Kristianstad visade pondus och styrka när laget slog tillbaka Väsby Hockey i Vilundahallen med hela 1-6. Väsby började bra och skapade en del fina lägen i matchen men den sista spetsen saknades och när gästerna var desto mer effektiva i sina avslutningar rann siffrorna till slut iväg.

– Vi möter ett bättre lag och vi kommer inte upp i nivå får att ta poäng ikväll säger tränare Markus Odén.

 

Väsby hade stundtals stor respekt för det meriterade laget som ställdes på andra sidan planhalvan i Vilundahallen men inledningsvis visade laget ändå inte alls sådana tendenser.

 

Väsby inledde istället precis lika jagande som laget brukar göra och redan efter trettiosex spelade sekunder gav det resultat. Johan Sellerstrand stressade då fram ett misstag från en KIK back och Pontus Karlsson fick ett jätteläge och krutade då på för både kung och fosterland på den framglidande pucken. Målvakt Joel Gistedt stod dock pall, även för returen som Johan Sellerstrand fiskade upp men däremot fick han så snällt ge sig när Pontus tog hand om den andra returen och satte Väsby i förarsätet i matchen.

 

Så långt såg det bra ut för Väsby. Lagets chans till poäng var ju att Kristianstad skulle komma in snett i matchen och därefter tappa fokus samtidigt som Väsby skulle vara tvungna att ta tillvara på de smulor som alltid uppenbarar sig.

 

Men den fina inledningen kom av sig och tyvärr för Väsbys del kom den av sig till den milda grad att matchspänningen i princip redan var slut efter den första perioden.

 

Festen tog slut när Väsby spelade lite för svårt och gav Kristianstad möjligheter att briljera och ger man ett sådant bra lag lillfingret tar de ofta hela handen.

 

Kvitteringen satte gästerna i den fjärde minuten efter att Väsby blivit aningen övermodiga i den offensiva zonen vilket gjorde att KIK snabbt kunde vända på spelet så att laget kom med två ensamma spelare mot målvakt Måns Johansson. Ett omöjligt uppdrag för sistnämnda som två passningar senare fick se sig besegrad.

 

I den sjunde minuten tog Kristianstad ledningen efter att två Väsbyspelare åkt in i varandra vilket sekunden senare gav KIK ett läge som de kliniskt utnyttjade via ett hårt skott som möjligtvis skottades in lite väl enkelt genom Måns Johanssons utrustning.

 

Kristianstad var sedan obarmhärtiga i sina avslut där minst lilla tapp i fel lägen straffade sig. Laget var framförallt starka framför båda målen och de två sista målen i perioden bar båda frukten av denna styrka.

 

I andra perioden kom Väsby ut bättre. Linus Ryttar fick hoppa in i målet istället för Måns Johansson, mest för att få till en förändring för ingen skugga ska fall över Måns som gjorde det han skulle men där Kristianstad utnyttjade sina lägen utan pardon.

 

Men trots det bättre spelet från Väsbys sida så fortsatte laget att visa upp en trubbighet när det vankades lägen. För lägen spelade laget ändå till sig och nog borde Väsby ha utnyttjat åtminstone något utav dem för att matchen skulle få lite mer liv i sig än vad som till slut blev fallet.

 

Men trubbigheten i kombination med ett lugnt och metodiskt målvaktsspel från Joel Gistedt gäckade Väsby matchen igenom. Laget fick aldrig någon väg in i den och när Kristianstad i början av den sista perioden snyggt tog tillvara på ett fint spel i numerärt överläge vilket tog dem till 1-5 så var matchen i princip över.

 

Kristianstad spelade sedan säkert hem matchen och hann till slut även med ett sjätte mål där ett mindre bra backspel från Väsbys sida gjorde att en KIK forward fick rena autostradan längs med ena kanten och där denna inte slutade att åka förrän han även hade rundat Ryttar och slagit in matchens sista puck.

 

Sammanfattningsvis så är det bara för Väsby att tacka Kristianstad för hockeylektionen som de gav och KIK visade med all önskvärd tydlighet att de nu kanske har hittat det spel som alla inför säsongen trodde att laget skulle hålla.

 

För Väsbys del är det bara att dra lärdom av denna lektion, slicka såren och försöka ta nya tag på söndag i ännu en tuff match vilket blir i Blekinge mot Kallinge-Ronneby.

Trots förlusten behåller Väsby ändå platsen ovanför strecket tack vare att Visby-Roma även de föll hemma mot just Väsbys kommande motståndare KRIF.

 

Grisligan

 

Pontus Karlssons fina spel håller i sig. Ikväll ledde han Väsbys bästa formation med Johan Sellerstrand och Ludvig Wiita-Adamsson och de hittade på en del roliga saker matchen igenom. Tre grisar tilldelas därmed till Pontus!

 

Två grisar ges till backen Robin Karlsson som var bekväm och skicklig med pucken och som därtill var såväl alert som smidig ute på isen.

 

Sista grisen ges slutligen till Johan Sellerstrand som jobbade och slet matchen igenom vilket ju också redan gav resultat per omgående när han förtjänstfullt störde KIK-backen till den grad så att Väsby kunde ta ledningen i matchen.

 

Foto: Arne Rundlöf