Klockan 16.00 i eftermiddag startar Väsby upp sin sjätte match på tio dagar när laget tar sig Valbo HC i ett viktigt streckmöte. Poängen är viktig för båda lagen som innan matchen befinner sig under strecket som tar laget vidare till playoff mot Allsvenskan.

 

Valbo som vilat från match i sex dagar stod i måndags för en fin skalp när laget på bortais slog tillbaka Kallinge-Ronneby med 1-2. Det gjorde laget tack vare uppoffrande försvarsarbete i kombination med vasst målvaktsspel.

 

Vasst målvaktsspel och förbättrat försvarsspel är även något som Väsby visat upp på sistone. Det har lett fram till fler tagna poäng och senast i fredags pressade laget Hudiksvall ända in på sluttampen vilket sånär gav poäng. En i Väsby som varit riktigt het på sistone är Jacob Lundin. Han har skapat mycket chanser i de senaste matcherna och var i fredags endast en stolpträff från kvittering. Jacobs ord om det samt hans tankar inför matchen i eftermiddag är enligt följande.

 

Hej Jacob! Vi kämpade hårt men räckte inte riktigt till mot Hudik eller vad är dina känslor efter matchen?

Tja! Tungt att förlora, vi jobbar och sliter hårt men vi lyckas inte riktigt komma upp i vår fulla nivå.

 

Vad säger du om matchen och hur skulle du vilja summera den?

Jag tycker det är en rätt jämn match och att vi gör en stabil insats. Det som avgör är att de är lite starkare än oss defensivt vilket gör att dom lyckas skapa fler och bättre chanser offensivt.

 

Vi kämpade ändå hårt och om du bara hade fått pucken någon centimeter till vänster redan i inledningen av den sista perioden kanske slutresultatet hade blivit annorlunda. Vad kommer du ihåg från situationen?

Jag kommer inte ihåg allt för mycket från just den situationen men jag hade några lägen och i tuffa och täta matcher som det är just nu så måste de börja sitta.

 

Efter ett minst sagt intensivt matchande väntar på söndag vår sjätte match på tio dagar. Hur ska vi då göra för att orka med ett utvilat Valbo?

Vi har tränat hårt sen vi drog igång så orken ska det inte vara några problem med.

 

Valbo är ju annars ett lag som åtminstone hitintills passat oss bra. Vad kan vi göra för att reprisera vår insats mot dem?

Vi måste spela vårt spel och det viktigaste av allt är att vi håller oss till det under hela matchen.

 

Vad kommer du ihåg från Valbos spel och speciellt från vår match där uppe senast det begav sig i höstas?

Jag var tyvärr skadad och missade den matchen, men de åker mycket skridskor och spelar fysiskt.

 

Vad anser du vara nycklarna till poäng?

Att vi använder oss av vår fart och att vi är noggranna med pucken.

 

Slutligen Jacob, varför tar vi poäng på söndag och vad kommer att fälla avgörandet?

Vi är väldigt revanschsugna och hungriga för 3 pinnar, det kommer fälla avgörandet!

 

// # 9 – Jacob Lundin

 

Valbo som ju inför matchen har en poäng mer i bagaget än oss har ett gäng spelare som sticker ut i sitt lag. En av dem är backen Nicklas Strid som är en tidigare forward som tagit klivet ner i backlinjen och som verkligen trivts som fisken i vattnet i den positionen. Så här går Nicklas tankar inför matchen.

 

Hej Nicklas! Ni stod för en mäktig skräll i måndags kväll när ni slog KRIF på bortaisen med uddamålet 1-2 trots en skottstatistik som var i stor fördel för hemmalaget. Du var ju inte med och spelade men har du hört hur matchen var?

Hejsan, ja precis var hemma på grund av jobb. Matchen mot Kallinge var verkligen enligt planen vad jag kunde förstå, Kallinge hade mycket avslut men vi höll som utanför och var effektiva.

 

Det var en stor skillnad mot matchen dag innan då ni förlorade mot Kristianstad med hela 8-0. Vad gjorde ni annorlunda under måndagen kontra dagen innan om du har någon koll över det?

Matchen mot Kristianstad var vi inte riktigt påslagna vad jag har förstått och Kristianstad som är ett skickligt lag tog vara på sina chanser.

 

Annars har ni haft en rätt bra inledning av Allettan med fem poäng tagna. Är ni nöjda över inledningen?

Ja helt okej inledning. Men vi hade hoppats på ett mycket bättre resultat mot Nybro hemma där vi kollapsade i andra perioden tyvärr.

 

Ni hade ju ett tajt matchschema tidigare vilket gjort att ni varit spellediga allt sedan måndags och där er nästa match är först på söndag. Har vilan gjort er gott tycker du?

Ja precis har varit tajt med matcher, men det är alltid roligt med mycket matcher och det har varit bra nu att vila upp sig inför söndagen.

 

Och där på söndag i er hemmarink väntar alltså Väsby Hockey. Vad är dina förväntningar på matchen?

På söndag är det vår Borg och vi har ju mött Väsby två svängar den här säsongen med två förluster. Förväntningarna vi har är att Väsby kommer spela sitt spel med mycket fart och individuellt skickliga spelare och vi ska försöka bryta deras mönster såklart och självklart försöka ta 3 poäng.

 

Hur ser annars skade- och sjukdomsläget i ert lag ut, är alla med på söndag?

Vi har det bra på skadesidan två man borta som är på g tillbaka, så det ser ljust ut.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

Dom i vårt lag att hålla ett extra öga på är Joakim Axman som är extremt målfarlig, gör mål från alla håll och kanter. Skulle säkert göra mål från båset om det gick. Annars Lindblom som är en speldosa. Sen har vi många i laget som har tagit kliv i år och har en spännande trupp. Men vill framhäva några som alltid gör en bra insats och det är William Berg och Fredrik Blom. Ett lite varningens finger för våran Max Pålholm som varit het på slutet och är läcker att titta på. Kan hända precis vad som helst när han är på isen.

 

Slutligen Nicklas, hur går det på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

Summering Valbo vinner 4-2 på söndag.

 

// # 4 – Nicklas Strid – Valbo HC

 

Matchen direktsänds och länken till sändningen finner ni här:

https://play.staylive.se/valbohockey/l/5142

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!