Väsby Hockey sitter just nu på bussen och laddar för fulla muggar inför den oerhört svåra matchen nere i Skåne mot Kristianstads IK. Det är en av seriens absolut svåraste uppgifter som väntar eftersom hemmalaget med en match mindre spelad än sina toppkonkurrenter, endast är en poäng från serieledning. Det är nog en position som laget hett eftertraktar och som laget har väldigt goda möjligheter att också kunna ta.

 

För Väsby Hockey är matchen dock lika viktig som för hemmalaget eftersom storsegern mot Valbo HC i fredags gör att sista halmstrået kneps om att få fatt en av playoffplatserna till Allsvenskan. Men glappet är fortfarande stort, hela sex poäng men de många mål som laget skottade in i fredags gjorde att laget närmade sig såväl Visby-Roma som Dalen rent målskillnadsmässigt.

 

Senast vi mötte det likt oss grönvit tröjade motståndet i Vilundahallen hade vi, om vi ska vara ärliga, inte så stor chans. Trots en drömöppning med mål nästan per omgående gick det till slut inte att stoppa den tunga maskinen Kristianstad. Laget är nog det bästa laget i serien och det även fast laget tappade 5-0 till förlust 5-6 hemma mot Huddinge för någon vecka sedan. Men sedan dess har laget slagit tillbaka såväl Vimmerby som Dalen och visat att formen är god.

 

En av de mer tongivande spelarna i laget heter Johan Skinnars. Han har varit med ganska så länge nu och var bland annat med när SSK tog steget från Hockeyettan till Allsvenskan för två säsonger sedan. Vad Johan tycker det och hans tankar inför matchen kan ni läsa här.

 

Hej Johan! Serieledningen hägrar för er del. Med en hängmatch har ni endast en poäng upp till nuvarande serieledaren Huddinge. Vad känner du om ert läge så här i slutspurten?

Hej! Vi är såklart nöjda med läget nu där vi har allt i egna händer för att vinna Allettan. Samtidigt vet vi om att det är tre tuffa matcher kvar och blir det poängtapp på vägen så kan vi glömma första platsen.

 

Senast i fredags fick ni en islossning i den andra akten mot Dalen där ni vände 1-2 underläge till ledning 7-2. Vad hände där egentligen?

Vi är ett bra lag och när vi gör rätt saker så skapar vi många målchanser, och ibland trillar puckarna in så det var skönt att vi stängde matchen där.

 

Vad känner du annars om er form i skrivande stund? Börjar ni toppa upp med ert bästa spel för säsongen?

Formen är bra, vi är inte på topp än men ska se till att bli det inför playoffspelet helt klar.

 

Du kommer ju bland annat från SSK och var med om deras avancemang från Hockeyettan till Allsvenskan. Kan du se några likheter mellan SSK och KIK?

Både det SSK som jag gick upp med och KIK idag satt inne på starka offensiva spelare, så när defensiven sitter så vet man att man har en bra chans att vinna alla matcher. Det lyckades ssk med det året i kvalserien och hoppas vi kan få till det i KIK nu på slutet också. Vi har alla möjligheter att göra det.

 

Nu väntar Vilda Väsby för er på söndag. Vad är dina tankar inför den matchen?

Väsby precis som de andra matcherna är tufft, men gör vi rätt saker och tävlar från start så vinner vi helt klart. Det gäller att vara med från start!

 

Senast vi möttes i Vilundahallen vann ni tämligen komfortabelt och där du hade en kväll att minnas. Vad kommer du själv ihåg från den matchen?

Senast i Väsby fick vi en tuff start men sedan tog vi över matchen totalt och vann rättvist, så hoppas på samma resultat igen.

 

Med den matchen på näthinnan, vad tror du på för typ av matchbild i er lejonkula?

Vi kommer föra spelet och Väsby får backa av och hoppas på kontringar. Men är vi noga med pucken så stänger vi dem möjligheterna.

 

Ni har ju haft ganska så mycket spelaromsättning i ert lag med skador, sjukdomar och mängder med tillskott. Hur är läget i truppen nu inför söndagen?

Vi har ju några långtidsskador men annars är alla pigga och redo för match.

 

Slutligen Johan, tippa matchen och vad tror du fäller avgörandet?

Vårat PP fäller avgörande och vi vinner med 4-0!

