Söndag eftermiddag kommer serietrean Vimmerby Hockey till Vilundahallen. Serietrea men med en match mindre än såväl ettan som tvåan i tabellen och därtill endast två poäng bakom denna duo. Skulle Vimmerby vinna sin hängmatch är de med andra ord serieledare så att detta är en ytterst tuff match som väntar Vilda Väsby förstår nog alla.

 

I och med att Visby-Roma och Nybro något överraskande gick och vann sina matcher under fredagskvällen innebar det att Väsby halkade ner under playoff strecket. Visserligen med en eller par matcher färre spelade än såväl som gotlänningarna som Nybro men nog sätter det allt en lite extra press på Väsby att börja plocka poäng igen.

 

Nära var Väsby i onsdags men nära skjuter ingen hare och det vill nog till att Väsby börjar sätta de lägen som laget oftast spelar till sig i matcherna. Mot Huddinge var spelarna inte tillräckligt kyliga eller rejäla för den delen heller och mot bra lag, när man kanske inte får så många chanser, så måste man nog sätta de få lägen som skapas.

 

Söndagens motståndare Vimmerby kan lite liknas vid onsdagens motståndare. Det är ett lag som har sin absoluta bästa sida i offensiven men som på senare tid även fått till sin defensiv. Det vittnar om inte annat onsdagens nollning av Hudiksvall om. Väsby behöver göra en riktigt bra insats om man ska stjälpa smålänningarna men vi som vet lagets kapacitet i sina bästa stunder, vet att laget framförallt i Vilundahallen kan slå vilket lag som helst.

 

Linus Pellfolk är en naturlig målskytt som behöver hitta in till nätet på söndag. I onsdags fick han två fina lägen men där han för ovanlighetens skull missade att ta tillvara på dem. Vad Linus tycker om det och hans tankar inför matchen får ni läsa här.

 

Hej Linus! Nära men ändå inga poäng i ännu ett möte med Huddinge. Varför blev det som det blev anser du?

Vi hade mer chanser än vi brukar mot Huddinge. Vilket vi gör bra, sen sätter vi inte lägena vi får. Och dom är för bra för att man ska kunna ha råd att missa lägen.

 

Men oj vad vi ändå skapade lägen där inte minst du hade två gyllene möjligheter att göra mål. Varför knöt det sig i just dessa lägen tror du?

Mina två lägen är såna jag sätter majoriteten av gångerna men ibland har man en stolpe ut dag.

 

När man möter bra lag så är det ju viktigt att ta tillvara på de få möjligheter som ges. Varför kommer vi att göra det mot Vimmerby på söndag tror du?

Den frågan är svår. Man vill alltid sätta sina lägen. Så det är aldrig något olika från match till match.

 

Med mötet nere i Vimmerby på näthinnan. Vad tror du väntar oss på söndag i Vilundahallen och finns det något speciellt i deras spel som du tror vi speciellt måste vara vaksamma över?

Tror matchen kommer se likadan ut. Jämn match med bra fart. Inget i deras spel jag tycker är hotfullt på så sätt. Spelar vi bra som vi kan så kommer vi vinna.

 

Vimmerby är ju riktigt formstarka och slog Hudiksvall i onsdags med hela 4-0. Vad måste man framförallt tänka på när man möter Vimmerby för att orka stå emot deras fräna offensiv?

Tror det enkla spelet i försvarszon är viktigt på söndag. Inte lägga den svåra passningen och inte sätta varandra i dåliga lägen.

 

Vad anser du vara nycklarna till en framgångsrik match för vår del på söndag eftermiddag?

På söndag tror jag det är viktigt att vi går ut och vågar spela. Hela matchen igenom.

 

Vad känner du annars själv om tiden hitintills i Väsby och vad känner du själv att du har utvecklat i ditt spel?

Kan inte säga att jag utvecklat så mycket i mitt eget spel. Tålamod kan jag väl säga är något jag fått jobba med. Men laget och killarna är grymma och vi kommer kriga för playoff.

 

 Slutligen Linus, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

Vi vinner på söndag med 4-2 och vår effektivitet kommer lösa avgörandet.

