Efter den svåra matchen och sedermera uppläxningen av Kristianstad i onsdags väntar nästa svåra prov för Väsby Hockey när laget under söndagen tar bussen ner till Blekinge för att i Soft Center Arena ta sig an seriesegrarna från Södra Hockeyettan i form av KRIF.

 

Det är ett lag som precis som många andra i Allettan Södra har höga mål med sin säsong. Med sju poäng före tvåan från grundserien tippades laget i toppen inför Allettan. Men sex matcher in i serien hade laget endast sex inspelade poäng på kontot och kämpade mer för att hålla undan lag underifrån än att kunna slåss om placeringar i toppen. Men två raka segrar mot i tur och ordning Hudiksvall samt Visby-Roma gör att laget inför helgens match har visst häng på topplagen.

 

En förklaring till lagets nyvunna form kan förklaras av att kapten Andreas ”Notan” Nordfeldt är tillbaka i laget igen. Med den ledaren tillbaka och som dessutom direkt parades ihop med poängmaskinerna Stefan Söder samt Alexander Lunsjö, så kom succén omedelbart. ”Notan” kvitterade Hudiksvalls ledning i den sista perioden och på Gotland gjorde han två nya mål vilket gör att han efter dessa två spelade matcher redan ligger trea i den interna poängligan. Det är endast hans kedjekamrater som ligger för honom i poängligan.

 

Två i poängligan ligger Alexander Lunsjö. Han är en spelare som exploderat fram i rinkarna denna säsong och som är en stor orsak till KRIF:s framgångsrika säsong. Han har jag tagit några ord med inför matchen för att få reda på lite mer om laget och deras tankar inför matchen. Så här lyder de.

 

Hej Alexander! Det verkar sent omsider har lossnat för ditt KRIF i och med två raka segrar för er del. Vad känner ni om er inledning av Allettan?

Hej! Vi visste att vi hade en tuff inledning mot topptippade lag och vi hade fått in några nya killar och även ut någon så känslan tycker jag ändå att det började helt okej.

 

För din egen del verkar det ändå ha tuffat bra lika bra som det gjorde för dig under grundserien. Hur kommer det sig att du i år sprutar in poäng mot i jämförelsevis förra säsongen?

jag tycker jag haft en bra sommarträning tillsammans med Joakim Dettner på STAC här i Ronneby och vi i kedjan hittar varandra bra!

 

När ni vann grundserien med sju poäng före närmsta lag sattes ju även favoritskapet högt på er inför Allettan. Blev det en viss tyngd på era axlar som möjligtvis blev för tung att bära?

Som jag sa innan så har det hänt mycket i laget i starten av Allettan men känns som vi har börjat fått igång spelet nu.

 

Men verkar som sagt ha börjat tt lossna för er. Segern på Gotland var imponerande. Vad har du för summering att lämna om den matchen?

Det var ingen bra match av något av lagen tyckte jag, slarvigt över hela isen men vi hittade ändå en väg att vinna så de var bra.

 

För er del väntar nu Vilda Väsby på söndag. Vad vet ni om oss egentligen?

Inte så jättemycket men vi in och spela vårt spel så får vi se hur matchen går.

 

KRIF blir ju en ny bekantskap för oss. Hur skulle du vilja beskriva KRIF som lag betraktat och vad tycker du kännetecknar ert spel?

Fart, fart och fart!

 

Om du skulle vilja plocka fram tre spelare i ditt lag som imponerat på sistone, vilka skulle du vilja plocka fram?

Tycker att målvakterna varit bra och Simon Hansson.

 

Är truppen annars intakt inför helgen?

Det får vi se på söndag på morgonvärmningen vilka som är friska och hela för match.

 

Slutligen Alexander, hur går det på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

Tror det kommer bli en tuff match och har svårt att ge ett förhandstips.

 

// # 69 – Alexander Lunsjö – KRIF

 

Intressanta svar från Alexander och framförallt det han säger om vad som kännetecknar KRIF, nämligen fart, fart och fart. Det är ju lite så som man även betraktar Väsby Hockey vilket även tränaren i Dalen, Per Gustafsson sade till de lokala tidningarna i en intervju efter vår match mot dem.

 

Med tanke på det lär det bli en väldigt sevärd match på söndag där det för Väsbys del gäller att fortsätta hålla tempot uppe men där detaljerna i spelet måste bli mer noggrannare. För mot KIK var det ju en hel del individuella misstag som gjorde att KIK kunde göra mål och på denna nivå smäller det ju obarmhärtigt om man gör misstag på fel ställen ute på isen.

 

Felix Fjällkeborn var ju glädjande nog tillbaka i matchspel redan i onsdags. Det var mest en match för honom att komma in i tempot igen och på söndag får vi förhoppningsvis se en mer matchvan ”Fjällkis” och får vi det, ja då har vi ett härligt vinnarvapen tillbaka i vårt lag igen. Felix tankar inför söndagens svåra match kan ni läsa här nedan.

 

Hej Felix och varmt välkommen tillbaka till matchspel igen! Berätta, hur kändes det att spela mot Kristianstad?

Tjena Krister! Tack så mycket, jo det var kul men samtidigt väldigt jobbigt för man har varit borta ett tag.

 

Vad är det som har hållit dig borta från träning och matcher och är du helt återställd nu?

Jag var borta några veckor först från en skada i höftböjaren sen blev jag sjuk och låg på sjukhuset 2 dagar och fick veta att jag hade halsböld så då blev det antibiotika i en vecka. Det var väldigt segt att missa starten i allettan men nu är jag redo för matchen på söndag!

 

Men i onsdags blev vi inte så varmt bemötta av Kristianstad som istället var ofina att vinna med hela 1-6. Vad har du för summering att lämna från matchen?

Vi mötte ett riktigt bra lag men tycker att vi var med i början av matchen men sen börjar vi slarva och egentligen ger borta hela matchen.

 

 Jag anser att detta kanske var det bästa laget vi mött i år. Håller du med och vad i deras spel var framförallt svårt att stå emot?

Jag håller med om att de var ett riktigt topplag. De spelade med väldigt hög fart och hade stora spelar som utnyttjade det till 100 %.

 

Vilka lärdomar gav matchen anser du som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

När vi spelar på topp så kan vi slå varje lag i denna serien men det gäller att kriga varje minut ute på isen.

 

Och den närmsta fortsättningen väntar KRIF på bortaplan. Ett lag som faktiskt vann grundserien före KIK. Vad är tankarna inför den matchen?

Det ska bli kul att få möta KRIF och jag känner några spelar i deras lag så det ska bli en rolig utmaning.

 

Vad tror du blir det viktigast för oss att fokusera på i vårt spel då?

Spela med hög fart och spela efter våran game plan så kommer det att gå bra, för när vi spelar på våran högsta nivå så är vi ett riktigt bra hockeylag.

 

Slutligen Felix, hur går det på söndag och på vilket sätt ska du bidra till det?

Vi vinner med 4-3 och jag ska bidra med min fart och hjälpa laget till 100 %!

 

// # 21 – Felix Fjällkeborn

 

Matchen direktsänds och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/4946

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!