Hej Andreas och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Tjena Krister och tack så mycket för det! Jag tycker att Väsby har något spännande på gång och man har gjort det bra genom att nå allettan två säsonger i rad så det känns inspirerande att få komma till Väsby hockey.

 

Vi har ju möts många gånger under dina säsonger i Sollentuna HC. Vad har dina känslor varit inför alla dessa möten och vad tycker du kännetecknat Väsby då?

Det är ju derbymatcher lagen emellan så det har alltid varit roliga matcher att spela. Jag har tyckt att Väsby spelar en rolig ishockey med mycket fart och en hel del individuell skicklighet.

 

Du har ju sett några matcher med Väsby under årets säsong i Allettan. Vad tycker du om vad du sett där ute på isen?

Som sagt så tycker jag att man spelat en fartfylld och rolig ishockey, men tyvärr så har man lidit lite av att man haft en hel del skador och att några spelare lämnat för allsvenskt spel. Men i det stora hela så tycker jag att man gjort en bra säsong.

 

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare och vem är Andreas Gällstedt utanför isen?

Som spelare så sitter mina styrkor i spelet med puck, spelsinnet och skridskoåkningen. Jag gillar att ta fram pucken med fart och förhoppningsvis leverera ett bra första pass. Vid sidan av isen så är jag en ganska lugn person som ibland gillar att skämta lite med glimten i ögat.

 

Dina styrkor är ju spelsinnet samt skridskoåkningen. Håller du med om det men vad känner du även att du behöver jobba vidare med för att bli ännu bättre?

Det kan jag hålla med om och det jag behöver förbättra är spelet utan puck. Jag behöver bli lite tuffare och förbättra min fysik, men det ska vi jobba på nu under sommaren!

 

Vad känner du framförallt att du har utvecklat i ditt spel under dina senaste säsonger i Hockeyettan?

Det är väl framförallt mitt offensiva spel som jag har utvecklat och att jag har fått en högre lägstanivå.

 

Vad är förväntningarna för din del när du nu tagit steget över till oss?

Mina förväntningar och förhoppningar är att jag ska ta nästa kliv i min utveckling och som lag att först och främst ta oss till en ny Allettan plats.

 

Slutligen Andreas, vad kommer du att bidra med i Väsbydressen säsong 2018/2019?

Jag ska fortsätta att spela mitt spel med att ta fram pucken med fart och förhoppningsvis leverera bra passningar till mina lagkamrater. Jag ska även försöka bidra med en del poäng. Jag ser verkligen fram emot att få spela inför Väsbys supportrar!

 

// Andreas Gällstedt