Söndag eftermiddag bjuder sponsorer och välvilliga privatpersoner på FRI ENTRÈ i mötet mellan Vilda Väsby och Nybro Vikings. Förhoppningsvis sluter nu många i Upplands Väsby upp och stöttar Väsby Hockey som behöver all hjälp som går att få.

 

För det har ju gått tungt rent poängmässigt för Väsby alltsedan Allettan Södra startade sin andra halva. Spelmässigt har Väsby trots förlusterna ändå gjort två helt okej matcher mot såväl Huddinge som Dalen men tyvärr har ineffektiviteten samt mängden individuella misstag ställt till det för laget. Men hoppet är långt ifrån kört. Väsby har nämligen sex matcher på sig att ta sig över strecket som betyder förlängd säsong och kvalspel mot Allsvenskan.

 

Söndagens match mot klassiska smålandslaget Nybro är ett tvättäkta streckmöte. Tabellen i den nedre regionen inför mötet ser nämligen ut enligt följande:

 

  1. Nybro Vikings 14 poäng
  2. Visby-Roma 13 poäng
  3. Väsby Hockey 9 poäng
  4. Valbo HC 8 poäng

 

Det är endast nian och tian i tabellen som spelat klart säsongen när Allettan är färdigspelad medan lag 4-8 kommer att spela Playoff 1. Det är ju dit som alla eftersträvar och något som Väsby givetvis kommer att kriga hårt för att uppleva denna säsong med. Värt att notera från denna tabell är att söndagens motståndare Nybro spelat en match mer än Väsby så en trepoängare för Väsbys del skulle kunna betyda mycket inför fortsättningen.

 

En krigare i Väsby Hockey är backen Daniel Thelin. Son till AIK-legenden Mats Thelin är han en hårding som aldrig viker undan ute på isen. Daniels tankar inför den förmodade publikmatchen i Vilundahallen låter så här.

 

Hej Daniel! Matchtendensen höll tyvärr även i sig i onsdagens match mot Dalen. Ömsom vin och ömsom vatten där vattnet tyvärr blev övervägande. Vad säger du om insatsen mot Dalen?

Tjena! Matchen mot Dalen var ganska bra i första och sista perioden där vi sätter hög press och vinner många puckar. Men i den andra perioden så ger vi återigen motståndarna alldeles för enkla mål vilket straffas hårt i allettan!

 

Vi har ju påfallande svårt att göra mål för tillfället trots mängder med frilägen i match efter match. Men lika viktigt som att sätta dem är ju att hålla tätt bakåt. Det har vi heller inte lyckats med på sistone. Vad kan vi göra för att vända på den trenden?

Varje match vi har spelat så har vi haft tillräckligt många lägen för att vinna, men som du säger så har vi inte lyckats sätta dit dom. För att vända på det så måste vi bli mer desperata på att sätta dit pucken!

 

Efter våra tre raka förluster på sistone är vi i ett jobbigt läge där segrarna nu måste börja trilla in. Varför tror du att vi bryter trenden på söndag?

Vi har hamnat i ett läge där vi verkligen måsta ta poäng och det kommer hjälpa oss att ta en vinst på söndag.

 

Det är ju minst sagt en viktig match för streckstriden när vi nästan är piskade att åtminstone inte förlora. Vad blir viktigast att tänka på i en sådan nästan vinna eller försvinna match?

Det är viktigt att inte tappa tro. Vi har fortfarande bra möjligheter till topp 8 och dessa matcher är de roligaste, så hoppas det kan bidra med extra energi i laget!

 

Det kan ju bli en riktigt rolig hockeyföreställning eftersom alla bjuds på inträde av våra sponsorer samt välvilliga privatpersoner. Varför tycker du att Upplands Väsby borna ska ta sig ner till Vilundahallen?

För att få se ett hungrigt Väsby som jagar playoff!

 

Senast vi mötte Nybro knep vi en poäng efter relativt sent avgörande. Vad kommer du ihåg från matchen?

Att det var en ganska målsnål match, så det blir extra viktigt att vi sätter dom lägen som vi får!

 

Vad tyckte du kännetecknade Nybro och vad tror du väntar oss på söndag?

Tyckte Nybro var passningsskickliga när de tillgavs för mycket tid så vi ska minska den på söndag. Förväntar mig en fartfylld hockeymatch!

