Vi säger varmt välkommen till målvakt Robin Wallin som blir den som tillsammans med Linus Ryttar kommer att kampera om målvaktsspaden i Väsby Hockey kommande säsong.

 

Västgöten Robin anländer närmast från Grästorp och är en väldigt välväxt målvakt som mäter hela 198 centimeter i strumplästen. Robin är en modern spelandes målvakt som är lugn och sansad men samtidigt kan stå för matchavgörande räddningar vilket han mer än väl bevisat under sina fyra hittills spelade säsonger i Hockeyettan.

 

Med Skövde som moderklubb men fostrad i lokalkonkurrenten Mariestads Bois juniorverksamhet tog numera tjugotvååriga Robin tidigt klivet in i Mariestads A-lag. Där blev han sedermera målvaktsetta, bland annat före numera Allsvenska Almtunamålvakten Arvid Ljung och hade Hockeyettan Västras bästa räddningsprocent hösten 2016.

 

Den gångna säsongen valde Robin att lämna Mariestad till förmån för en annan konkurrent i Västergötland i form av Grästorp och där fortsatte Robin att imponera och trots att hans lag haft en tung säsong hade Robin ändå fina 90,5 % i räddningsprocent.

 

I och med Robins intåg innebär det att Måns Johansson lämnar oss och vi ber att få rikta ett stort tack för hans tre fina säsonger hos oss och önskar honom lycka till i framtiden!

 

Robins karriär kan ni se här via länken:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=86378

 

Sportchef Tom Tärnström om påskriften.

Robin är en ung, målmedveten målvakt som vi ser stor potential i. Utöver det vi sett honom spela kommer han hit med väldigt fina referenser och vi är övertygade om att detta samarbete kommer slå väl ut.

 

Foto: Freddy Berg (Mariestads-Tidning)