Efter ett tio dagar långt och välbehövligt matchuppehåll för Väsby Hockey väntar en stentuff uppgift för laget när de på onsdag kväll ska möta de stora favoriterna Huddinge Hockey i Björkängshallen. En grannlaga uppgift som säkerligen kommer att bli lite extra speciell då Huddinge kvällen till ära bjuder på fritt inträde och där de hoppas på en tusenhövdad åskådarskara.

 

Men låt oss återkomma till det här med långt matchuppehåll. Är det egentligen så positivt som man kan tro? Sett till lagen i Allettan Södra så här långt så har det faktiskt knappast varit så. Utvilade ben och huvuden i all ära men ibland är det faktiskt bra att vara uppe i fullt matchtempo. Gällande det så är det fördel Huddinge inför matchen eftersom de redan matchat igång sin andra runda vilket de gjorde den gångna helgen. Först slog de tillbaka Visby-Roma i fredags nere på ”öjn” och sedan åkte de under söndagen upp till Gästrikland och slog tillbaka Valbo HC tämligen enkelt efter en 0-4 seger.

 

Huddinge är givetvis storfavoriter inför mötet men Väsby har de senaste två säsongerna gjort väldigt fina matcher mot dem. När man möter Huddinge måste man ligga tätt och tajt på dem och försöka matcha deras tempo och det har Väsby klarat av bra i mötena mot dem. Ska laget klara av att knipa någon poäng i Björkängshallen krävs nog en hundraprocentig insats och inför det är det väl ändå bra att såväl ben som huvuden är så pigga som de bara kan vara.

 

Pigg och alert är oftast vår backkrigare Sebastian Cederbrant. Fostrad just i den rödvit-blåa dressen vet han vad som gäller i Björkängshallen och Sebastians tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Sebastian! Ett välförtjänt matchuppehåll på tio dagar har varit för er iskrigare i Väsby Hockey. Berätta, hur har ni använt dessa dagar för att förbereda er till omstarten?

Hej! Jo det var välkommet då vi behövt fila på lite detaljer, så det är det vi gjort samt passat på att träna med lite hårdare belastning!

 

Halva serien är spelad och vi har spelat in åtta poäng på nio matcher. Tycker du att det är ett godkänt facit?

Nej det tycker jag inte! Finns matcher som vi definitivt borde ha plockat poäng i, så det får vi ta igen i andra halvan!

 

Vad under dessa matcher tycker du vi gjort bra och vad kan vi göra ännu bättre?

Generellt sätt så har vi bara varit bara varit på våran högsta nivå periodvis i matcherna. Visst går matcher upp och ner men vi måste se till att dalarna inte blir lika djupa, och inte heller lika långa.

 

Vad känner du annars själv om tiden hitintills i Väsby och vad känner du själv att du har utvecklat i ditt spel?

Min kurva är stadigt uppåtgående. Känner att jag gradvis blivit bättre på de jag velat utveckla vilket är målet. Det jag är speciellt nöjd med är grabbarna i laget. Vi är ett bra gäng. Det har varit en ny erfarenhet för oss att möta lag från den södra serien.

 

Vad känner du att klassen varit på dem jämfört mot lagen i vår egen serie?

Jämfört med topp fem från oss är det väl ingen jätte stor skillnad. De har lite fler folk på läktaren än i östra serien. Mer än så är det inte.

 

Men i omstarten väntar oss en minst sagt välbekant lag i form av Huddinge. Vad är känslorna inför den matchen?

Att det ska bli väldigt roligt. Många bekanta ansikten och ett som du nämnde välbekant lag. Hoppas på mycket känslor.

 

Huddinge är givetvis stora favoriter inför matchen men vad kan vi göra för att kunna störa dem och kanske till och med ta poäng?

Jo visst, fast tror att det räcker med att vi dyker upp så får de problem för vi är ju knappast deras favoritmotstånd. Viktigt blir väl att försöka hålla hög fart på allt vi gör matchen igenom, då kan de få problem.

 

Senast vi mötte dem tog vi sånär poäng men föll återigen på snabbt insläppta mål i slutet av matchen. Vad måste man framförallt tänka på när man möter Huddinge för att orka stå emot deras tekniska och snabba spel?

