Drömmen om allsvenskt kvalspel tog slut ikväll för Väsby Hockey när KRIF vann med 3-6 efter att laget gjort hela tre mål i numerärt överläge. Efter en svag första period av Väsby kom laget ut ordentligt i andra och krigade och slet men två utvisningar med lika baklängesmål som följd knäckte i princip lagets poängförhoppningar.

 -Vi lyckades inte vinna och säsongen tog tyvärr slut ikväll säger tränare Markus Odén. Just nu är det tomt men jag vill tacka alla supportrar för ert stöd.

 

Det var utvisningarna som tog udden ur Väsby Hockey i den andra perioden men faktum var att matchen redan hade kunnat vara över efter den första perioden om det inte hade varit för ett fantastiskt fint målvaktsspel av Måns Johansson.

 

Ett formstarkt Kallinge-Ronneby visade med eftertryck varför de vunnit fem raka segrar och satte Väsby under grymt tryck redan direkt efter nedsläpp.

 

Men trots det så var det Väsby som öppnade målskyttet efter ett riktigt fint spel i numerärt överläge där Andreas Maier avslutade distinkt med direktskott efter fin framspelning av Rasmus Sörgardt.

 

KRIF lät sig dock inte nedslås av det utan kvitterade tämligen omgående och det med sitt första av tre gjorde mål i numerärt överläge. Mindre än två minuter senare var de även i ledningen efter att Väsby förlorat en av många närkamper i den första perioden.

 

Men om den första perioden var fylld av dominans för gästerna så blev det en drastisk scenförändring till den andra akten. Väsby kom ut laddade till tänderna och visade upp en helt annan aggressivitet och inställning till uppgiften. Laget visade verkligen att de inte ville att säsongen skulle ta slut men närmare en kvittering än ett stolpskott av Christoffer Gozzi kom laget aldrig.

 

Två raka Väsbyutvisningar blev istället knäckande eftersom KRIF på dessa gjorde såväl 1-3 som 1-4.

 

Linus Pellfolk gav emellertid hoppet tillbaka när han med en sekund kvar av perioden slog in 2-4.

 

Men den strimman av hopp som där tändes släcktes dessvärre tidigt i den sista perioden när Väsby slarvade bakom eget mål och där pucken försmädligt gled fram framför mål och där en Kallingespelare slog till direkt och satte 2-5.

 

Ett mål som givetvis satt tungt och som gjorde en redan brant uppförsbacke ännu brantare. Men Väsby fortsatte ändå att jobba ända in till slutet och till slut kom även en till reducering efter riktigt fint anfall som avslutades med att Daniel Thelin i ett friläge var kall och pillrade in 3-5 mellan benen på Kallinges målvakt.

 

I ett sista desperat försök att komma ikapp tog Väsby ut målvakten men likt så många andra gånger denna säsong slutade det tyvärr raskt med att Kallinge nästan per omgående vann pucken och sedan enkelt kunde slå in 3-6 i den övergivna Väsbykassen.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl inte säga att gästerna vann oförtjänt mot Väsby ikväll. De var något tyngre och något säkrare men Väsby ska ändå ha all heder över att man krigade ända in i kaklet.

 

Väsby har helt enkelt haft en liten för tunn trupp mot sluttampen av serien och för att orka stå emot mot några av de bästa Hockeyettan lagen i Sverige krävs det givetvis några fler spelare för att man ska kunna orka jobba fullt ut i samtliga sextio minuter i matcherna.

 

Nu återstår endast en match kvar av säsongen och det blir på söndag hemma mot Visby-Roma. Då hoppas jag att många dyker upp och ger sitt stöd och tackar krigarna i Väsby Hockey för säsongen. En väl utförd sådan men där det varit lite för mycket stolpe ut under Allettan.

 

Grisligan

 

Sebastian Cederbrant var hjärtat personifierat i Väsby Hockey ikväll. Krigade och slet som en furie och tar tack vare det hem tre fina grisar.

 

Två grisar tilldelas Linus Pellfolk som var största offensiva hotet i Väsby ikväll och som därtill bjöd på ett mål och en målgivande assist.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka målvakt Måns Johansson som framförallt i den första perioden spelade oerhört förtroendegivande vilket gjorde att Väsby då fortfarande var med i matchen trots att laget spelmässigt inte alls riktigt var där.

 

Foto: Arne Rundlöf