Ett passivt och pucktittandes Väsby i kombination med klassavslut från hemmalaget Kristianstads IK bäddade för en målexplosion i den andra perioden. Kristianstad gick där från 2-1 till 6-1 och från den smällen hämtade sig aldrig Väsby.

 -Vi förlorar mot ett bra lag säger tränare Markus Odén. Om vi ska ha en chans till Playoff måste vi bli mer desperata. Vi lever dag för dag och nu börjar förberedelserna inför Kallinge-Ronneby på onsdag.

 

Men passivt, stillaståendes och pucktittandes var inte såsom Väsby spelade i den första perioden i Kristianstads Ishall. Visserligen tryckte hemmalaget på redan från start där Väsby hade lite svårt att värja sig inledningsvis.

 

Ledningsmålet som Kristianstad satte i matchens sjätte minut satt således helt i sin ordning efter att Väsby hamnat helt fel i försvarsarbetet och tillät en hemmaspelare att stå helt fri framför Måns där han med lätthet kunde sätta pucken i Måns bortre kryss.

 

Men en utvisning på hemmalaget halvminuten senare bjöd in Väsby i matchen. Väsby fick inte speciellt bra tryck på hemmalaget under det första numerära överläget men i nästa några minuter senare, gick det desto bättre.

 

Rasmus Sörgardt spelade då med en diagonalpassning över pucken till Ludvig Wiita-Adamsson. Ludvig väntade sedan in att Christoffer Gozzi skulle ställa sig framför målvakt Joel Gistedt i KIK för att skymma och när det väl var ett faktum snärtade han iväg ett skott som satt högt upp i taket och således kvitterat i matchen till 1-1.

 

Men det blev sista glädjen i matchen för Väsbys del. Visserligen gjorde laget en rätt så bra fortsatt första period men Kristianstad kunde ändå kontrollera matchen och sedan kom ett litet tveksamt ingripande från Måns Johansson som gjorde att hemmalaget kunde skjuta in 2-1 som tog vägen via stolpen och in.

 

Andra perioden inledde sedan Väsby väldigt bra och att målen sedermera skulle rasa in kunde man inte tro då. Men ett långt anfall från hemmalaget i den fjärde minuten där Väsby blev passiva gjorde så att Kristianstad fick in 3-1. Det skulle sedermera visa sig bli dödsstöten för Väsby.

 

Laget fortsatte att titta puck och den aggressivitet som krävs för att störa ett lag av Kristianstads kaliber syntes inte tillstymmelsen till. Kristianstad visade spelglädje och visade sedan ingen pardon i avsluten.

 

När Väsby drog på sig en utvisning tog det exempelvis endast tre sekunder innan pucken var inskjuten bakom Måns.

 

Vid utökningen till 5-1 var det förvisso en styrning via Sebastian Cederbrants handske som ställde Måns och där pucken smet in mellan hans benskydd men målet föregicks av en lång press från hemmalaget så att det skulle målringa för eller senare kändes inte direkt oväntat.

 

Det sista av målvärde som hände i den andra perioden var att Kristianstad tog tillvara på Väsbys andra numerära underläge när Fredrik Hansson sköt in ett kanonskott som tog raka vägen in i krysset bakom en helt maktlös Måns Johansson.

 

Matchen var givetvis efter denna kanonad över och när hemmalaget sköt in 7-1 redan i den sista periodens fjärde minut var man lite rädd att siffrorna skulle dra iväg ytterligare.

 

Men Väsby lyfte lyckligtvis upp sitt spel därefter och kunde vid vissa tillfällen till och med hota i den offensiva zonen. Skotten slutade till slut oavgjort 11-11 i den sista perioden och de sexton avslutande minuterna av den sista perioden slutade även de målmässigt oavgjort 1-1 efter att Linus Pellfolk avslutade tillställningen med ett klassavslut och satte 8-2 med dryga minuten kvar av matchen.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl efter överkörningen från Kristianstads sida säga att Väsby idag vägde alldeles för lätt. Laget blev stundtals på tok för passiva och pucktittande och för det blev laget straffade ordentligt obarmhärtigt.

 

Det enda som var positivt från helgen var att värsta konkurrenten om den sista playoff platsen Visby-Roma även de gick och förlorade. Det gör att differensen upp till dem fortfarande är sex poäng med två matcher kvar att spela om.

 

Väsby behöver nu slicka såren på vägen upp till huvudstaden och sedan försöka komma tillbaka ordentligt starkare inför de två sista matchen i Allettan. De båda spelas i Vilundahallen och först ut är KRIF på onsdag och sedan kan det om det vill säg väl efter den matchen bli en sista och avgörande match mot Visby-Roma på söndag.

 

Grisligan

 

Få spelare klev fram idag men en som ändå gjorde det var Ludvig Wiita-Adamsson som var ett få glädjeämnen i Väsbys lag. Han gjorde ett mål och var sånär att göra ett till i ställningen 3-1 när han gled igenom KIK:s lag och sedan vände upp i slottet och sånär överlistade Joel Gistedt. Han var dock företagsam matchen igenom och var den enda som kunde mäta sig med hemmalaget idag.

 

Två grisar tilldelas Christoffer Gozzi som var pigg så länge Väsby var med i matchen och stred tappert och jobbade där till även bra i defensiven.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Wiitas och Gozzis kedjekamrat Andreas Maier som tillbaka efter sjukdom stundtals visade upp sitt snillrika spel där han vände och vred och därmed skapade möjligheter till sina medspelare.

 

Till sist vill jag ge ett litet omnämnande till Måns Johansson som trots åtta insläppta mål kämpade så gott han kunde och faktiskt klev fram stort vid några tillfällen vilket förhindrade ännu fler insläppta mål.

 

Foto: Arne Rundlöf