Efter fem raka förluster tog Väsby Hockey ikväll äntligen en seger och mot jumbolaget Valbo blev det även islossning i målskyttet när Väsby vann med hela 7-1 efter att ha dominerat i princip från start till mål.

 Skön vinst vilket betyder att vi lever säger tränare Markus Odén efter storsegern. Grabbarna såg ut att ha kul på isen men vi tänker på Pontus och hoppas att han återhämtar sig snabbt.

 

Ja, trots glädjen efter segern går så klart tankarna till Väsbys forward Pontus Karlsson som åkte på en hård tackling mot huvudet i den första perioden vilket innebar att matchen bröts under en lång stund och där ambulansen fick komma och hämta en helt still liggandes Pontus och ta honom direkt till sjukhuset.

 

Den något sena och olyckliga tacklingen från en Valbospelare träffade hårt och givetvis drabbades gästerna av ett matchstraff vilket innebar att Väsby fick avsluta den första perioden, som spelades klart efter att isen först spolats, i fem minuters numerärt överläge.

 

Vid tillfället stod matchen 2-0 till Väsby efter att laget släppt på bromsarna och överöst Valbo med en vild offensiv. Den offensiva spelglädjen gav till slut utdelning och dubbel målskytt blev Felix Fjällkeborn som verkligen hade en kväll att minnas.

 

Ledningspucken tryckte han in efter att först ha fångat in en retur och vid 2-0 slog han till direkt efter en fin framspelning från Jacob Lundin och satte utökningen i en princip tom kasse efter att Valbomålvakten blivit helt överspelad av Jacobs ljuvliga passning.

 

Rytmen i Väsbys spel kom av naturliga skäl av sig efter det långa uppehållet efter Pontus otäcka skada men till slut kom ändå läget där Väsby inte kunde undgå att sätta 3-0. Det startade med att Fredrik Falk framspelades ett helt öppet mål men målvakten i Valbo gjorde en riktig paradräddning när han räddade pucken med en utslängd klubba men konstnumret blev förgäves eftersom kapten Martin Lundberg nosade upp andra läget och med en backhand lirkade in pucken.

 

Den andra perioden som tog vid direkt efter att den första perioden hade avslutats, inledde Valbo bäst. Att leda med 3-0 kan vara förrädiskt och det blev Väsby varse om när laget slarvade i den egna zonen vid några tillfällen och där Valbo mycket väl hade kunnat få en liten väg in i matchen igen.

 

Men då klev Måns Johansson fram stort och räddade bland annat ett nästan givet mål med en utsträckt tåspets.

 

Matchen öppnade upp sig rejält och lagen bytte under en kort sekvens chanser med varandra där inga av lagen direkt prioriterade sina försvarsspel.

 

Men det här skulle visa sig bli Väsbys kväll för nästa mål som föll i matchen blev hemmalagets och det blev starten på en lekfull avslutning för Väsbys del samtidigt som Valbo i princip tappade all sin ork.

 

4-0 satte Jacob Lundin när han nära mål tog hand om sin retur och sprätte in pucken i nättaket.

 

Matchens snyggaste mål satte sedan Sebastian Cederbrant men det var glödheta Felix Fjällkeborn som var regissören till det när han i full fart flippade över pucken till Sebastian som nöp till direkt och satte 5-0 bakom en slajdandes Otto Bäcklin i Valbos mål.

 

Samme målvakt fick sedan nog när Johannes Sandberg dryga minuten efter distinkt tog tillvara på en framspelning från Linus Pellfolk och sköt in 6-0.

 

In i mål hoppade junioren Alexander Flink för Valbos del och det blev ett minst sagt lyckosamt inbyte för gästernas del. Denna junior spelade nämligen oerhört inspirerat och räddade Valbo från en än större förlust framförallt i den sista perioden.

 

Väsby fortsatte då att skapa mängder med lägen men den ineffektivitet som Väsby visat upp tidigare i Allettan upprepade sig då och istället kunde Valbo i ett numerärt överläge blixtra till och reducera ställningen till 6-1.

 

Men sista i ordet i matchen fick ändå Väsby och med blott en sekund kvar av matchen spräckte Rasmus Sörgardt ofint nog junior Alexander Flinks nolla när han läckert i ett friläge lurade bort honom innan han med en backhand trädde in pucken vackert i nätmaskan invid krysset.

 

Ett härligt slut på en trevlig match där segern gör att serien i allra högsta grad fortfarande lever för Väsbys del. För med tre matcher och nio poäng kvar att spela om har Väsby nu sex respektive sju poäng upp till närmast lagen Visby-Roma samt HC Dalen och skulle nu Väsby näst intill gå rent i dessa matcher samtidigt som Visby-Roma eller Dalen går poänglösa från sina så finns hoppet kvar om playoff spel när serien avslutas nästa söndag.

 

Grisligan

 

Matchens lirare utan konkurrens var ikväll Felix Fjällkeborn som var på ett rent ljuvligt spelhumör. Två mål och två målgivande passningar fick han till men förutom det bjöd han på två individuella solonummer som med lite tur hade kunnat ge dubbla drömmål. Tre präktiga grisar till ”Fjällkis”!

 

Två grisar tilldelas målvakt Måns Johansson som var så när att hålla andra nollan och som tack vare en del häftiga räddningar såg till att Valbo aldrig fick någon väg in i matchen.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Rasmus Sörgardt som var på ett företagsamt humör vilket avslutades läckert när han med sekunden kvar av matchen spikade slutresultatet till 7-1 med sitt fina frilägesmål.

 

I övrigt skänks pluspoäng till Johannes Sandberg, Nicklas Sjölund, Jacob Lundin samt till Joel Östman som höjde sig lite över ett väl spelandes kollektiv.

 

Foto: Bror Rosenback