Väsby förlorade som alla redan vet streckmatcherna mot Dalen och Nybro under förra veckan och det har lett fram till ett tufft läge i tabellen med fem omgångar kvar att spela. Loppet är långt ifrån kört men Väsby måste helt enkelt börja vinna matcher och onsdagskvällen blir därmed andra ord en extra utmaning för krigarna från Väsby.

 

Hudiksvalls HC väntar då nämligen i Glysishallen och det är ett lag som verkar ha hittat formen igen med två raka segrar på kontot. Det som Hudiksvall framförallt verkar ha hittat tillbaka till är deras starka defensiva spel som minst sagt skördade stora framgångar på isarna i Norrahammar samt i Visby. Ett ynka insläppt mål under hundratjugo minuter är starkt, oerhört starkt och det gör att laget nu på allvar dragit sig in i kampen om en topp tre placering i tabellen.

 

Väsby Hockey måste som ni förstår genomföra en näst intill hundraprocentig insats för att kunna störa hälsingarna. Matcherna mot Dalen och Nybro var helt okej men sådana insatser räcker bevisligen inte till för att ta poäng mot lagen i denna tuffa serie. Väsby måste på onsdag göra en oerhört bra insats där effektiviteten samt försvarsarbetet måste upp några hack.

 

Farten finns ju i laget så den är det bara att köra vidare på och en spelare i Väsbys lag som alltid har snabba ben är publikfriaren Andreas Maier. Det är en spelare som bryter mönster och det måste han fortsätta med även mot Hudiksvall och där fler måste haka på för att Väsby ska ha någon chans till poäng. Andreas tankar inför matchen kan ni läsa här.

 

Hej Andreas! Det blev tyvärr förlust i streckmötet mot Nybro. Vad tycker du fäller avgörandet?

Tjena! Tycker vi gör en bra laginsats, men vi räcker inte till i båda delarna av planen.

 

Men jag tycker stundtals att vi spelar rätt bra men i vanlig ordning får vi inte med oss tillräckligt i våra bästa stunder i matcherna. Varför blir det så tror du?

Det håller jag med om! Vi skapar bra lägen, men det gäller att vi är fokuserade när vi väl får dom!

 

Chansen till playoff spel minskade ju betänkligt efter förlusten men än har vi teoretisk möjlighet att komma ikapp lagen ovanför oss. Varför kommer vi att greja det anser du?

Det gäller att vi är fokuserade och bestämda på vår uppgift så kommer vi greja detta.

 

Topplaget Hudiksvall är kanske inte den lättaste matchen att vinna men varför tror du ändå att vi bryter trenden på onsdag?

Tror att vi som lag har tagit till oss det som vi behöver göra för att vinna matcher. Nu är det är vår tur att ta 3 pinnar på onsdag!

 

Varje match är ju nu måstematcher för oss. Vad blir viktigast att tänka på då anser du?

Att bara vara på tå hela tiden och inte släppa på gasen.

 

Hudiksvall har vi nu mött tre gånger denna säsong med lika många förluster som resultat. Vad är det som talar för oss nu?

Som jag skrev tidigare så kommer vi inte släppa på gasen, utan göra allt som krävs för att ta 3 poäng.

 

Vad tycker du kännetecknar deras spel och hur bör vi ta oss an det?

Spelskickligt lag med fart. Gäller att vi är på tårna på onsdag!

 

Vad känner du själv att du främst kan bidra med då?

Ska bidra med en ruggigt bra backcheck.

 

Slutligen Andreas, varför vänder vi trenden och hur bidrar du till det?

Alla kommer dra sitt strå till stacken imorgon komma oerhört laddade!

