Hej Martin och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad tog dig hela vägen från Övik till Vilda Väsby?

Hej, stort tack! När Väsby hörde av sig så kändes det väl egentligen bra direkt då jag fick ett väldigt bra intryck. Jag har bott i Övik i nästan fem år nu så de kändes inspirerande att komma hem till Stockholm igen och lira.

 

Vad känner du annars till om Väsby Hockey och känner du till några i laget sedan tidigare?

Vilda Väsby känner nog alla hockey intresserade om, en klassisk förening med mycket historia bakom sig. Jag vet att Väsby är ett bra lag i hockeyettan som utvecklas hela tiden. Inte bara som lag utan också grymt bra på att utveckla spelarna. Om jag tittar på fjolårets lag så är det några som jag spelat i samma lag som tidigare, sen är det många som man lirat mot flertal gånger sen barnsben, vilket känns väldigt roligt!

 

Berätta lite om dig själv, vem är ishockeyspelaren Martin och vem är personen utanför isen?

Jag är en stor högerfattad tvåvägsback. Stabil defensivt och även en hel del offensiva kvalitéer. Jag vill kunna bidra med ett enkelt spel i egen zon med ett bra första pass och sedan kunna vara med och bidra framåt helt enkelt. Utanför isen är jag väldigt social, gillar att hänga med polarna och flickvännen. försöker även hinna med att lira golf när det finns tid för det.

 

Du tog tidigt vägen upp till Ångermanland och stannade där trots två turer därifrån, en till Växjö och en tur över Atlanten och spel i NAHL. Vad gjorde att du valde att komma tillbaka dit?

Jag flyttade upp till Övik från Stockholm när jag var 16 år för spel på Modos hockeygymnasium. Efter 3 år där ville jag testa på att lira hockey i USA, spelade där endast 4 månader innan jag sedan valde att flytta hem igen då jag tyckte att min utveckling som spelare skulle vara bättre i Sverige. När valet då föll på att flytta tillbaka till Övik var helt enkelt för att de kändes tryggt att komma tillbaka då man hade polarna kvar och kände till staden bra. När Övik hockey då hörde av sig så kändes det rätt.

 

Du har nu spelat i drygt en och en halv säsong i Hockeyettan. Hur känner du att du tagit det klivet från junior till senior?

Jag känner att jag utvecklats hela tiden. Fick känna på Allettan ifjol, vilket jag känner själv gjort att jag vuxit in ännu mer i seniorhockeyn. Jag vill nu ta ytterligare kliv i min utveckling, vilket jag verkligen tror jag kommer göra i Väsby hockey.

 

Har du förändrat något i ditt spel på grund av det om man betänker på att du gjorde en hel del poäng från din backposition som junior?

Egentligen inte. Spelar i princip på samma sätt bara att jag inte kanske fått den offensiva rollen sedan jag kom in i seniorhockeyn. Jag vill verkligen kunna vara med och bidra framåt för att vi ska vinna matcher. Just poängproduktionen tror jag också kommer av sig själv om laget går bra, för det är ändå det viktigaste i slutändan.

 

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

Mina styrkor är att jag har bra spelsinne, samt bra teknik trots min storlek. Har även ett helt okej skott. Jag vill förbättra allt egentligen. Främst vill jag hitta en mer jämnhet i mitt spel, en högre lägstanivå. Eftersom jag är stor är det självklart viktigt att jobba med snabbheten och smidigheten. Mitt fysiska spel är något jag vill förbättra också.

 

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Mitt långsiktiga mål är självklart att spela i SHL och även NHL. Kortsiktiga mål är att vi ska göra en grymt bra höst där vi ska kvalificera oss till Allettan. Sedan därefter ska vi in och slåss i ett tufft playoff till Allsvenskan.

 

Vad känner du att du behöver jobba på för att ta dig till dina mål?

Jag behöver jobba med allt för att nå dit jag vill. Det räcker inte med att man är bra på en sak och sämre på allt annat. Måste jobba hårt med alla mina svagheter och samma sak gäller mina styrkor för att nå mina mål.

 

Slutligen Martin, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2018/2019?

Backbjässen!!

 

// Martin Liljekvist