Enkla misstag grumlade alla möjligheter till poäng när Väsby tappade 0-1 ledning efter den första perioden till snabbt underläge med 2-1 i början av den andra. Dalen var sedan mer effektiva än Väsby och drog iväg till 4-1 innan andra perioden var slutspelad.  Trots bitvis bra spel för Väsby så var underläget för stort för Väsby att ta ikapp och matchen slutade 5-2 efter att den sista pucken fallit in i tom kasse.

– Vi gör en bra första- och tredjeperiod säger tränare Markus Odén. Andra perioden är tyvärr alldeles för dålig för att vi ska få med oss poäng.

 

Fatala misstag kostade ikväll! Det går inte att säga annat efter att Väsby näst intill kastade bort poäng som laget spelmässigt sett till hela matchen hade förtjänat.

 

Men det kostar att slarva i Allettan och Väsby bjöd in hemmalaget Dalen i matchen i början av den andra perioden när laget under en drygt en minut i princip gav Dalen två mål.

 

Dubbla mål som gav matchen en svängning där Väsby fram till målen kontrollerat händelserna ute på isen tämligen väl. Matchen var inledningsvis väldigt tempofattig och nästan fri på målchanser men sista tio minuterna var det Väsby som tog tag i taktpinnen och hade matchen under kontrollerade former.

 

Ledningspucken sköt Rasmus Sörgardt in efter ett fint direktskott på en minst lika fin passning levererad av Christian Holmblad. Målet sköts in i numerärt överläge där Väsby endast behövde tretton sekunder in i överläget innan målnollan var spräckt.

 

Ledningen borde dock varit större och strax innan periodvilan var Pontus Karlsson rysligt nära att sätta tvåan men målvakten Anton Svensson, som övrigt spelade bra matchen igenom, lyckades parera via fin reflex.

 

Inledningen av den andra perioden har jag redan berättat om. Målen gjorde att Dalen fick energi och laget fick en gräddfil in i matchen. När dessutom Väsby drog på sig en utvisning för sex man på isen kom mer salt i såren eftersom Dalen i det överläget sköt in 3-1. Väsby missade i markeringen mitt i egen zon och en hemmaspelare var skoningslös i läget och sköt pucken förbi Måns Johansson med ett väl avvägt skott.

 

 

 

Väsby tappade dock inte spelet trots tre snabbt insläppta mål och laget var endast en innerstolpe från 3-2 när Christian Holmblad i numerärt överläge hade oflytet att se sitt skott ta den vägen istället för in i mål.

 

Men istället kom nästa kalldusch i periodens artonde minut när Dalen stack upp och där hemmalagets hockeyelegant Daniel Håkansson från en position nere i sarghörnet hittade fram till en framför mål friståendes Kalle Hult. En van målskytt som även visade det denna gång när han från nära håll sprätte in pucken i nättaket bakom en chanslös Måns Johansson.

 

Väsby hämtade ikapp ett tremålsunderläge hemma mot Dalen och nyckeln till det var att Väsby då fick in ett snabbt reduceringsmål. Men den lätta vägen fick laget aldrig ikväll. Dalen tätade bättre denna gång men i numerärt underläge i den sjätte minuten av den sista perioden kom ändå läget när såväl Martin Lundberg som Jacob Lundin blev fria. Men ingen av dem lyckades hitta något hål bakom målvakt Anton Svensson och minuterna tickade därefter på i relativt snabb takt.

 

Men så till slut i den tolfte minuten kom ändå en reducering och det var duon Christian Holmblad samt Linus Pellfolk som låg bakom den. Holmblad spelade fram till Linus som strax framför mål först träffade stolpen men sedan tryckte han in sin egen retur och gav matchen lite nerv.

 

Väsby kände vittring och gick sedan för allt man hade ork till. Det gav en viss press men de riktigt farliga chanserna fick man ändå aldrig till. Dalen lyckades hålla undan och sedan med en sekund kvar av matchen tilläts man även utöka ledningen och samtidigt spika slutresultatet till 5-2 i den tomma övergivna Väsbykassen.

 

Sammanfattningsvis så känns det oerhört surt att förlora en match som Väsby spelmässigt sett över hela matchen var bättre än Dalen. Framförallt känns det extra surt att förlora efter så pass hårresande misstag som låg bakom de två första hemmamålen. Dessa mål svängde matchen över till Dalens fördel och var i princip matchavgörande.

 

Tabelläget blev tristare efter den jobbiga förlusten men hoppet ska absolut inte ges förlorat trots det. På söndag har Väsby en riktig sexpoängsmatch framför sig när Nybro Vikings kommer på besök till Vilundahallen. De har spelat en match mer än Väsby för närvarande och är fem poäng före i tabellen så matchen är som ni förstår av stor vikt. Då våra sponsorer bjuder på inträdet till matchen så hoppas vi på storpublik som kan bära laget fram till tre poäng.

 

Grisligan

 

Christian Holmblad var piggare än på länge och bjöd på mycket grannlåt ikväll. Låg bakom Väsbys båda mål i matchen och hade med lite flyt kunnat bli målskytt därtill. Tre grisar till ”Homer”!

 

Två grisar tilldelas Pontus Karlsson som åkte mängder av skridskor och som även stod för några rykande snabba skott, framförallt i den första perioden. Dessa var helt klart värda ett bättre öde.

 

Sista grisen ges slutligen till sista målskytten i matchen, nämligen Linus Pellfolk. Linus var pigg och företagssam ikväll och var tillsammans med nyss nämnda Holmblad samt Johannes Sandberg piggaste Väsbyformation.

 

Foto: Arne Rundlöf