Väsby Hockey är stolta över att kunna presentera den slovakiska backresen Vladimir Lukacik som nästa nyförvärv in i truppen.

 

Vladimir kommer till Sverige och Väsby Hockey med väldigt fina spelarmeriter där han de tre senaste säsongerna spelat hockey på heltid i de högsta ligorna i såväl Polen som Frankrike. Innan det spelade han även med stor framgång i ryska ligan MHL bestående av mestadels ungdomslag som är under överinseende av lagen från KHL. Hans spel där gav honom en nominering till en All Star match där hans 18 mål och 26 assists sedermera gav honom möjligheten till spel i ännu bättre ligor.

 

Vladimir är en välskolad högerfattad back som hunnit bli tjugofem år och som besitter goda offensiva egenskaper. Den 185 centimeter långa och 91 kilo tunga backen har ett vasst skott och därtill goda passningsegenskaper vilket har givit honom ett namn på kontinenten.

 

Detta är en back som vi tror kommer att kunna bidra väldigt mycket till Väsby Hockey med såväl spets som värdefull rutin. Meritlistan han har är det få kan mäta sig med på Hockeyettan nivå och det ska bli spännande att följa Vladimir i Väsbytröjan säsongen 2018/2019.

 

Vladimir väljer Väsby Hockey framför ett par klubbar från högsta ligan i Slovakien och vi tackar våra trogna sponsorer som gjort detta förvärv möjligt och hälsar Vladimir varmt välkommen till Vilda Väsby!

 

Vladimirs fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/98427/vladimir-lukacik

 

Sportchef Tom Tärnström om Vladimirs övergång till Väsby Hockey.

Vladimir är en stor tung högerfattad back som är rejäl i sitt spel och besitter ett riktigt hårt skott. Han kommer tillföra vår backsida mycket både med sitt spel och med sin erfarenhet!