Väsby Hockey är stolta och samtidigt väldigt glada över att kunna presentera den poängstarka centern Johannes Nilsson som nästa nyförvärv till Väsby Hockey.

 

Johannes kommer till Väsby med en fin meritlista där han den senaste säsongen huserade uppe i Östersund. I den föreningen men även de två säsongerna där innan, har Johannes haft poängstarka säsonger med såväl KRIF som Nybro.  Men sin hockeyuppfostran har den i Hedesunda, strax utanför Gävle födda Johannes främst fått i SHL klubben Brynäs IF.  Där fick den numera tjugotreåriga Johannes redan för tre år sedan spela SHL hockey och har totalt gjort nio matcher för Brynäs i grundserien samt i slutspelet.

 

Johannes är en spelskicklig center med bra fart i skridskoåkningen och vi är väldigt glada över att han vill fortsätta sin utveckling i Väsby Hockey och hälsar honom varmt välkommen.

 

Johannes fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/67161/johannes-nilsson

 

Sportchef Tom Tärnström om Johannes tillskott till truppen.

Mycket kul att en spelare av Johannes kaliber väljer att hoppa på Vilda-tåget i konkurrens med flertalet slagkraftiga Hockeyettanlag. Jag ser Johannes som en ren och skär spetsvärvning för oss och han kommer bidra med sina offensiva egenskaper och göra oss än vassare på framförallt sista tredjedelen av banan!

 

Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency