Väsby Hockey var idag numret för litet mot topplaget Vimmerby och förlorade med hela 0-7. Det var siffror som var i överkant där det mesta gick in mot slutet när matchen redan var avgjord. Gästerna var dock mer kliniska och hade överlag bättre anfallsspel och när Väsbys målvakter båda dessutom inte hade sin bästa dag blev det till slut en fullt rättvis Vimmerbyseger.

 Tuff match där det studsade emot varje gång vi fick flyt och ”momentum” i spelet säger tränare Markus Odén. Vi blickar framåt mot en viktig vecka i jakten på slutspelsplats.

 

Matchen mot Vimmerby blev ingen rolig historia för Väsbys del. Nog för att laget matchade gästerna ganska så bra stundtals men Väsby är på tok för tama i anfallszon för närvarande och när dessutom inte försvars- eller målvaktsspelet heller klickar i, blir det givetvis svårt att störa ett av seriens bästa lag.

 

Vimmerby är nämligen ett bra lag. Laget vann rättvist och så hade de en kedja som var tungan på vågen i afton. Kedjan med Jesper Kokkonen, Jakob Karlsson samt Martin Modigs var nämligen alltför svårstoppade för Väsby och de såg i den andra perioden till att stänga matchen för Vimmerbys del.

 

Väsby hade svårt att skapa längre anfall idag men såg ändå till att skapa sig en del fina lägen i matchen. Men trots tre frilägen samt flera två mot ettor så gick laget bet i att överlista stålmannen i Vimmerbykassen, Jonathan Stålberg.

 

Där avgjordes egentligen matchen. De tama avsluten gav aldrig vägen in i matchen och när därtill Vimmerby gjorde mål på merparten av sina lägen, så rann det till slut iväg.

 

Vimmerby vann den första perioden rättvist. Laget satte ett friläge sexton sekunder efter att Väsby hade missat sitt. Lite symptomatiskt över matchen.

 

I andra perioden vägde Väsby aningen för lätt mot ett mer kompakt och spelskickligt motstånd. Tvåan satt efter ett pucktapp i mittzon där förstaformationen i Vimmerby kombinerade sig fram och med en fin skottpassning och direktskott överlistade Linus Ryttar.

 

Trean gick desto lättare in. Linus Ryttar lyckades inte täta tillräckligt bra och pucken smet in utan att skottet egentligen var så pass välplacerat som det borde vara för att ta vägen in i mål.

 

Väsby avslutade andra perioden bra och hade med sig den energin in i den sista perioden. Redan efter fyrtio sekunder kom det gyllene läget när Jacob Lundin frispelades med en härlig passning från egen zon. Avslutet från Jacob var dock inte lika bra som passningen och träffade tyvärr inte ens mål.

 

När Vimmerby inte många minuter därefter på sitt egentliga första läge i perioden sköt in 0-4, efter ett återigen inte alltför märkvärdigt avslut, så kändes matchen över.

 

Väsby bytte in målvakt Måns Johansson för att förändra matchbilden och sekunder senare kom nästa friläge för Väsby när Fredrik Falk blev helt fri från mittzon. Men detta var helt enkelt inte Väsbys dag. Avslutades plockades av Stålberg och sedan kom några svaga Väsbyminuter mot slutet där tre enkla mål släpptes in.

 

Det gav till slut det nesliga slutresultatet på 0-7 som definitivt inte är kul att ta med sig inför en ödesvecka där lagen strax ovanför i tabellen, HC Dalen samt Nybro Vikings står på programmet.

 

Då måste mycket bli bättre. Det räcker egentligen med att säga så. Väsby har fortfarande ödet i sina egna händer men då måste jobbet göras betydligt mer noggrannare och betydligt mer rejält.

 

Grisligan

 

Sebastian Cederbrant arbetade, slet och var så rejäl som han bara kunde. Den insatsen gav honom priset som bästa Väsbyspelare av dagens matchjury och jag ger honom samma betyg. Tre grisar därmed till Sebastian!

 

Två grisar tilldelas Christoffer Gozzi som var den enda i Väsby som inte var inne på något mål bakåt. Bra gjort i sig men förutom det slet Gozzi i sedvanligt fin anda.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Rasmus Sörgardt som även han var rejäl i närkamperna och det räckte för att ge honom denna utnämning.

 

Men i övrigt så är det svårt att lyfta fram någon mer. Det måste helt enkelt bli lite mer rejält och mer distinkt framöver. Framförallt i den kommande ödesveckan då faktiskt playoff platsen ställs på spel.

 

Foto: Arne Rundlöf