Hej Robin och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej! Jag valde Väsby eftersom jag vill spela i en seriös klubb med en utmanande målsättning och en hög träningsstandard! Dessutom är det en klassisk klubb med mycket historia och sånt tycker jag är roligt!

 

Vad känner man till om Väsby Hockey om man är från Västergötland?

Haha egentligen inte jättemycket! Det är väl ”Vilda Väsby” och vad det innebär historiskt som man känner till, men det är väl mer allmänbildning om man är hockeynörd! Sen känner jag ju Pellfolk sen innan så lite grann i alla fall.

 

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som målvakt och vem är Robin Wallin utanför isen?

Det första man tänker på när man ser mig är nog ”stor” och det är väl egentligen nr1 på listan. Jag försöker att spela på det samtidigt som jag har den atletiska och akrobatiska förmågan att göra ”idioträddningar” också. Just blandningen tror jag utmärker mig. Utanför isen är jag väldigt social av mig, gillar att umgås och prata med vänner och flickvän.

 

Du fick ju ett ordentligt genombrott säsong 2016/2017 då du och ditt dåvarande Mariestad Bois storspelade och sånär tog er till kvalserien. Vad kommer du ihåg från den säsongen?

Den säsongen var riktigt häftig! Det började kanon med att vi vann fem raka matcher och sen bara rullade det på! I grund och botten tror jag att det hela handlade om att vi hade en grym sammanhållning och tro på varandra i det laget. Det spelade inte någon roll att vi låg under inför sista perioden eller förlorade första playoff matchen, man liksom kände att vi kommer vinna detta ändå! För egen del startade det kanon och jag spelade mitt livs hockey i grundserien och även början på allettan. Sen så skulle vi spela tre matcher på kort tid så då skulle Arvid få lira första borta mot Troja, och som han gjorde det! Han fullkomligt bommade igen och sen fortsatte han bara och då var det svårt att få komma in och lira igen. Jag brukar väl säga att jag hade grymt oflyt att hamna mitt i en sån raketkarriär när jag kände att min egen karriär började ta fart på riktigt. Men samtidigt är Arvid en underbar människa så jag unnar honom allt!

 

Den gångna blev dock inte lika rolig när din senaste klubb Grästorp degraderades till Hockeytvåan. Två skilda världar och hur har det påverkat dig som målvakt?

För egen del har jag fått se det som väldigt lärorikt. Jag kom ifrån två raka säsonger det jag vunnit flest matcher av alla målvakter i grundserien till att bara vinna en under hösten. Det var en enorm skillnad i hur vi släppte till chanser på alla möjliga sätt och det fanns inte riktigt någon struktur i vårt försvarsspel. Det gjorde att jag fick spela lite längre in i målet och inte gå fullt så mycket på första läget, utan snarare scanna av omgivningen mer och alltid vara beredd på hot från olika positioner. Sedan den mentala biten att kunna sätta sin egen prestation i fokus mer än vad resultatet och statistiken visar har varit lärorikt. Vi hade inte en match men färre än 35 skott mot oss och av dem var åtminstone hälften avslut ifrån slottet. Rekordet var Nybro borta då jag tror dem sköt 64 skott.

 

Vad känner du framförallt att dessa två vitt skilda erfarenheter har gett dig som du kan ta med dig på din vidare hockeyresa?

Från tiden i Mariestad så är det framförallt vinnarmentaliteten som jag tar med mig och på sättet man måste kriga för att bli bäst. Ifrån Grästorp är det just den mentala styrkan att kunna dra lärdomar av att förlora matcher och inte sjunka för mycket av att det går motigt ibland.

 

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande och vad strävar du framförallt efter?

Min långsiktiga målsättning är att spela i SHL en dag. Kortsiktigt har jag det jag brukar köra och det som egentligen räknas när man spelar en lagsport, jag vill vinna flest matcher. Vad jag strävar efter just nu är att ta nästa steg i min utveckling och ta klivet till Allsvenskan.

 

Vad är dina styrkor som målvakt och vad behöver du bli bättre på enligt din mening?

Mina styrkor är det jag varit inne på tidigare, min storlek i kombination med min smidighet och en jäkla vinnarskalle. Det kanske låter tråkigt men för att nå mina mål behöver jag förbättra både styrkor och svagheter, såsom när jag ska använda vilken sorts räddning, och det betyder att man måste jobba med olika delar varje dag.

 

Vad har du nu för förväntningar på den kommande säsongen med Väsby Hockey?

Jag hoppas och tror att vi kan ta en Allettanplats och därifrån var med och spela playoff fram till nästa vår!

 

Känner du till något om den Östra Hockeyettan?

Jag känner väl egentligen inte till så där jättemycket om östra serien. Jag har lite kompisar som har spelat där och som spelar där och dom säger att det är en tuff och jämn serie med några peakar och några dalar, liksom dom andra serierna.

 

Avslutningsvis Robin, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2018/2019?

En stabil sista utpost som man alltid kan förlita sig på som älskar att vinna!

 

// Robin Wallin

 

Foto: www.grastorpsik.se