Säsongen har gått fort och söndagen den 25 februari måste jag ledsamt skriva att det är dags för säsongens sista match. Gotlänningarna Visby-Roma gästar Vilundahallen i en även för dem betydelselös match eftersom deras hopp om att placera sig högre än en åttondeplats fick sig en knäpp efter deras förlust mot HC Dalen under fredagskvällen.

 

Väsby har kämpat och slitit under Allettan men har haft lite för mycket ”stolpe ut”. Skador, sjukdomar, missade lägen och alltför klena misstag i den egna zonen är väl en enkel förklaring till att Väsby inte klarade av att placera sig topp åtta i Allettan Södra. På slutet är det även så att truppen varit lite för tunn att kunna mäta sig med de allra bästa Hockeyettan lagen i Sverige.

 

Men på söndag är det bara att kräma ur sig den sista lilla energi som återstår i Väsbys hockeykroppar eftersom det därefter väntar en lång vila innan barmarken någon gång i april sparkar igång igen. Väsby vill så klart även avsluta säsongen snyggt med att försöka tvåla till gotlänningarna ännu en gång. Ni minns väl hur det såg ut i grundseriens sista omgång då Väsby stod för en praktfull insats och slog tillbaka Visby-Roma med hela 7-2.

 

En repris på den vore väl inte så dum men huvudsaken är väl ändå att Väsby krigar och kämpar i minst sextio minuter och gör att minnena av laget blir ljus även under hela den långa barmarkssäsongen som snart väntar.

 

Att kriga och visa att man aldrig ger upp är ett ansikte som lagkapten Martin Lundberg visar upp i match efter match. Han fick inleda säsongen med att svara på några frågor och får nu även avsluta säsongen med att göra detsamma. Martins tankar om säsongen och varför den gått som den gått får ni bland annat läsa här.

 

Hej Martin! Drömmen om playoff tog slut i onsdags mot KRIF. Dina känslor när hoppet var ute?

Tjena Krilleh och såklart väldigt tråkigt! Vi hade velat spela hockey ett par veckor till men tyvärr blev det inte så och det är såklart tungt.

 

Vad säger du annars om matchen mot Kallinge. Varför förlorar vi?

Vi har inte kommit upp på den nivån vi vill och vet att vi kan vara på efter jul och det var så även i onsdags. Även om vi inte gör någon jättedålig match så räcker vi inte riktigt till.

 

Efter halva serien låg vi på rätt position men under andra halvan har inte vårt spel riktigt kuggat i. Vad tycker du framförallt har felat?

Vi har bjudit på för mycket och spelat ett spel som inte riktigt håller på den här nivån. Man blir straffad hårt för sina misstag och vi har gjort lite för många. Och i kombination med det har vi inte vart tillräckligt giftiga framåt.

 

Målsättningen inför säsongen var ju att ta oss till Allettan och sedan givetvis att därifrån ta oss till ett playoff. Hur tycker du att vi har nått våra mål och hur skulle du vilja betygsätta vår säsong?

Som du säger var ett delmål att ta sig till allettan, vilket vi gjorde. Men vi hade även som mål att vi skulle ta oss till play-off och göra det bättre än förra säsongen. Det gjorde vi inte vilket gör det svårt att vara nöjd med säsongen.

 

Vad känner du själv annars över din egen insats. Vad är du extra stolt över under säsongen och vad kunde du gjort än bättre?

Kan inte säga att jag är speciellt stolt över mycket gällande min egen insats den här säsongen. Jag har inte kommit upp i den nivån jag vill och bör hålla.

 

På söndag väntar säsongens sista hemmamatch när Visby-Roma kommer på besök. Dina tankar inför den matchen?

Såklart en speciell match eftersom den inte har någon större innebörd för oss. Vi vill dock avsluta den här säsongen med en seger, dels för oss själva men även för alla som varit nere i stian under säsongen och stötta oss. De har förtjänat fler segrar och förhoppningsvis kan vi bjuda på en som avslutning på säsongen.

 

Kommer det känns konstigt nu när matchen inte gäller någonting och vad betyder det för tändningen inför matchen?

Som jag sa på föregående fråga så kommer det säkert vara lite annorlunda. Men när man står där och pucken ska släppas vill man alltid vinna och så kommer det vara även på söndag.

 

Det har ju varit lite glest på läktarna nu på slutet när hoppet varit litet. Varför tycker du att publiken ska komma ner nu i säsongens sista match?

För att vi ska göra absolut allt vi kan för att bjuda tillbaka för deras fina stöd under säsongen med en seger.

 

Slutligen Martin, vad är dina ord till publiken säsongen 2017/2018 och vad kommer du att bidra med på isen mot Visby-Roma?

Jag vill rikta ett stort tack till alla som vart nere och stöttat oss under säsongen. Det är inte många lag i den här serien, framförallt bland Stockholmslagen, som kan stoltsera med så engagerade och hängivna supportrar. Det är något som verkligen uppskattas i truppen och det betyder enormt mycket för klubben.

 

Jag ska bidra med ett hårt jobb och göra vad jag kan för att vi ska avsluta den här säsongen med en seger!

 

// # 23 – Martin Lundberg

 

Väsby Hockeys Supportergrupp kommer att dela ut ett pris till säsongens spelare innan matchstart på söndag. Om ni inte har röstat ännu så går det fortfarande bra att göra det här:

http://voto.se/VsbyMVP

 

Ni som inte har möjlighet att uppleva matchen live på plats i Vilundahallen har alltid möjligheten att se matchen hemifrån via streaming. Länken till sändningen har ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5125

 

Varmt välkomna till säsongens sista match!!