Hej Conrad och varmt välkommen till oss i Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde oss före andra klubbar?

Tjena Krister och tack så mycket! Från den stunden Väsby hörde av sig så var valet självklart. Grym organisation, höga målsättningar, stor potential för individuell utveckling samt en grym atmosfär kring klubben med fans och engagerade ledare samt spelare! Något som vägde tungt i beslutet var de höga målsättningarna man har kring klubben, jag älskar att spela hockey som mest när laget har höga ambitioner och stor förväntan på sig.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och har du följt oss något tidigare?

Jag har mött Väsbys J20 en del under åren men har aldrig ställts mot A-laget. Har dock följt resan denna säsong och tycker att man gjorde det bra fram till kvalet där man föll lite otursamt då man hade otur med skador osv. Men i allmänhet vet jag att som tidigare nämnt att Väsby är en storklubb som satsar på att utveckla spelare, något man gjort väldigt bra, samt att man har en grymt bra känsla i klubben.

 

Du har ju verkligen haft en framgångsrik säsong där du varvat juniorspel med seniorerna och där du tog ordentliga kliv rent poängmässigt från Alltvåan och framåt. Vad säger du om din gångna säsong?

Säsongen började lite knackigt för att sedan bli bättre och bättre. Vi hade ett grymt go i A-laget och ryckte upp oss ordentligt mot kvalet där vi föll på målsnöret. Rent personligt är jag nöjd med säsongen om man bortser från den tröga starten, det var ett roligt och lärorikt år där jag fick känna på att ta ansvar på riktigt i ett A-lag. Säsongen i J20 var lite av en överraskning där vi som första års J20elit-lag tog hela 56 poäng och klarade målsättningen att stanna kvar i serien. Så på den fronten är jag nöjd, personligen hade jag även där en ganska trög start men kom igång senare på säsongen. Det är hyfsat stor skillnad på J20 och A-lag, så jag fick en bra kombination där jag behövde växla mitt spel mellan de båda serierna vilket jag anser varit otroligt utvecklande för mig.

 

Vad känner du framförallt att du utvecklat i ditt spel under denna säsong?

Jag har vuxit in i A-lagsrollen och förstått hur man spelar på seniornivå på riktigt. Jag har gått från att ta stort ansvar i juniorerna till att få ett stort ansvar i A-laget vilket varit extremt utvecklande för mig.

 

Vem är annars Conrad Herrström? Hur är du som spelare enligt ditt eget tycke och vad gör du vid sidan isen?

Jag är 18 år, bor i Bromma, går i skrivande stund mitt sista år på gymnasiet och har spelat i Göta Traneberg i hela mitt liv. Min egen syn på mig själv som hockeyspelare är alltid svårt att säga… Men jag är en lagspelare som sliter hårt och gör poäng. Gillar mest att spela tajta matcher och vara med att bidra till avgöranden i viktiga matcher. Älskar även att spela under press och att ha höga förväntningar på mig och att arbeta efter högt uppsatta mål. På sidan av isen så är det skola, kompisar och familj som gäller. Hinner inte med så mycket annat! J

 

Vilka styrkor respektive svagheter har du som du är stolt över respektive som du behöver förbättra ytterligare?

Är kanske inte så stolt över mina svagheter, men däribland är det min skridskoåkning som skulle kunna förbättras, något som jag kommer jobba på under sommaren! Mina styrkor har jag fått höra är spelsinne och målgörande framförallt. Är ödmjuk som person och värderar hårt arbete högt!

 

Vad är målsättningen med ditt hockeyspelande?

Min målsättning med hockeyn är att träna så hårt jag kan och bli så bra som möjligt för att nå så högt jag kan. Jag siktar mot att bli så bra som möjligt och nöjer mig aldrig med något, jag vill komma så långt man kan komma inom hockeyn.

 

Det är ju ganska stor skillnad mellan spel i Hockeytvåan respektive Hockeyettan. Varför kommer du klara av att ta klivet tror du?

Jag har tagit så många kliv uppåt under min karriär så jag är van vid förändring. Jag är väl medveten om att div 1 är en helt ny nivå och känner mig mer redo än någonsin att ta det steget.

 

Vad har du annars för förväntningar på kommande säsong med Vilda Väsby?

Mina förväntningar är som tidigare nämnt alltid höga, kommande säsongen ska vi ta det ett steg i taget och satsa stenhårt på att ta oss så långt som möjligt. Vi ska framförallt ta oss längre än den gångna säsongen för att sedan ta det vidare därifrån! Jag tror stenhårt på nästa säsong och är redan grymt taggad på att köra igång.

 

Slutligen Conrad, vad har du att säga till alla Väsbyfans som i ur och skur följer laget och vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2018/2019?

Jag är som sagt extremt taggad inför nästa säsong och jag är här för att göra skillnad, vi behöver allt stöd vi kan få och fansen kommer betyda mycket genom hela säsongen.

 

Let´s go Väsby!

 

// Conrad Herrström

 

Foto: Hans Östlin