 

// # 19 – Andreas Maier

 

Hudiksvalls HC kännetecknas denna säsong främst av en ramstark defensiv där målvakt Magnus Åkerlund allt som oftast brukar stänga igen butiken. En spelare i denna defensiv känner vi väl till sedan hans säsong i Väsby för några säsonger sedan. Jag talar då givetvis om den stora och starka Niklas Lindmark som återvände till Hudiksvall inför Allettan efter en halv säsong med Kristianstads IK. Niklas tankar inför matchen är så här.

 

Hej Niklas! Efter en tung roadtrip förförra veckan med två raka förluster vände ni på steken i förra veckan efter två raka segrar mot såväl Dalen som Visby-Roma. Vad anser du varit skillnaden mellan insatserna?

Tjena Krister! Ja du, skulle säga att under dalen matchen samt Visby matchen så jobbar vi verkligen för varandra både i försvarsspelet och anfallsspelet. Vi spelar hockey i 60 minuter och fick med oss 6 poäng hem.

 

Med endast ett insläppt mål på dessa två matcher trots flera tongivande backar frånvarande så måste ni ha slitit riktigt förtjänst fullt i det bakre ledet. Hur orkade ni egentligen?

Får ju säga att vi fick väldigt bra hjälp av Åkerlund i kassen och våra forwards gjorde allt dom kunde för att hjälpa till i försvarszon. Sen fick vi backar ta byte för byte och göra/vara nöjd med dom enkla sakerna. Sen har vi tränat bra dagligen, så formen känns bra.

 

Du fick ju själv en puck i ansiktet mot Visby men kom tillbaka och krigade för laget. Hur mår du nu efter smällen?

Ja, den tog ganska bra. Blev bara till och gå med läkaren till omklädningsrummet och sy ihop såret, kontrollera tänder och käke sen göra sig klar för period nr2. Men jag får fint nu, tänderna klara sig så ska inte klaga!

 

Du och ditt Hudik möter nu ditt forna gäng Vilda Väsby på onsdag. Dina tankar/känslor inför den matchen?

Kul med match! Har väl inga direkta känslor utan det är två lag som ska spela om tre viktiga poäng, så det är bara att njuta.

 

Du har ju spelat en och halv säsong i södra Sverige efter flera säsonger i Östra regionen. Med den erfarenheten i ryggen, vad anser du skiljer föreningarna och spelet i södra kontra östra?

Det var ingen lätt fråga. Skulle väl säga att på mindre ställen än Stockholm så finns de väl mer sponsorer och större publikintresse samt medieintresse. Spelet i sig skiljer sig väl inte så mycket.

 

Era två raka segrar gör att ni absolut har chansen att knipa en topp tre placering som innebär spel direkt i playoff 2. Varför tror du att ni kommer att greja den möjligheten?

Vi kommer göra de vi kan göra, dvs spela vårt spel och ha förtroende för de vi gör. Så får vi se hur långt de räcker.

 

När ni nu möter oss, finns det något i vårt spel som ni måste vara vaksamma över tror du?

Vad jag minns så gillade Väsby att gå på chans puckar, så gäller att vara vaken när man är på isen.

 

Ni hade ju en del backar borta i helgen. Är alla tillbaka nu?

Vet inte om alla kommer vara med under onsdagens match, de låter jag Lillis och dom andra tränarna tänka på.

 

Vilka nycklar i ert spel blir absolut avgörande på onsdag tror du?

Att fortsätta spela vårat spel och fortsätta tro på det vi gör, så ska det nog gå vägen.

 

Vilka i ditt lag tycker du annars har lyst lite mer än övriga på sistone?

Tycker att alla har lyst på sitt egna unika sätt och det är riktigt kul att få se det på så nära håll.

 

Slutligen Niklas, tippa matchen och varför tror du det?

Hmm.. 5-1 tror jag på, magkänslan säger det!

 

// # 25 – Niklas Lindmark – Hudiksvalls HC

 

Som vanligt sänds matchen via nätet där Hudiksvalls sändningar är något utöver det extra. Länken till sändningen kan ni se här:

https://play.staylive.se/hudikhockey/l/5483

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!