Väsby Hockey jobbade i motvind under stor del av matchen mot Hudiksvall men stred trots det tappert och var inte alls långt ifrån att ta med sig poäng trots en målmässigt neslig första period. Den vann Hudiksvall med hela 3-0 efter att ha varit ruggigt effektiva men Väsby reducerade i andra perioden och hade sedan i vanlig ordning tillräckligt med lägen för flera mål men kylan i de avgörande momentet är fortfarande inte tillräckligt bra.

 Otroligt tufft att tävla mot Hudiksvall borta…behöver inte nämna så mycket mer än att Magnus Åkerlund och McCarthy är skillnaden idag säger tränare Markus Odén. Brukar inte namnge domare i media men något måste hända. Vi pressar våra spelare till att prestera max, ställer höga krav och ser till att de är förbereda men till vilket pris… Jag uppskattar att det finns domare för utan dem kan sporten ishockey inte fungera men domartrion ikväll visade en sida som får en som hockeyälskare att skämmas. Vi blickar framåt och ser fram emot matchen på fredag!

 

Utvisningarna haglade över Väsby i slutet av matchen där laget i frustration drog på sig tre matchstraff efter besvikelsen över såväl domarinsatsen som förlusten. Väsby fick mot slutet aldrig riktigt chansen att reducera och kanske till och med kvittera efter att Väsby då fick några tuffa utvisningar mot sig.

 

Annars startade matchen i motsvarande dyster anda när Väsby såväl slarvade som missade i markeringsarbetet och tillät Hudiksvalls nyförvärv och skarpskytt Joakim Axman att trycka in 1-0 rakt upp i krysset. Då hade matchen endast tickat iväg i dryga minuten och ett inför matchen rejält åderlåtet Väsby fick knappast den start på matchen som laget hade önskat sig.

 

Men målet satte lyckligtvis inte agendan för perioden för Väsby spelade ganska så snart upp sig och det rejält när laget åkte ordentligt med skridskor och lät pucken jobba med snabba passningar till spelare i fart.

 

Laget mätte sig absolut med hemmalaget och laget skapade sig några halvfarliga lägen men där skärpan tyvärr i sedvanlig anda lös med sin frånvaro.

 

Hudiksvall var desto mer effektiva i den första perioden och från ingenstans i den sjuttonde minuten hittade Christoffer Persson en lucka på målvakt Linus Ryttar och vallade in pucken bakom förlängda mållinjen.

 

En olycka kommer sällan ensam och endast halvminuten senare kom hemmalaget i en flygande kontring där Joel Östman inte riktigt lyckades fånga upp Martin Naenfeldt som med en backhand vispade in 3-0 i krysset bakom Ryttar.

 

Tremålsunderläge efter näst intill hundraprocentig utdelning från hemmalaget trots att perioden stundtals var helt jämn gav inte roliga vibbar inför den andra akten.

 

Men Väsby gav aldrig upp. Laget kom ut riktigt vasst i direkt i den andra perioden och satte tonen som sjöng ganska så rakt igenom hela den andra akten.

 

Till slut kom även en rättmätig reducering efter en fantastisk fin prestation av Johannes Sandberg som tog pucken från egen zon och ensam med fyra Hudikspelare dribblade sig till ett bra avslutsläge och fick på en riktig pärla som satt högt upp bakom målvakt Magnus Åkerlund.

 

Det var annars just denna målvakt Åkerlund som i vanlig ordning gäckade Väsby som trots flera fina reduceringslägen aldrig fick in någon mer puck bakom honom.

 

Hudiksvall fick spela i numerärt överläge vid tre tillfällen under den andra perioden och lika många gånger till i den sista perioden där laget till och med fick spela fem mot tre i hela två minuter.

 

Den inför andra perioden inbytta Måns Johansson fick då strida tappert men löste det galant och fick även stor hjälp av ett gäng tappert stridandes Väsbyspelare framför honom.

 

När endast tre minuter återstod av matchen fick Väsby det bästa läget till en reducering men trots tom målbur lyckades inte Christoffer Gozzi få in pucken och det blev också det sista av värde som hände i matchen.

 

Sammanfattningsvis så bjöd Väsby hemmalaget på en ordentlig kamp sett till hela matchen men Hudiksvalls effektivitet och Väsbys brist på motsvarande gav till slut bara ännu en hedersam förlust att lägga till handlingarna.

 

Grisligan

 

Johannes Sandberg har steppat upp ordentligt på sistone och kvällens insats var absolut hans bästa år 2018. Målet var en riktig godbit och insatsen föräras med tre grisar.

 

Två grisar tilldelas målvakt Måns Johansson som hoppade in i den andra perioden och som därefter fullständigt stängde igen butiken.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till slitvargen Sebastian Cederbrant som tacklade, kämpade och slet och i vanlig ordning gav allt till laget.

 

I övrigt skänks pluspoäng till Linus Pellfolk, Jesper Kemi samt till Christoffer Gozzi som lyste lite mer än övriga där dock alla som spelade gjorde ett riktigt gott dagsverke.

 

Foto: Arne Rundlöf