 

Vad är det absolut viktigaste för oss att fokusera på nu?

Viktigaste är att fokusera på vårt spel och att ta 3 poäng.

 

Vad känner du själv att du främst kan bidra med då?

Hoppas kunna bidra med målchanser framåt och hålla tätt bakåt.

 

Slutligen Daniel, varför vänder vi trenden och vad fäller avgörandet?

För att vi har hamnat i en position där vi måste börja ta poäng och det ska vi använda till vår fördel.

 

// # 4 – Daniel Thelin

 

Nybro Vikings nämndes med stor respekt inför starten av Allettan där många tippade laget som en av de stora favoriterna till en topp tre placering. Laget har väl inte riktigt motsvarat de högt ställda förväntningarna men två raka segrar mot i tur och ordning Hudiksvalls HC samt Valbo HC har gjort att laget nu ryckt lite grann i tabellen.

 

Laget är ett homogent lagbygge som kännetecknas av hårt arbete och en bra defensiv. Men laget har även en del hockeyeleganter i sitt lag och en av dem heter Sebastian Borg. Det är en liten trollgubbe med pucken och som vi i Väsby främst kommer ihåg från hans säsong i Vallentuna där han spelade med stor framgång. Men även i Nybros matchdress har han bidragit med goda stunder och jag har tagit några ord med honom inför matchen. Så här lyder hans tankar inför den.

 

Hej Sebastian! Ni har haft en spelledig vecka efter en segersvit på raka matcher där innan. Vad säger du om era två senaste segermatcher?

Hej Krister! Tycker dom två senaste matcherna så har vi spelat bra men framförallt mot Hudiksvalls så kom vi upp i nivå samt att vi fick lite medstuds som vi inte har haft tidigare.

 

Dessa segrar har fört er en bit upp i tabellen och ni har skaffat er ett glapp till strecket på fem poäng. Vad känner du kring ert läge i Allettan?

Känner att vi har satt oss själva i en bra sits efter en dålig start på allettan. Det gäller att ta en match i taget nu eftersom serien är så jämn.

 

Ni hade ju dock högre förväntningar på er själva inför seriestarten. Känner du att ni nu har hittat nivån i ert spel med tanke på de två raka segrarna eller kan ni ännu bättre?

Vi börjar komma upp i nivå men vi kan så mycket bättre än vad vi har visat än så länge.

 

Du är ju en Stockholmare som nu är inne på din andra säsong i Nybro. Börjar du känna dig som en riktig smålänning nu?

Känner mig inte riktigt som en smålänning ännu men jag trivs jättebra här nere i Nybro.

 

På söndag väntar Väsby Hockey för er del i en riktig sexpoängsmatch. Dina tankar inför den matchen?

Jätteviktig match som kommer bli tuff och tajt, gäller att vara med från start då Väsby brukar gå ut hårt i början.

 

Senast vi möttes delade vi poängen efter full tid men i övertiden var ni vassast och avgjorde. Vad kommer du ihåg från matchen och vad tyckte du kännetecknade oss då?

Kommer väl ihåg att vi började bra men sen så slarvade vi lite och då blev vi straffade direkt. Tyckte att ni jobbade hårt över hela banan och hade riktigt snabba spelvändningar.

 

Utifrån det, vad blir viktigast för er att fokusera på i ert spel på söndag?

Fokusera på vårt egna spel helt enkelt.

 

Om du skulle vilja plocka ut tre spelare i ditt lag som gjort skillnad på sistone. Vilka skulle du välja ut då?

Tycker Fabian ilestedt som är alltid är ett hot när han är på isen, sedan tycker jag Robin wengdahl som gör ett stort jobb i det tyst offrar sig och gör allt för laget. Sist men inte minst tycker jag Patrik Fransson som också gör ett grymt bra jobb i det tyst jobbar stenhårt och offrar sig för laget.

 

Slutligen Sebastian, hur går det på onsdag och varför tror du det?

Jag tror att vi åker hem till Småland med 3 poäng, då vi har gjort en bra match i 60 min.

 

// # 28 – Sebastian Borg – Nybro Vikings

 

Ni som inte kan kommer ner till Vilundahallen har alltid möjligheten att se matchen live via nätet. Länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5122

 

Varmt välkomna till hockeyfesten i Vilundahallen!!