Imorgon startar den första matchen i ödesveckan för Väsby Hockey. En ödesvecka på grund av att laget nu lite står inför bära eller brista matcher. Det är ju nämligen lagen strax ovanför i tabellen som står för dörren och krasst sett handlar det om för Väsby att INTE förlora dessa matcher.

 

Inför mötet med HC Dalen skiljer det sex poäng mellan lagen. En seger för Väsbys del skulle krympa avståndet till endast tre men en förlust skulle innebära ett svåruppnåeligt avstånd på hela nio poäng. Med tanke på att det efter onsdagens match endast återstår sex matcher så blir ett sådant glapp nog väldigt svårt att täppa igen.

 

För Väsby handlar det om att förenkla spelet aningen. Det är de små detaljerna som blir avgörande nu. Väsby har inte lyckats få med sig mycket under sina bättre stunder och blivit straffat hårt för misstag under de två sista matcherna efter omstarten. Effektiviteten måste bli bättre och vidare måste antalet släppta chanser bakåt även minska.

 

HC Dalen verkar ha haft en liknande match som vi hade i söndags när de förlorade med 5-1 borta mot Hudiksvall. Trots en del vassa chanser för deras del inledningsvis fick de inte hål på Magnus Åkerlund i Hudikmålet och sedan ramlade några enkla in bakåt. Så likt oss så kommer de säkerligen prata om liknande saker i deras spel inför matchen.

 

Debut på bortaplan i Allettan Södra blir det för vår comebackande centerforward, Jesper Kemi. Han är ju glädjande nog tillbaka i Vilda Väsby igen och det känns tryggt att få in lite rutin så här i sluttampen på säsongen. Jespers tankar om att vara tillbaka och hans funderingar inför onsdagens match kan ni läsa här.

 

Varmt välkommen tillbaka Kemi! Hur känns det att vara tillbaka på riktigt igen?

Tack ska du ha! Det känns jätteroligt, jag ser fram emot att få vara med och kriga om en playoff-plats i Väsbytröjan.

 

Men det blev en minst sagt tuff start för dig och laget mot Vimmerby. 0-7 sved. Vad hände egentligen anser du?

Ja, som du säger så var det ingen rolig start. Vimmerby var klart bättre än oss och vann rättvist, även om det rann iväg lite väl mycket på slutet.

 

Hur var skillnaden på att spela detta jämfört mot att spela i Alltvåan med Viggan?

Klart att det är rätt stor skillnad i både kvalité och tempo.

 

Du har ju bara varit med i en match men i söndags blev det lite som mot Huddinge. Vi tar inte tillvara på våra chanser och släpper några för enkelt bakåt. Vad kan vi göra för att vända på det här?

Vi måste minimera våra misstag, kanske spela lite enklare framförallt i mittzon så att vi får komma med högre fart i spelvändningarna och få göra några ”enkla” mål.

 

Det är ju lite utav en ödesvecka för oss när vi nu möter lag som ligger strax ovanför oss i tabellen. Du har ju varit med förr och vad som krävs för att vända trender. Vad är det absolut viktigaste för oss att fokusera på nu?

Som jag skrev så gäller det att hitta tillbaka till det enkla. Det krävs inte mycket för att det ska vända men samtidigt så är det inget som kommer att komma gratis.

 

Vad tror du väntar oss i Norrahammar mot Dalen och hur ska vi på bästa sätt hantera den uppgiften?

Jag såg inte matchen hemma så jag vet inte alls hur dom spelar eller vad för typ av lag dom är men samtidigt spelar inte det så stor roll utan dom ska få anpassa sig efter oss imorgon.

 

Vad känner du att du främst kan bidra med då i matchen samt vid sidan om?

Kommer som alltid jobba hårt och bidra med mycket energi!

 

Slutligen Kemi, varför vänder vi trenden och vad fäller avgörandet?

Jag tror vårat powerplay kommer fälla avgörandet och Seller trycker in ett par puckar.

 

// # 2 – Jesper Kemi

 

Dalen är likt Väsby ett lag där samtliga formationer brukar lika bakom deras poäng. De har få eller inga fixstjärnor utan förlitar sig på bra defensivt spel med bra disciplin i spelet.

 

En av de mer etablerade spelarna i laget heter Erik Glimberg. Han har varit med på hela deras resa från division 2 till Hockeyettan och gör i år sin fjärde säsong med Dalen i Hockeyettan. Eriks tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Erik! Efter två raka segrar tog det stopp för er i Hudiksvall när ni förlorade med 5-1. Berätta lite om matchen, varför förlorade ni anser du?

Hej! Mot Hudiksvall kom vi tyvärr inte upp i den nivå som vi önskade. Vi hade ett par frilägen och någon ramträff i första perioden. Annars var det för slarvigt från vår sida, vi bjuder på alldeles för mycket lägen och det håller inte i den här serien.

 

Annars måste ni väl ändå vara rätt nöjda med er spelade Alletta än så länge eller vad känner ni efter femton tagna poäng?

Allettan har varit lite upp och ner för vår del. Vi har blandat bra insatser med mindre bra. Men 15 poäng är godkänt så här långt. Vi känner dock att vi kan mer och är inte nöjda än!

 

Vad är det som ni gjort bra i Allettan hitintills och vad har varit mindre bra vilket ni måste korrigera inför fortsättningen?

Det som vi har gjort bra är att vi håller ihop spelet i 60 minuter. Gör vi det så är vi svårslagna. Jag tycker att vi kan bli effektivare framför motståndarmålet, samt minimera de individuella misstagen.

 

Och i den närmsta fortsättningen väntar Väsby Hockey för er del i en riktig sexpoängsmatch. Dina tankar inför den matchen?

Väsby hemma på onsdag blir en viktig match inför fortsättningen. Det är alltid kul att spela matcher som betyder något.

 

Senast vi möttes tappade in en 0-3 ledning till förlust med 5-3. Vad kommer du ihåg från matchen och vad tyckte du kännetecknade oss då?

Jag kommer ihåg att vi kom ut starkt senaste matchen mot Väsby, men att Väsby kom ikapp och förbi på slutet. Jag tycker att Väsby spelade en fartfylld och frejdig hockey. Blir ofta roliga matcher då också.

 

Utifrån det, vad blir viktigast för er att fokusera på i ert spel under onsdagen?

Viktigast för oss på onsdag blir att fokusera på vår match och inte för mycket på Väsby. Vi måste dock vara uppmärksamma i deras vändningar och hålla ihop laget hela matchen.

 

Om du skulle vilja plocka ut tre spelare i ditt lag som gjort skillnad på sistone. Vilka skulle du välja ut då?

Då blir det Viktor Näslund och Marcus Lundberg som har dragit ett enormt lass på backsidan när vi har varit lite kort om folk. De spelar båda med stor pondus och inger ett lugn i hela laget. Sen även Julius Selle-Larsson, som har kommit igång ordentligt här i Allettan. En forward som alltid är ett hot framåt och även börjar få lite utdelning för sitt slit nu.

 

Slutligen Erik, hur går det på onsdag och varför tror du det?

Jag tror det blir en jämn match på onsdag, där Dalen drar det längsta strået. Vi gjorde en bra hemmamatch senast mot Nybro och jag tror att vi kommer fortsätta på den inslagna vägen.

 

// # 7 – Erik Glimberg – HC Dalen

 

Matchen direktsänds och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5071

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!