Igår välkomnade vi in den storväxta målvakten Robin Wallin och idag säger vi varmt välkommen till ännu en bjässe, men denna gång i form av backen Martin Liljekvist.

 

Martin är en högerfattad tjugoåring, snart tjugoett som mäter hela 197 centimeter och som därtill har 102 kilo att lägga bakom tacklingarna. Men det är inte främst som fysisk back som Martin har utmärkt sig utan det var spelskickligheten som tog honom från moderklubben Trångsund till Djurgården och därefter upp till Ångermanland och Modo där Martin blev lagkapten i J18 och därefter spelade i dess färger även i Superelit.

 

Som senior tog Martin sedan den korta vägen vidare från Modo till samarbetsklubben Örnsköldsvik där Martin varit en viktig kugge och därtill skapat sig värdefull rutin från såväl kvalspel till Allsvenskan som spel i Allettan.

 

Men nu har resan tagit honom hem till Stockholm igen och vi i Väsby Hockey är väldigt glada över att Martin valt oss till förmån för andra hugade spekulanter ute i hockey-Sverige.

 

Martins karriär kan ni se här via länken:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=117699

 

Sportchef Tom Tärnström om senaste tillskottet.

Martin är en storväxt back som jag gillat skarpt av det jag sett. Han sprider ett lugn i de bakre leden genom sin förmåga att hitta enkla lösningar i stressade situationer och genom ett fint förstapass. Vi tror stenhårt på Martin och ser fram emot en fin utveckling i Vildatröjan!

 

Foto: Håkan Nordström