 

// # 15 – Linus Pellfolk

 

Vimmerby har som redan nämnts en del riktigt vassa spelare som älskar att göra mål. En av dessa heter Jesper Kokkonen. Det är en stor och rejäl spelare som är ett fruktat vapen hos Vimmerby. Han har vi i Väsby mött flera gånger tidigare då han spelade i Hammarby och Huddinge och han är en kille som inte ska få några extra sekunder med pucken i offensiv zon får då blir det nog obönhörligen så att han kommer hitta vägar in till målnätet. Jesper tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Jesper! Ni tog en riktigt viktig skalp i onsdags när ni slog tillbaka Hudiksvall med hela 4-0. Berätta lite om matchen, var skillnaden så stor mellan lagen som resultatet ger sken av?

Tja! Mot Hudiksvall väntades en tuff match. Första perioden är ganska slarvig för vår del, vi är ganska slarviga vid linjerna, använder inte vår fart, och passningarna sitter inte riktigt där dom ska. I andra perioden tar vi tag i matchen och drar i en växel eller två till. Gör 4 mål på 8-9 minuter. Tredje perioden spelar vi av på ett behagligt sätt och Hudik har inget att komma med. Inte den roligaste matchen att se på men 3 välförtjänta poäng stannar i byn.

 

Segern var viktig för er eftersom ni nu skapat er ett rätt stort glapp ner till fjärdeplatsen. Siktar ni uppåt på en serieseger nu?

Vi har satt oss i en bra sits nu, men vi kollar nog mer på lagen framför oss som vi vill förbi och sen får vi se hur långt det bär när serien är slut.

 

Vad tror du om era chanser att i slutändan ta er Huddinge och KIK i toppen?

Mycket kan hända i allettan, men det är två av dom bästa lagen i ettan, men vi tar en match i taget och sedan får vi se hur utgångsläget är efter alla matcher.

 

Vad i ert spel gör ni extra bra för tillfället?

Det vi gör bra är att alla chippar in och gör jobbet över hela banan. Vårt boxplay har varit fantastisk och i spelet 5 mot 5 har alla köpt sin roll, och gör det väldigt bra.

 

Du är en av många Stockholmare i Vimmerby. Hur kommer det sig att så många från huvudstaden hamnar just där egentligen?

Oj, det måste nog vara vår sportchef som är het där! sen är vi även många som vill stanna p g a hur mycket alla brinner för hockeyn här i byn.

 

Du har ju mött Väsby ett antal gånger tidigare. Först med Hammarby och sedan med Huddinge. Hur känslorna över att komma till Upplands Väsby och Vilundahallen igen?

Ja, det har ju blivit några matcher mot Väsby, det ska bli riktigt kul att åka upp och möta laget. Blir nog mycket släkt och vänner som kommer och kollar så det blir kul!

 

Där väntar Väsby Hockey som ni slog i Vimmerby för någon månad sedan. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Ja det blev ju en målrik kväll senast vi möttes! Och det skulle inte förvåna mig om det blir samma målkalas som senast!

 

Vad tror du väntar er nu och vad tycker du kännetecknar Väsby Hockey?

Väsby är giftiga i sina kontringar och har ett bra passningsspel så det gäller att vi är på tå och Inte ger dom mycket yta, annars blir vi straffade.

 

Om du skulle vilja plocka ut tre spelare i ditt lag som gjort skillnad på sistone. Vilka skulle du välja ut då?

då måste jag nog nämna mina kedjepolare Jakob Karlsson och Markus Modigs. Och så även Petter Runesson som varit stekhet under Allettan!

 

Slutligen Jesper, hur går det på söndag och varför tror du det?

Blir en tuff batalj! Men vi drar det längsta stråt och plockar hem 3 poäng för vi ska vara det hetare laget under sextio minuter.

 

// # 88 – Jesper Kokkonen – Vimmerby Hockey

 

Ni som inte kan kommer ner till Vilundahallen har alltid möjligheten att se matchen live via nätet. Länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5121

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!