Inför seriestarten i höstas talade de flesta om Kristianstads IK. De var ett licensbeslut från en friplats i Allsvenskan men när IK Pantern fick förnyad chans i Allsvenskan så var expertkåren ändå eniga om att det stora hotet mot de allsvenska lagen i kvalserien våren 2018 skulle heta Kristianstads IK.

 

Sett till fjolårssäsongen då laget tillsammans med numera allsvenska Troja-Ljungby var fullständigt överlägsna i Hockeyettan och att laget inför säsongen knappast blivit sämre, så förstår att man att favoritskapet var givet. Men sedan kom en grundserie då laget inte alls stod att känna igen och nu är vi inne i en Alletta då KIK förvisso tillhör toppen men två förluster på sju spelade matcher är kanske ändå inte det facit som man förväntat sig av laget.

 

Men det är å andra sidan inte nu som laget ska vara som bäst och det känns även som att maskinen på sistone börjat mullra igång på allvar. Laget var enligt rapporter bättre än Huddinge i förlustmatchen i Björkängshallen för någon vecka sedan och i lördags slog de tillbaka HC Dalen utan att egentligen förta sig så nog kommer Väsby Hockey att få jobba riktigt ordentligt för att kunna störa detta skånelag.

 

Men Väsby har jobbat på bra på sistone. Senast i söndags gnuggade laget så pass bra att laget i princip körde över Valbo HC i Nick Back Arena. Det var starkt sett utifrån förutsättningarna och onsdag kväll i Vilundahallen har laget allt att vinna och egentligen ingenting att förlora och det är en rätt skön känsla att ha inför en match.

 

En i Väsbys lag som gått lite i bräschen på sistone är den unga egna produkten Pontus Karlsson. Han sliter, slänger och börjar nu även att göra poäng. I söndags stod han bakom två poäng och Pontus tankar inför matchen är så här.

 

Hej Pontus! Efter en rad tuffare match blev det en lite lugnare match mot Valbo i söndags. Vad känner du själv efter matchen?

Hej Krister! Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sett. Tycker vi är det bättre laget rakt igenom i sextio minuter.

 

Hur skulle du vilja summera matchen och vad tycker du fällde avgörandet som gjorde att vi kunde vinna?

Den stora skillnaden mellan oss och Valbo är farten. Både på benen och med pucken.

 

Din egen form är ju minst sagt glimrande för närvarande. Benen går och så är du dessutom ofta inblandad i många chanser. Vad känner du själv om formen och om din egen insats på sistone?

Det känns framförallt väldigt roligt att spela ishockey. Formen är väl bra den med, känns som att de flesta puckarna stutsar min väg.

 

Nu väntar en vecka med nya motståndare där Kristianstad först kommer till Vilundahallen och där vi sedan på söndag åker ner till Blekinge för att möta KRIF. Vad vet du om dessa två motståndare?

Inte så mycket om jag ska vara ärlig. Antar att båda lagen är skickliga som de flesta lagen är från den södra serien.

 

Om vi riktar in oss på onsdagens motståndare KIK. De är ju en av de stora favoriterna till seriesegern i Allettan. Hur ska vi kunna välta en sådan elefant anser du?

Vi får slå lite ur underläge i sådana fall. Vi får förlita oss på vår fart och fläkt.

 

Vad tror du blir nycklarna för att ta poäng på onsdag?

Vårt grundspel tror jag blir den stora nyckeln till framgång.

 

Slutligen Pontus, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

Tror vi vinner med 5-2 på onsdag, jag tror att någon av våra duktiga målvakter fäller avgörandet.

 

// # 17 – Pontus Karlsson

 

Kristianstad har ett lag som vimlar av stjärnor på denna nivå. Den största utav dem alla är nog målvakten Joel Gistedt. Han blev en gång i tiden NHL draftad i den andra rundan och har mängder med SHL och Allsvenska matcher på sin meritlista. Han är en stor orsak till att laget på sina sju matcher endast släppt in elva mål. Men laget är tungt och rejält rakt över egentligen och för att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till den offensivt skickliga backen Amil Krupic vars tankar inför matchen i Vilundahallen är enligt följande.

 

Hej Amil! På onsdag väntar ny bekantskap för er då ni tar resan upp till Upplands Väsby för match mot oss. Vad vet ni om oss egentligen?

Om jag ska vara helt ärlig vet jag ingenting om Väsby som lag.

 

Vad tror du då på för typ av matchbild och hur skulle du vilja beskriva KIK av årgång 2018?

Hoppas vi kan föra matchen helt enkelt men då jag inte har någon aning om hur Väsby spelar så jag vet faktiskt inte hur det kommer att vara.

 

Vad tycker du framförallt kännetecknar er?

Vi är ett väldigt skridskostarkt lag med många skickliga spelare skulle jag vilja säga.

 

KIK nämndes med ju stor respekt inför säsongen men de förväntningarna har väl åtminstone inte hitintills riktigt infriats. Eller vad känner ni, är ni nöjda med vad ni presterat?

Absolut inte nöjda men känns som vi är på gång. Vi har fått inga många nya spelare vilket kan ta lite mer tid ibland över att hitta spelet.

 

I lördags tog ni i alla fall en säker seger i Kinnarps Arena efter seger mot Dalen med hela 2-6. Vad har du för summering att lämna från den matchen?

Tycker vi är bättre än dem i sextio minuter men utöver det finns nog inget annat att säga om den matchen.

 

Utifrån det, börjar ni närma er toppformen?

Toppformen ska vi hitta i slutspelet!

 

Om du skulle vilja ta fram tre spelare i ert lag som imponerat mest på dig inledningsvis. Vilka skulle det vara?

Marcus Siren, Tobias Törnkvist och Victor Wahlden!

 

Är alla i ert lag annars pigga och krya eller saknas det någon inför onsdagen?

Alla ska nog vara tillgängliga för spel.

 

Slutligen Amil, vad är ditt tips inför onsdag och varför tror du det?

Vi vinner, tycker vi hittat vårt grundspel mycket bättre och då brukar vi vara riktigt starka!

 

// # 19 – Amil Krupic – Kristianstads IK

 

Ni som inte har möjlighet att ta er ner till Vilundahallen kan alltid se matchen live via nätet. Matchen direktsänds och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5120

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!