Turen har kommit till våra derbygrannar i söder, Sollentuna HC. I år har laget till hälften en ny tränare i form av Johan Klint som tillsammans med Pelle Eklund kommer att leda laget i höst. Så här går hans tankar inför säsongen.

 

Hej Johan Klint, ny tränare i Sollentuna HC där du tillsammans med Pelle Eklund kommer att leda laget. Hur är pulsen på dig så här mitt i sommaren?

Det är bra tack, ett par veckor ledigt nu innan det är dags att varva upp.

 

Sollentuna var ju nästan din forna klubb Vallentunas främsta derbykonkurrent. Hur kommer det sig att du valde att kliva upp på Sollentunatåget?

Jag är Sollentunabo sedan sju år och har lärt känna Sollentuna Hockey genom mina två söner som spelar i föreningen. Jag har fått en bra bild av den verksamhet som bedrivs och när jag väl fick frågan var det ett enkelt beslut att hoppa på.

 

Sollentuna kommer ju från en något av en mellansäsong där laget låg nesligt till långt in i grundserien för att sedan spurta riktigt bra under vårsäsongen. Vad känner du till om Sollentunas gångna säsong?

Det försvann en hel del rutin får säsongen innan och det tog nog lite tid att få den unga truppen att bli samspelt.

 

Hur mycket har du varit med på deras uppbyggnad inför årets säsong och har du även varit med kring bygget av truppen?

Jag började i maj i samband med uppstart och har planerat sommarträning och spelarrekryteringar ihop med Pelle.

 

Gällande just er trupp. Är den så gott som spikad eller kan man förvänta sig några fler spelare innan laget är redo för seriestarten?

Det är inte otänkbart att det dyker upp någon spelare till innan seriestart, samtidigt känner vi ingen panik.

 

Vad finns för målsättning i Sollentuna och siktar ni på spel i Allettan efter jul?

Vill ju gärna förankra resultatmål i gruppen innan något kommuniceras utåt, samtidigt så finns det bara ett streck att sikta på innan jul.

 

På vilket sätt tror du att det finns möjligheter för Sollentuna att göra en bättre säsong än den gångna?

Det är till stora delar samma trupp som kämpade sig igenom en tuff höst förra säsongen och jag tror att man som lag lärde sig en hel del då. Ambitionen är att vi ska bygga vidare på det spel som avslutade säsongen.

 

Vilda Väsby är ett av tolv lag i serien. Du mötte oss när du var tränare för Vallentuna och det är ju alltid härliga derbymöten när såväl Vallentuna som Sollentuna möter Väsby. Vad känner du till om oss inför årets säsong?

Väsby har i vanlig ordning värvat bra, tycker årets trupp ser ännu bättre ut än förra årets.

 

Jag tycker personligen att årets Hockeyettan Östra känns rätt öppen på förhand. Många lag har stärkt sina lag och en del starka lag känns som att de kommer att bli något svagare till i år. Tror du med tanke på det att det kommer att bli en mer jämn serie i år?

Du kan ha en poäng, samtidigt svårt att spekulera.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Är inte mycket för att tippa, bara Sollentuna är ett av lagen så är jag nöjd.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Det är läge att höja ett varningens finger för Segeltorp.

 

Det har ju varit en rätt kort säsong för de lagen som missat Allettan men till år blir det en längre säsong med tanke på att Fortsättningsserien spelas i tre möten mot alla lagen. Tycker du att det är en bra lösning?

Det blir bättre än tidigare, helt klart. Är annars av uppfattningen att man ska spela en betydligt längre grundserie så tid och resurser kan läggas på träning och förutsättningar snarare än resor och bussbolag.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna Sollentuna i höst/vinter och vad kommer att göra er svårslagna?

Jag är väldigt nöjd med det driv truppen har visat under försäsongen, tar vi med oss den inställningen ut på isen så blir vi svårslagna.

 

// Johan Klint – tränare Sollentuna HC