lagt skridskorna på hyllan. Är det helt spikat eller kommer du att skrinna in på isen i vinter om det verkligen skulle krisa?

Hehe, man ska aldrig säga aldrig men idag har jag inga planer på att försöka spela igen. Jag har fått göra en fantastisk resa med THH som spelare från div3 till hockeyettan, så nu börjar nästa kapitel.

 

Hanviken-Tyresö kommer nu in på det andra året i Hockeyettan och just det andra året brukar ju vara svårast sägs det. Varför gäller det inte för er tror du?

Jag tror varje säsong kommer vara tuff och att det kommer krävas mycket arbete oavsett hur många år man spelat i ligan. Nu har föreningen och många spelare fått känna på hockeyettan 1 år och vet vad som krävs för att spela på där.

 

Hur skulle du annars vilja beskriva er debutsäsong i Ettan. Vad gjorde ni bra och vad behöver ni göra ännu bättre denna kommande säsong?

Ja du, som en riktig berg- och dalbana. Starta säsongen med lite ”nybörjarrus” och ett bra försvarsspel som vi sen tappade helt. Fram till tränarbytet hade vi inte ett grundspel som vi kunde falla tillbaka på. Vi avslutade säsongen riktigt bra när spelet började sitta och då tycker jag vi visade att vi skulle vart med och slåss om fortsatt spel i playoff istället för att klara kontrakten till 18/19 i sista matchen.

 

Du och fler andra trotjänare har lämnat laget och ni bygger väldigt ungt i år. Hur tror du att det kommer att påverka ert spel ute på isen? Kommer ni att behöva ändra något tror du?

Jag tror inte det kommer vara så stor skillnad från slutet av förra säsongen, att spelare slutar eller lämnar ser jag som en möjlighet för andra spelare att kliva fram och ta ansvar på och utanför isen.

 

Hur har ni annars tänkt kring de nya spelartyperna. Har ni fyllt på med sådant ni saknade under fjolåret eller hur har tankarna gått?

Det är flera unga spelare som är motiverade att komma ner till hallen varje dag med vilja att utvecklas. Sen har många av spelarna spelat i Tyresö Hanviken som ungdomsspelare vilket är jättekul att de vill komma tillbaka och spela hockey i kommunen igen.

 

Är ni klara med truppen nu eller kommer det att komma in några fler spelare innan ni spikar truppen?

Jag tycker truppen ser väldigt bra ut idag, många yngre hungriga spelare som kan passa perfekt för den hockeyn vi vill spela, men vi får se hur det ser ut i augusti.

 

Även på tränarsidan har ett nytt namn kommit i form av den tjugoåtta årige Martin Weel Sanne. Berätta lite om honom och vad tror du att han kommer att bidra med till er?

Ja, vi är jätteglada att Martin valt att vilja gå vidare i sin tränarkarriär hos oss. Han är väldigt ny på seniornivå men kommer att bidra med bra träningar både på och av isen. Han kommer utveckla och bygga den typen av hockey som vi vill spela.

 

Vad har ni nu satt för målsättning inför den kommande säsongen. Är det nytt kontrakt som i första hand gäller eller vågar ni sikta högre än så, exempelvis Allettan?

Vi gör som sagt vårt andra år i ligan och vi har samma målsättning som förra året! Så målsättningen är att klara kontraktet för spel i hockeyettan säsongen 2019/20 med god marginal.

 

Vilda Väsby är ett av tolv lag i serien. Hur tycker du att det var när vi möttes under fjolåret och vad känner du till om oss i år och vad tycker du att Väsby Hockey står för?

Förra året när vi möttes tycker jag att Väsby var de bättre laget alla gångerna, trots att vi i vår första seriematch lyckades vinna. Ni spelar en fartfylld och offensiv hockey. Tycker Väsby har fyllt på med många poängstarka spelare men också tappat många intressanta spelare som jag tycker höll ihop laget stora delar under förra säsongen.

 

Vad tror du annars om årets Hockeyettan Östra? Tror du att topplagen dansar ifrån eller tror du att den blir mer jämn i år?  

Det kommer bli en intressant säsong med flera lag som har många nya spelare.  Tror att Gripen kommer ta ett större kliv i år än vad man gjorde i fjol sen har vi Segeltorp också som på pappret har ett väldigt starkt lag. Det ska bli kul att se hur alla lagen får ihop det under säsongen.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Har ganska dålig koll faktiskt, men jag tror att i topp5 kommer Nyköping/gripen, Visby/Roma, Väsby, Huddinge och Hudiksvall vara.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Jättesvårt att säga, utöver de lagen jag inte nämnde ovanför så tror jag det kan vara precis vem som helst.

 

Hur ser du på intresset kring Hanviken-Tyresö och hur skulle ni kunna locka ännu mer folk till hallen?

Intresset är bra och det har ökat för varje år så jag hoppas att det fortsätter med det även i år.  Vi har en jättebra publik som kommer och stöttar och under vintern. Vi har börjat att försöka ta tag i sociala medier för att sprida så mycket information tex info om spelarna i laget och sen då när det är matcher, syns vi så kommer fler folk veta att det är match och då tar sig till hallen.

 

Vad tycker du annars om Hockeyettan? Fungerar allt som det ska eller har du några önskemål om förändringar?

Tycker det är jättebra! Det är roligt med så mycket intresse som finns i landet för Sveriges tredje liga och jag tycker att man fortsätter utvecklas i rätt takt.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna ditt gäng i höst/vinter och vad kommer att göra er svårslagna?

Tyresö Hanviken kommer vara ett lag som kommer åka skridskor i 60 minuter och sätta hård press på motståndarna över hela banan och vara starka i försvarsspelet.

 

// Felix Liljegren – Tyresö-Hanviken Hockey