Ineffektivt Väsby i kombination med storspelande hemmamålvakt i form av Daniel Fahlström blev Väsbys fall i Björkängshallen. Trots bitvis bra spel och mängder med tillspelade chanser för Väsbys sida lyckades man inte göra mer än två mål. Det räcker inte mot ett offensivt skickligt lag som Huddinge som gjorde fyra och tog därmed sin tredje raka seger mot Väsby denna säsong.

 Vi skapar tillräckligt för att vinna men idag saknades beslutsamheten i avsluten säger tränare Markus Odén. Det krävs mer än en okej insats för att slå Huddinge men vi tror på det vi gör och kommer studsa tillbaka. Ses i Svinstian på söndag!

 

Väsby mätte sig ännu en gång bra mot Huddinge och i en ovanligt välbesatt Björkängshallen med dryga sjuhundra åskådare på läktarna (fritt inträde) var det fulla spjäll framåt för båda lagen. Tempot var högt uppskruvat och det bjöds på mängder av chanser, främst i den första perioden.

 

Huddinge är ett högklassigt lag i offensiv zon. Det vet alla men om man mot förmodan inte trodde det, så blev man snart varse eftersom laget redan i matchens andra minut smällde in ledningspucken med en projektil från nära håll som tog vägen via Måns Johansson och in via stolpen/ribban.

 

Det är ingen start något lag vill få i Björkängshallen med snabbt insläppt mål men faktum var att det inte påverkade matchbilden nämnvärt. Väsby ångade på och via snabba omställningar vaskades lägen fram där frilägen och öppna lägen skapades men där pucken vägrade glida in.

 

Målvakt Daniel Fahlström var givetvis den största orsaken till det i kombination med att Väsbys avslut inte var av den rätta kalibern.

 

Men i den artonde minuten kom till slut ändå den rättmätiga kvitteringen när Johan Sellerstrand höll sig framme, tog köksvägen och slog in 1-1 i röran framför mål.

 

Glädjen blev dock ytterst kortvarig eftersom Väsby redan tjugoen sekunder efter kvitteringen bjöd hemmalaget på en spelvändning som Huddinge utnyttjade skoningslöst.

 

Återigen fick Väsby jaga och det gjorde laget inledningsvis i den andra perioden fortsatt bra. Men ju längre perioden led, desto större blev hemmalagets övertag och därför kändes det inte orättmätigt när Huddinge slog in 3-1 i den trettonde minuten.

 

Väsby blev där aningen passiva i försvarsspelet samtidigt som Huddinge såg ut att vridit upp tempot aningen. Måns Johansson stod då för några riktigt fina räddningar som gjorde att Väsby fortfarande inför den sista perioden hade hoppet om poäng kvar.

 

Men tyvärr blev en målvaktstavla av nyss nämnda Måns riktigt ödesdiger redan i den sista periodens första minut. Ett relativt enkelt backskott från Alexander Anderberg i hemmalaget skulle Måns stöta bort men istället hamnade pucken rakt upp och ner bakom honom. Men först rullade pucken på ribban innan den hamnade på mållinjen och där dök måltjuven Björn Jonasson upp och slog in 4-1.

 

Ett mål som kunde sänkt Väsby helt och fullt men laget fortsatte ändå visa upp en fin moral och gav aldrig hoppet förlorat. Laget fortsatte att skapa men oförmågan att ta tillvara på lägena gjorde att uppförsbacken blev allt brantare ju längre klockan tickade på.

 

Men just när matchen såg ut att rinna iväg lite väl fort så kom ett klassavslut av Robin Karlsson som efter en passning, vek inåt och förbi sin bevakare innan han med en fin dragare skapade en sista nerv av tillställningen när han slog in 4-2.

 

En nerv som hade kunnat darra ännu mer om Väsby bara hade kunnat reducera ännu en gång vilket laget sannerligen hade möjlighet till att göra. Men det fina målvaktsspelet från Daniel Fahlström höll tyvärr för Väsbys del i sig matchen ut och matchen blev ännu en sådan där laget spelmässigt mätte sig bra men som lik förbannat ändå blev en kväll utan poäng.

 

Sammanfattningsvis så blev det ändå spelmässigt en bra omstart av Allettan för Väsbys del och om laget bara kan fortsätta att hålla tempot uppe så bör poängen snart kunna trilla in igen.

 

Grisligan

 

Joel Östman var ikväll tillbaka i sitt rätta trygga jag och spred ett härlig lugn i den egna zonen matchen igenom. Tre grisar ges till Joel!

 

Två grisar tilldelas Ludvig Wiita-Adamsson som ledde Väsbys kanske farligaste enhet ikväll och Wiita imponerade med sitt lugn och därtill idérika passningsspel.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Robin Karlsson som precis som Joel var lugn och trygg med pucken och som därtill gjorde det som inte många i Väsby klarade av ikväll, nämligen att ta tillvara på sin målchans.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till målvakt Måns Johansson som förutom fadäsen på 4-1 var tryggheten själv längst bak och vidare tycker jag att Pontus Karlsson, Johan Sellerstrand, Linus Pellfolk samt Jacob Lundin hade bäst fart framåt.

 

Foto: Arne Rundlöf