Sommaren är här och det innebär semester och häng i solstolarna för många. Hemsidan har som tradition att ta pulsen på samtliga lag i serien och år 2018 är inget undantag från den gyllene regeln. Först ut i år är Enköpings SK som efter några säsonger i Hockeyettan Västra nu är tillbaka för att kampera ihop med oss andra i Hockeyettan Östra. Laget leds av tränare Robert Kimby och det är även han som har fått äran att svara på några frågor om sitt lag.

 

Hej Robert Kimby, tränare i ESK. Välkomna tillbaka till Hockeyettan Östra. Är ni nöjda eller besvikna över att behöva lämna den västra serien?

Tack ska du ha! Sportsligt så blir det ingen skillnad tror jag, det är flera bra lag i båda serierna men det blir ju lite kortare resor vilket jag vet uppskattas bland grabbarna och så länge de är nöjda är jag nöjd.

 

Tror du att det blir lättare eller svårare för er nu att nå er målsättning, spel i Allettan?

Utan att veta exakt hur lagen kommer se ut så känns det spontant som att östra serien kommer bli snäppet vassare kommande år än ifjol, flera lag som har spännande trupper. Tror att det kommer bli ett getingbo kring strecket så vi kommer behöva spela vår bästa hockey för att ta oss dit.

 

Är målsättningen med säsongen Allettan eller är den högre än så?

Vi har egentligen satt någon målsättning på pappret förutom att vi vill vara bättre än ifjol. Det behöver nödvändigtvis inte vara placering i tabellen utan lika viktigt att allt runt laget och föreningen fortsätter ta kliv framåt men vi vill vinna alla matcher och kommer sälja oss dyrt för att hamna över allettan strecket. Vi tar en serie i taget och utvärderar under resans gång. De var flera år sen föreningen spelade allettan, vi förstår att vi har en tuff uppgift framför oss.

 

Det känns som att ni rustat rätt rejält inför säsongen och där ni värvat spelare från närområdet. Hur har tankarna gått kring lagbygget och har ni tydliga roller för vilka som spela var?

Vi tycker att vi hittat en bra mix av spelare än så länge där vi fått behålla större delen av de komponenter vi ville behålla. När de gäller nya spelare har vi (som de flesta) varit noga med personligheter och att alla ska falla in i ramen för den identitet som vi tycker vi har/ska ha. Självklart finns det inget förbestämt för vem som ska spela vart i hierarkin men vi har värvat spelare för deras egenskaper och förväntar oss ändå att man bidrar med det man är bra på och sätter våra roller efter deras styrkor.

 

Är truppen helt full nu eller har ni fortfarande möjlighet att ta in någon om rätt spelare dyker upp?

Vi känner oss ganska trygga med det vi har men vi ska ha en back till och jag utgår från att vi har det klart inom en snar framtid. Sen är inget skrivet i sten, dyker rätt spelare upp och det passar våra kriterier är vi öppna för att se vad vi kan göra.

 

Detta blir andra året som du har ESK. Förra säsongen nöp ni sånär playoffplatsen bakvägen i Fortsättningsserien. Varför blir ni bättre i år enligt din mening?

Jag tycker vi hade en lite för tunn trupp ifjol, både när det gäller bredd och antal kroppar. Framför allt när vi tidigt åkte på två säsongs avslutande skador blev vi tvungna att göra förändringar under uppehållet. Där tycker vi att vi hittat bättre balans från start i år. Vi känner oss bekväma med gruppens arbetsmoral och tror vi kommer bli jobbiga att möta.

 

Hur är annars intresset kring hockeyn i Enköping? Är ni nöjda eller går det att göra det ännu bättre?

Det blåser positiva vindar i föreningen där man gjort ett kanon jobb med både ekonomi och struktur samtidigt som jag tycker vi i laget gjorde ett bra jobb ifjol med att sätta en identitet.
Jag hoppas att de tillsammans med att vi har fått tillbaka flera ESK spelare som varit i andra klubbar och spelare från närområdet ska ge intresset en skjuts där de varit lite upp o ner med publik siffror senaste åren. Självklart måste vi spela bra hockey och vinna matcher också för att det ska växa och det är vår målsättning.

 

Väsby Hockey är ett av lagen som ni kommer att stöta på. Känslan över det och vad tror du om Väsbys möjligheter den kommande säsongen?

Väsby har gjort två bra år i rad nu och jag förväntar mig att man blir lika bra i år. En intressant trupp med flera skickliga spelare. Precis som för alla lag blir det viktigt med att hitta in i serien fort.

 

Vad säger du annars om Hockeyettan och upplägget kring Allettan och Fortsättningsserien. Tycker du allt fungerar bra eller har du önskemål om några förändringar?

När det gäller serie upplägger har jag egentligen inte så mycket åsikter förutom att jag vill spela så mycket bra matcher som möjligt. Hade gärna sett en form av slutspel, det är en jätte bra utbildning för unga spelare och Hockeyettan är en ung liga idag.

 

Vad tror du annars om Hockeyettan Östra? Vilka lag kommer att göra upp om de fem översta platserna i serien?

Jag tror det kommer bli jämt kring strecket man självklart kommer de va några lag som får bära någon form av favoritskap. Lag som Huddinge, Hudiksvall och Visby är alltid bra. Att Segeltorp får ihop ett riktigt slagkraftigt vet nog alla. Både Väsby och Gripen vill nog väldigt gärna spela allettan också. Tror som sagt på många tuffa matcher för alla lag.

 

Tror du att något doldislag skulle kunna blanda sig in leken om Allettanplatserna?

Egentligen vill jag inte spekulera i vilka som kommer prestera bra eller mindre bra. Vi fokuserar på de vi kan påverka för att nå de resultat vi hoppas på men det är alltid något lag som överraskar antingen positivt eller negativt.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna ESK i höst/vinter och vad kommer att göra er svårslagna?

Vi tycker som sagt att vi hittade en bra identitet ifjol där vi jobbar väldigt hårt för varandra. Jag utgår från att vi kommer fortsätta vara ett hårt arbetande kollektiv där motståndarna får jobba för att göra mål på oss.

 

// Robert Kimby – tränare Enköpings SK