 

// # 12 – Johan Skinnars – Kristianstads IK

 

Senast vi möttes var just denna kille på spelhumör och stod för inte mindre än fyra målgivande passningar i matchen. Men det går trots det inte att punktmarkera just Johan för KIK är en enda stor hockeymaskin på denna nivå och där samtliga formationer har kapacitet att avgöra matcherna.

 

Rasmus Sörgardt har gjort en väldigt fin säsong med Väsby Hockey denna och stod i fredags för en riktig läckerbit när han trädde in pucken i krysset med en sekund kvar av matchen. Vad Rasmus tankar är inför matchen och vad han säger om sitt mål där kan ni läsa här.

 

Hej Rasmus! Äntligen en seger igen för vår del efter islossningen mot Valbo. Vad har du att säga om matchen?

Ja, mycket skönt att få vinna igen! Jag tycker vi tar tag i matchen direkt och styr tempot i större delen av matchen. Vissa stunder blir vi lite tittandes i egen zon men som helhet gör vi en bra match igenom.

 

Och så fick du krydda tillställningen med att med en sekund kvar av matchen spika slutresultatet till 7-1. Berätta lite om målet och om din ”specialare”?

Stöter pucken från deras spelare och är nära på att inte få med mig pucken i mittzon men hittar pucken igen och kommer helt fri. De var tre sekunder kvar när jag sneglade upp på klockan och bestämde mig att göra den gamla vanliga skottfinten för att sen lobba upp en backhand i krysset. Den funkar jämt på Linus Ryttar på träning så ville pröva på match!

 

Segern gör att vårt hopp om en playoff plats i allra högsta grad fortfarande lever. Hur skulle du vilja gradera dessa chanser?

Chansen finns där och hoppet lever än! Ingen av oss är sugna på sommarlov än. Vi kommer göra allt i vår makt för att förlänga säsongen.

 

Men i eftermiddag väntar ett riktigt elddop när stora och tunga Kristianstad tar emot i sin egen lejonkula. Dina tankar inför den matchen?

Vi måste spela vår hockey i sextio minuteroch inte tumma på försvaret. Ta vara på våra lägen när vi får våra chanser. Vi skapar väldigt många farliga målchanser varje match och vi måste förvalta dem!

 

Senast vi mötte dem åkte vi på en riktig smäll när de malde ner oss och vann med hela 1-6 i Vilundahallen. Vad kommer du ihåg från den matchen?

De var effektiva och det var inte vi. Vi tar ledningen men kan inte hålla igen bakåt. De kändes som vi “gav” dem de flesta målen och vi måste vara mer bestämda över hela planen.

 

Hur uppfattade du då KIK som lag betraktat och vad tror du väntar oss nere i Skåne?

Ett spelskickligt lag! De är nog sugna att gå upp i serieledning och vi kämpar för att gå vidare. Så tror det kommer bli en match med mycket fart och krigande.

 

Hur ska vi ta oss an matchen för att ta med oss poäng från den tror du?

Spela tuffare framför egen kasse och spela vårt spel. Pressa dem till dåliga beslut i egen zon och checka fast dom. Ta vara på våra lägen kommer vara avgörande.

 

Hur känns det annars själv så här i sluttampen av säsongen? Är du nöjd med din egen säsong?

För egen del tycker jag att jag presterat bra än så länge. Jag har fått ut mer av mina offensiva kvalitéer och fått mer förtroende ju längre säsongen gått.

 

Vad känner du framförallt att du har utvecklat i ditt spel och vad kommer du att bidra med på den skånska rinken?

Började säsongen bra men poängen kom inte men nu i Allettan har det lossnat och man ser även nu i statistiken att jag bidrar framåt som jag tyckt att jag alltid gjort men inte riktigt kunnat trycka dit pucken. Jag har bara vart mer bestämt och tränat mer på de offensiva under den här säsongen. Ska bidra genom att göra allt jag kan för att vi ska stå som segrare efter sextio minuter. Göra det som krävs!

 

Slutligen Rasmus, hur går det nu på i eftermiddag och vad fäller avgörandet?

Vinst! Vi vill mer och vi har mycket mer hockey i oss än vad vi visat. Vi är ett bra hockeylag och tabellen representerar inte hur bra vi är. Vi kommer komma ut som segrare och göra allt för att ta oss till playoff.

 

// # 14 – Rasmus Sörgardt

 

Matchen direktsänds som vanligt och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5105

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!