Det är ödesmatch för Väsby Hockey på onsdag med två matcher kvar av Allettan. Eftersom Väsby har sex poäng upp till Visby-Roma som innehar sista playoff platsen till Allsvenskan så måste laget vinna mot KRIF för att chansen ska finnas kvar. Men förutom det så får heller inte Visby-Roma ta någon poäng mot HC Dalen på fredag när de möts. Väsby kan med andra ord inte bara förlita sig på sin egen insats utan man måste även ha hjälp från Jönköpingslaget för att chansen inte ska gå upp till intet.

 

Men det sistnämnda är inget man kan påverka. Först och främst gäller det att Väsby hittar tillbaka till spelet och framförallt gör många saker bättre än vad laget lyckades med nere i Skåne mot Kristianstad i söndags. Då blev man passiva och lät Kristianstad få ha puck och sedermera spela till sig många öppna lägen. Det håller helt enkelt inte om man vill ta poäng utan aggressivitet i försvarsspelet och inte ge motståndarna tid med pucken är nycklarna om man vill vinna och det måste ju nu Väsby göra mot onsdagens motståndare KRIF.

 

Men det är ett motstånd som verkligen är på gång igen. Allt sedan vi möttes i sista omgången av den första rundan av serien har vi verkligen haft skilda liv. Medan vi förlorat fem av sex matcher har KRIF vunnit fem av sex där förlustmatchen skedde efter straffar hemma mot Huddinge. Så räkna med ett motstånd fullpumpat av självförtroende där Väsby verkligen måste göra en hundraprocentig insats för att avgå med segern.

 

Full av självförtroende är annars vår unga center Ludvig Wiita-Adamsson som var en av få som avgick med hedern i behåll i förlusten i söndags. Ludvig som främst haft defensiva uppgifter denna säsong var inte inne på ett enda baklängesmål mot KIK och stod därtill även för ett mål framåt och som även var på vippen att göra ett ytterligare när matchen fortfarande stod och vägde. Ludvig behöver fortsätta i den andan även mot KRIF och hans tankar inför den matchen kan ni läsa följande om.

 

Hej Ludvig! Vi lyckades inte hålla Kristianstad stången under sextio minuter i söndags. Vad har du att säga om matchen?

Hej, jag tycker vi startade matchen helt okej men sen blir det jobbigt när vi är sån tunn trupp som vi är just nu.

 

Vi gör en OK första period, startar även andra helt okej men sedan går det fort när KIK i princip avgör matchen. Vad är det vi inte lyckas med när de drar iväg målmässigt?

Med den tunna trupp hade då så orkade vi helt enkelt inte.

 

Vad tar vi med oss från den insatsen och framförallt förbättrar inför avslutningen?

Det är inte mycket vi kan ta med oss från en 8-2 förlust, vi måste helt enkelt spela bättre hockey.

 

Jag tycker dock att du gjorde en fin match där du stod för ett fint mål och mycket väl hade kunnat göra ett till. Vad säger du om din form för närvarande?

Jo men det känns rätt bra för min del, jag hoppas vi får möjligheten att förlänga den här säsongen.

 

Eftersom Visby-Roma även de förlorade i söndags är avståndet fortfarande sex poäng upp till playoff platsen. Vi måste med andra ord vinna våra två sista matcher. Varför kommer vi att klara av det tror du?

Vi får helt enkelt fokusera på en match i taget och hoppas på att Visby förlorar på fredag!

 

Kallingematchen i Blekinge var kanske vår bästa insats under Allettan. Nu väntar returmötet mot KRIF. Dina tankar inför den matchen?

Tror det kommer bli en rolig match med fight in i det sista.

 

Senast vi mötte dem skapade vi rikligt med chanser under framförallt sista halvan av matchen. Vad kan vi göra för att det mönstret ska upprepa sig?

Det gäller för oss att spela enkelt i vår egen zon och sätt tryck mot deras kasse.

 

Hur känns det annars själv så här i sluttampen av säsongen? Är du nöjd med din egen säsong?

Jag är rätt nöjd med min säsong, har fått en defensiv roll där det blev mycket boxplay och det har funkat väldigt bra.

 

Vad känner du framförallt att du har utvecklat i ditt spel och vad kommer du att bidra med i Vilundahallen på onsdag?

Jag kommer bidra med ett lugn med pucken och ett aggressivt försvaras spel.

 

Slutligen Ludvig, hur går det nu på onsdag och vad fäller avgörandet?

4-3 till vilda! Inställning fäller avgörandet!

 

// # 11 – Ludvig Wiita-Adamsson

 

Ni som inte har möjlighet att uppleva matchen live på plats i Vilundahallen har alltid möjligheten att se matchen hemifrån via streaming. Länken till sändningen har ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5124

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!