Väsby Hockey kämpade hårt mot hälsingarna Hudiksvall men trots det gick det inte att besegra det hitintills obesegrade Hudik som var tyngre, starkare och något skickligare och vann med 1-3 efter att de satte den sista pucken i tom kasse sex sekunder före slutsignalen.

– Vi ger oss själva chansen att ta poäng ikväll men måste hitta sätt att vinna matcher säger tränare Markus Odén. Vi tror på det vi gör och laddar om inför Valbo borta på söndag.

 

Det intensiva matchandet på sistone för Väsbys del var inget man kunde skönja under fredagskvällen förutom att passningsspelet kanske var något mer slarvigt från Väsbys sida än vad det brukar vara.

 

Men ett solitt, starkt och tungt Hudiksvall höll ihop sitt lag föredömligt och gjorde det väldigt svårt för Väsby att skapa lägen och därav kändes det som att Väsby försökte sätta passningarna kvickt vilket ibland blev lite för fort eftersom kropparna inte alla gånger agerade lika rappt som hjärnorna signalerade.

 

Hudiksvall var det bättre laget den första perioden igenom och skapade även de bästa och flesta chanserna. Men Måns Johanssons form var fortsatt konserverat bra och han såg till att hälsingarna kammade noll i alla de försök de åstadkom.

 

Väsby hade som nämnts fasligt svårt att hitta lägen men ett riktigt vasst läge vaskades ändå fram med men den helt rena Johan Sellerstrand framför mål lyckades inte med dragningen utan istället kunde målvakt Magnus Åkerlund vinna duellen när han kom ut stort och dessutom viftade iväg pucken med sin klubba.

 

Mittakten blev en bättre period för Väsbys del men det dröjde ändå ända inpå mitten av den förrän Väsby hittade vägar fram och in i Hudiksvalls zon. Men trots det bättre spelet dröjde det till periodens artonde minut innan Väsby vaskade fram någon riktigt het chans som då dock var het värre. Men tyvärr för Väsbys del så stod målvakt Magnus Åkerlund då också i vägen och förhindrade nätkänning.

 

Nätkänning fick istället gästerna strax där innan när Hudiksvalls luriga kapten Jonas Lindström bjöd på ett fint individuellt nummer där han åkte länge med pucken, runt Väsbys mål innan han tvärvände och spelade pucken diagonalt in mot kassen och där en Hudikspelare vid bortre stolpen distinkt kunde ta gästerna till ledningen.

 

Det var en ledning som var ytterst skör trettiosju sekunder in i slutakten. Då var nämligen Jacob Lundin endast en stolpträff från kvittering. Men istället för utjämning där utökade Hudiksvall sin ledning till 0-2 endast minuter därefter när Jonas Lindström återigen bjöd på fint nummer och hittade fram till Martin Naenfeldt som mitt i slottet direktsköt in pucken rakt upp i Måns Johanssons vänstra kryss.

 

Målet gjorde att Hudiksvall därefter kunde spela avslappnat och tätade sitt lag än bättre vilket gjorde att Väsby var tvungna att gasa än mer för att överhuvudtaget kunna hitta igenom det kompakta försvaret.

 

Men det var ändå precis det som Väsby gjorde. Laget gav aldrig upp med mindre än tre minuter kvar av matchen tändes ett hopp när ett fint anfall avslutades av Linus Pellfolk som frispelad från kanten kunde sprätta in reduceringen till 1-2.

 

Väsby gav sedan allt och gjorde ett gott försök för att kvittera Hudiks ledning. Laget parkerade mot slutet i gästernas zon men något rejält avslut mäktade dock Väsby aldrig med.

 

Istället avslutades matchen med att en Väsbyback med sex sekunder kvar av matchen från egen zon försökte stressa iväg en passning som dock inte blev bättre än att Hudiks Adam Zeydlitz kunde fånga in pucken och därefter skjuta in 1-3 i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att Väsby försökte, gnuggade och gjorde så gott laget kunde men det räckte ändå inte till mot ett kompakt och tungt Hudiksvall som ikväll verkligen visade varför laget nämns som en het kandidat till att kunna ta sig ända fram till en Allsvensk kvalserie längre fram i vår.

 

Väsby kom nämligen väldigt få gånger igenom det massiva Hudiksvallsförsvaret men det Väsby ändå kan ta med sig från matchen var att laget arbetade tätt och hårt i den egna zonen vilket gjorde att Hudiksvall inte heller de fick någon lätt uppgift att skapa vassa lägen.

 

Grisligan

 

Pontus Karlsson blev av dagens matchvärd utsedd till Väsbys bästa spelare och med tanke på den aggressivitet och energi som gode Pontus visade upp ikväll, var det inte svårt att förstå den utnämningen. Tre grisar tilldelas till kämpen Pontus som verkligen inte lät sin skada i onsdags påverka hans förmågor ute på isen.

 

Två grisar ges till målvakt Måns Johansson som återigen var tät och på alerten matchen igenom. Han höll Väsby kvar i matchen med många fina räddningar och visade med önskvärd tydlighet att han vill fortsätta att vakta kassen även i fortsättningen.

 

Sista grisen ges slutligen krigaren Sebastian Cederbrant som stred tappert och som verkligen gav allt i alla närkamper matchen igenom.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till Jacob Lundin samt till Christian Holmblad som var de som skapade mest och bäst framåt och om bara de hade satt några av de lägen som de fick så kanske Väsby hade kunnat få med sig en poäng även från denna match.

 

Foto: Arne Rundlöf