Hej och hjärtligt välkommen till Väsby Hockey Felix! Vad fick dig att vilja komma till oss?

Tack så jättemycket! Det känns som Väsby har haft bra saker på gång under en längre tid och är en klubb med höga ambitioner så när möjligheten dök upp tyckte jag att det kändes som det naturliga valet att fortsätta min hockeykarriär i Väsby hockey.

 

Du har ju mött oss några gånger medan du spelat för Wings. Vad är ditt minne från dessa matcher och vad tyckte du kännetecknade oss då?

Precis, det har alltid varit en härlig rivalitet mellan Wings och Väsby vilket gjort det väldigt roligt att spela just de matcherna. Det som kännetecknar Väsby tycker jag är att man har strävat efter mycket puckkontroll samtidigt som man spelar en rolig hockey med hög fart vilket jag tror kommer passa mig väldigt bra.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare? Vad är dina starkaste sidor och vad behöver du förbättra för att ta ännu ett kliv framåt på hockeyrinkarna?

Jag skulle beskriva mig själv som en spelfördelande tvåvägscenter som gillar att driva med pucken och sätta mina kedjekamrater i bra lägen. Något jag behöver förbättra är mitt skott och att ta pucken mer mot mål.

 

Du kommer från en jobbig säsong med Wings som ju alla vet slutade med respass ner till tvåan. Beskriv vad som egentligen hände där och vilka erfarenheter tar du med dig från den tunga säsongen?

Som sagt var det en väldigt annorlunda och tuff säsong där vi gick in med väldigt höga förväntningar och som sen slutade som den gjorde. Det var många faktorer som spelade in men jag tror framförallt att efter den tuffa starten som vi hade gjorde att man inte riktigt vågade spela det spel vi hade kommit överens om. Det jag tar med mig personligen är att endast lägga fokus på det jag själv kan påverka oavsett resultat eller tabelläge.

 

För dig gick det dock desto bättre och du gjorde din poängbästa säsong i karriären på seniornivå. Vad känner du att det var som framförallt funkade då?

Framförallt så var det att jag hade min första hela säsong utan längre skada eller sjukdom men även att jag började skjuta mer samtidigt som jag fick stort förtroende i powerplay.

 

Du har ju annars en väldigt fin hockeyutbildning där du redan för tre år sedan tog en plats i Almtunas allsvenska lag. Vad känner du att du framförallt utvecklade under den tiden?

Jag fick en väldigt bra hockeyutbildning i Almtuna med många bra tränare och ledare, både på individ och lagnivå. Det jag utvecklade främst skulle jag säga var de tekniska delarna och då framförallt skridskotekniken. Vi jobbade även mycket med mentala bitarna vilket jag känner hjälpt mig mycket i mitt spel.

 

Har du några personliga mål med säsongen och vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande på lite längre sikt?

Jag sätter alltid upp personliga mål som jag jobbar mot men det är något som jag kommer behålla för mig själv. Hockey är något som jag verkligen brinner för och jag vill bli så bra jag bara kan bli och hur långt det sedan räcker får man se i efterhand.

 

Till sist, är det något du vill hälsa till Väsbypubliken och vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsongen 2018/2019?

Jag hoppas att jag får se så många som möjligt på läktaren i vinter och att vi tillsammans gör det här till en riktigt rolig säsong. Det som kommer känneteckna mig är hårt arbete och en riktig vinnarskalle som älskar att tävla i vartenda byte.

 

// Felix Lööv

 

Foto: Johnny Anderson