Ja, där höll vi tyvärr inte hela vägen. Men det beror nog på vilket av alla lag man frågar. För vår del är det att matcha och till och med höja tempot.

 

Vad anser du vara nycklarna till en framgångsrik match för vår del på onsdag kväll?

Som jag tidigare nämnt så blir hög fart en nyckel, och att göra det vi ska i minst sextio minuter!

 

Slutligen Sebastian, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

Vi vinner, vad eller vem som avgör är av mindre betydelse!

 

// # 7 – Sebastian Cederbrant

 

Huddinge vimlar av sevärda och offensivt skickliga spelare. Det finns i princip matchvinnare i varje formation de ställer upp med ute på isen. En hårt arbetande spelare i Huddinge är Anton Kalte. Han återvände till sin moderklubb inför säsongen efter några år uppe i Medelpad och Timrå. Han satte Huddinge sista mål uppe i Valbo i söndags och hans tankar inför drabbningen låter så här.

 

Hej Anton! Andra halvan av Allettan är igång och i helgen spelade ni två matcher med lika många segrar. Hur skulle du vilja beskriva dessa matcher?

Hej! Ja precis, två matcher där vi blir bättre och bättre ju längre matcherna lider och vinner relativt komfortabelt i båda två.

 

det man läst utifrån dessa matcher så kändes det som att ni gjorde det som behövdes men inte så mycket mer än så. Håller du med eller hur känns formen hos er?

Kan hålla med lite men samtidigt tycker jag vi kontrollerar matcherna bra och med lite mer effektivitet i avsluten hade det kanske låtit lite annorlunda. Formen känns bra och det ska bli kul med hemmamatch nu igen!

 

De dubbla segrarna gör att ni fortsätter att sätta press på serieledarna KIK. Vad tror du om era chanser att i slutändan ta er förbi dem?

Jag tror vi har bra chanser, det är en jämn serie med många bra lag så det kommer nog vara hård kamp om platserna in i det sista.

 

Du är ny i laget efter allsvenskt spel med Timrå under fjolåret. Hur skulle du vilja beskriva skillnaden mellan spel där och spel i Allettan?

Toppmatcherna i allettan är det inte så stor skillnad på alls men överlag så är väl spetsen lite vassare i allsvenskan och det är jämnare mellan toppen och botten men tempot och spelet är rätt lika.

 

Onsdag kväll vankas en härlig publikmatch då alla bjuds på gratis inträde i Björkängshallen. Vad är dina känslor inför matchen?

Det ska bli riktigt roligt, troligtvis kommer det vara lite mer folk på läktarna och förhoppningsvis kan vi spelare bjuda upp också så det blir en riktig hockeyfest.

 

Där väntar Väsby Hockey som ni redan mött tre gånger denna säsong. Vad tror du väntar er då och vad tycker du kännetecknar Väsby Hockey?

Det kommer nog bli som alltid mot Väsby, mycket fart och fläkt. Gäller för oss att hålla spelet djupt i deras zon och snurra lite med deras backar samtidigt som man är vaken hemåt på Väsbys kontringar och presspel.

 

Finns det något i vårt sätt att spela som ni behöver möta på något speciellt sätt?

Det är väl att man är rejäl i uppspelen och har koll på kontringarna då ni gillar att sätta hård press och vända spelet fort.

 

Om du skulle vilja plocka ut tre spelare i ditt lag som gjort skillnad på sistone. Vilka skulle du välja ut då?

Svårt med tanke på att vi har 4 jämna femmor som alla bidrar men backparet med Ullman och Backholm har varit riktigt stabila, sen kommer ju Fahlström från en nolla senast också.

 

Slutligen Anton, hur går det på onsdag och varför tror du det?

Jag tror att vi vinner med några puckar, vi är starka på hemmaplan och med lite extra stöd från publiken blir vi svårstoppade.

 

// # 26 – Anton Kalte – Huddinge Hockey

 

Det är som nämnts ovan som sagt fritt inträde till matchen men de som inte har möjlighet att åka till södra förorten så finns alltid möjligheten att se matchen live via nätet. Länken till den sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5389

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!