Det börjar dra ihop sig i Allettan och nu återstår det endast fyra matcher och därmed tolv poäng kvar att spela om för Väsby Hockey. För att ta sig till playoff till Allsvenskan är läget minst prekärt eftersom närmaste lagen ovanför strecket är nio poäng bort. Svårt, absolut – omöjligt, nej faktiskt inte!

 

Men det får vara slut på förlusterna nu för Väsby. Det är fem raka efter att Allettan vänt varav de tre sista varit av det mer snöpliga slaget. Oförmågan att omsätta lägen och ovanan att slarva i egen zon har ställt till det och dessa två minst sagt viktiga detaljer måste rättas till om Väsby ska kunna knapra in på lagen där ovanför.

 

Närmast ut är gästrikarna Valbo HC. Ett lag som vi kan bra efter våra tre spelade möten med dem under säsongen. Facit efter dessa tre är goda för vår del eftersom vi har tre raka segrar på dessa möten. Men det är historia nu. Alla matcher har sina karaktärer men vetskapen finns i alla fall hos Väsbykillarna att om laget kommer upp till den kapacitet som vi vet att laget kapabla till så måste Valbo göra en riktigt bra match för att ta poängen upp till Gästrikland.

 

Senast i onsdags gjorde Väsby sin kanske bästa insats av de fem senaste matcherna. Det gav inga poäng men med tanke på att det var topplaget Hudiksvall som stod för motståndet och där Väsby gjorde en väl så bra match som hälsingarna, så kanske formen börjar infinna sig igen. Det som jag tyckte var bra i matchen var att puckkladdandet hölls på en minimal nivå. Pucken sattes igång så fort spelarna bara kunde och där till var det full kareta under skridskorna och dessa två ingredienser är viktiga om man ska göra bra insatser.

 

En väldigt bra insats i den matchen gjorde Johannes Sandberg. Johannes är en spelare som växt in i seniorspelet mer och mer på sistone och förhoppningsvis fortsätter formen att stiga nu inför de fyra sista skälvande matcherna av Allettan. Jag har tagit några ord med Johannes som säger så här inför matchen.

 

Hej Johannes! Ännu en hedersam förlust att lägga till handlingarna efter 3-1 på bortaisen i Hudiksvall. Vad har du att säga efter matchen?

Hej Krister! Jag tycker vi är det bättre laget på isen större delar av matchen, men det är svårt att vinna när man inte får ett enda PP, medan deras bara rullade in.

 

Jag tycker att vi gör en ganska så bra första period i Glysis men ändå låg vi under med hela 3-0 efter denna. Vad hände där egentligen?

Jag håller med, men de fick in tre snabba mål och vi var inte tillräckligt effektiva

 

Det blev en hel del ilska från vårt håll kring domarteamet. Vad är din kommentar till det?

Håller med vår tränare, svårt att vinna är de är åtta man mot fem på isen.

 

Våra förluster i andra halvan av Allettan har minst sagt ställt våra förhoppningar på playoff spel på skam. Men än har vi en teoretisk chans. Hur ska vi försöka ta tillvara på det anser du?

Det är ju vinna eller försvinna så vi får se det som ett slutspel.

 

Närmast ut är jumbon Valbo HC hemma ikväll. Varför tror du att vi studsar tillbaka mot dem?

Spelar vi som vi gjort de senaste matcherna så vinner vi!

 

Vi har ju mött dem tre gånger denna säsong med lika många vinster som följd. Varför kommer vi ta dem ännu en gång anser du?

För vi är ett bättre lag helt enkelt!

 

Vad anser du vara nycklarna till att kunna gör det ikväll?

Att alla ger allt!

 

Jag tycker att du kommit igång riktigt bra på sistone och målet du gjorde mot Hudiksvall var ju ett riktigt vackert sådant. Hur känns formen och vad säger du om din egen säsong så här långt?

Jag är inte nöjd med min säsong alls men det har absolut gått bättre de senaste matcherna.

 

Vad känner du framförallt fungerar bra nu och hur kommer du visa det mot Valbo?

Att vi alla vet vad som står på spel de resterande matcherna så det är bara att gå all in.

 

Slutligen Johannes, hur går det på fredag och vad fäller avgörandet?

Vi kommer vinna för vi vill detta mer än dem!

 

// # 20 – Johannes Sandberg

 

Ni som inte har möjlighet att uppleva fredagsmyset live på plats i Vilundahallen har alltid möjligheten att se matchen hemifrån via streaming. Länken till sändningen har ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5123

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!