I en svängig och händelserik match var det gästerna Visby-Roma som var aningen starkare och vann Allettans sista match med 3-6 efter att de skjutit in sista pucken i tom kasse. Väsby krigade på bra med en decimerad trupp och var inte alls långt efter gästerna men återigen blev några tagna utvisningar helt avgörande för matchens utgång.

 -Tråkigt med förlust i sista matchen säger tränare Markus Odén. Vi tog oss till Allettan och fick spela mer utmanande och mer utvecklande matcher. Tyvärr räckte vi inte till efter jul och säsongen tog slut för tidigt. Vill tacka alla supportrar och funktionärer för denna säsong!

 

Innan matchen startade och när båda lagens spelare stod uppställda på isen så delade Väsby Hockeys Supportergrupp ut ett pris till säsongens MVP. Fansens röst gick till lagkapten Martin Lundberg som fick emotta såväl en fin pokal som blommor samt därtill ta emot publikens välförtjänta jubel.

 

Matchen, säsongens sista för Väsby Hockey blev annars en sådan, såsom i princip hela Allettan sett ut som. Man kan egentligen lägga karbonpapper på matchen mot KRIF i onsdags för den var inte alls olik den, det såväl resultat- som spelmässigt.

 

Gästerna från Gotland som redan innan matchen var klara för playoff och som oavsett resultat från matchen inte kunde ta sig någonstans i tabellen, inledde matchen bäst.

 

En redan tunn Väsbytrupp var inför matchen lövtunn eftersom ytterligare tre viktiga pjäser saknades i epilogen och det var något som stundtals syntes men som mest i allra början av matchen.

 

Visby-Roma skapade ett par, tre fina chanser redan innan matchen hade spelat fem minuter men den i mål åter ståendes Linus Ryttar spelade förtroendeingivande och räddade Väsby från påhälsning vid det tillfället.

 

Väsby spelade sedan upp sig aningen men det kunde dessvärre inte förhindra gästerna från att ta ledningen i matchen. Väsby blev något låga i försvarsspelet och hann aldrig upp i skottlinjen när en Visbyback måttade för skott och tyvärr styrdes pucken för Väsbys del så olyckligt att den tog vägen via Väsbyben och sedan in bakom en chanslös Linus Ryttar.

 

Endast en halvminut senare gick Väsby bort sig i den offensiva zonen vilket fick till följd att två Visbyspelare fick komma åkandes mot en ensam back och där samarbetade de så pass bra att pucken till sist i princip kunde slås in i en tom kasse.

 

Trots den jobba minuten gav sig Väsby aldrig och laget hade verkligen bestämt sig för att avsluta säsongen så bra som man bara kan kunde sett till förutsättningarna.

 

Det gav till sist även en reducering efter ett fint mål som startades med att Gabriel Munck gjorde en  offensiv fin aktion med pucken när han drev in den i Visbys zon och sedan spelade pucken vidare till Ludvig Wiiita-Adamsson. Wiita hittade sedan fram till en friståendes Andreas Maier som lade över pucken till backhandsidan innan han överlistade Visbys målvakt och satte 1-2.

 

Andra perioden inledde Väsby bra och där Linus Pellfolk endast var ett klubbskaft från 2-2. Hans fina skott som var på väg mot krysset räddades då nämligen av Visbys målvaktsklubba. En räddning som han säkert knappt var medveten om att han gjorde.

 

Sedan följde två snabba Väsbyutvisningar som tyvärr fick stor påverkan på slutresultatet. Visby-Roma omsatte nämligen bägge dessa överlägen till mål vilket innebar att laget snabbt gick från 1-2 till 1-4.

 

En fin reducering av Johannes Sandberg minuten efter gav matchen lite liv igen men ett svagt Väsbyspel framför eget mål gav ändå Visby-Roma en tremålsledning i ryggen inför den sista perioden.

 

En period som sedermera mestadels gick i Väsbys tecken och som gav en snabb reducering till 3-5 efter ett vackert mål där Christoffer Gozzi från en position nära vänstra stolpen spelade pucken diagonalt över till den högra stolpen som Rasmus Sörgardt kom åkandes mot och slog till direkt och satte pucken utan chans för Visbys målvakt.

 

Men närmare än så kom aldrig Väsby trots några hyfsade försök till ytterligare reducering i perioden. När laget mot slutet tog ut målvakt Linus Ryttar till förmån för en extra utespelare slutade det såsom det gjort i Allettan vid varje tillfälle, att gästerna alldeles för snabbt fick fatt i pucken och sedan skyfflade in pucken i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så stod Väsby i epilogen för en godkänd insats och laget gjorde utifrån förutsättningarna så gott man kunde. Nu räckte det dock inte riktigt till mot ett litet starkare Visby-Roma som orkade lite mer i matchen.

 

Grisligan

 

Sebastian Cederbrant fick återigen pris som bästa spelare av hemmajuryn och jag är inte sämre än att dela ut motsvarande pris till denna härliga back som aldrig ger sig ute på isen. Sebastian har verkligen klivit fram fint i Allettan och matchen idag blev ännu ett bevis på vilken härlig utveckling denna krigare gjort under säsongen. Tre grisar till ”Sebbe”!

 

Två grisar tilldelas Christoffer Gozzi som i sedvanlig anda var stabil i båda ändarna av isen och som dessutom kryddade insatsen med den fina framspelningen till Väsbys sista mål i matchen.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till yrvädret Andreas Maier som återigen tack vare sin fina skridskoåkning och sin fina klubbteknik bröt många mönster i matchen.

 

Avslutningsvis vill jag nu bara tacka er alla som följt Väsby Hockey under säsongen. Jag får önska er en härlig vår och sommar och så ses vi nästa säsong då vi ska bli ännu starkare, ännu bättre och ännu VILDARE!

 

Foto: Maria Ahlm